Politika

Učesnici otvorenog časa Za ponos, čast i sobodu Crne Gore posjetili Skupštinu

Za naše društvo je veoma važno da govorimo o temama i događajima iz istorije Crne Gore kojima dugo na pravi način nije poklanjana pažnja, a značajno su određivali dalji društveni i politički tok, istakao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović tokom susreta sa kreatorima i učesnicima otvorenog časa “Za ponos, čast i slobodu Crne Gore”.

Iz Skupštine su saopštili da je riječ o projektu koji je, u formi javnog časa, posvećen komitskom pokretu, a osmislili su ga i u njemu učestvuju učenici i profesori istorije Gimnazije Stojan Cerović iz Nikšića, kao i studenti – bivši učenici te gimnazije.

“Brajović je istakao značaj bavljenja temama iz istorije Crne Gore na moderan i jasan način, razumljiv mladim generacijama”, navode u parlamentu.

Tokom susreta je, dodaju, bilo riječi o izazovima kroz koje je Crna Gora u svojoj istoriji prolazila, kao i prelomnim trenucima koji su uticali na status i razvoj naše zemlje.

Prvi otvoreni čas “Za ponos, čast i slobodu Crne Gore” održan je u pozorištu u Nikšiću u decembru prošle godine, a potom u Kolašinu, Cetinju i Podgorici.

Posjeta Skupštini Crne Gore bila je prilika i za obilazak izložbe “Crna Gora na naslovnim stranama italijanskih časopisa”, posvećene jubileju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Italije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čast i pravo
Gost
Čast i pravo

Zašto Femića zovu Ormar?

Danko
Gost
Danko

Pa dal ce Niksic da prestane da odusevljava iz dana u dan? Nadajmo se da ne! Svaka cast! Kakav grad ! Ponos Crne Gore!

VDP
Gost
VDP

Bruka,a ne čast

Send this to a friend