Politika

UCG: Nećemo učestvovati na izborima u Novom jer smo prevareni

Ujedinjena Crna Gora saopštila je da neće učestvovati na izborima u Herceg Novom koji se održavaju 9.maja.

“UCG poštuje pravila politike. Poštujemo tako i svoje koalicione partnere i onda kada je to najteže i kada se, ne našom krivicom, dovede do besmisla. Nismo se spremali za samostalni nastup u Herceg Novom nego smo imali uvjeravanja da ćemo, čuvajući jedni drugima dostojanstvo, nastupiti zajedno u koaliciji Za budućnost Herceg Novog. Pregovori su međutim cijelo vrijeme vođeni bez nas da bi nam se u “pet do dvanaest” samo ispotavila ponižavajuća ponuda po sistemu “uzmi ili ostavi”, ističe partija Gorana Danilovića.

UCG, navode, nikada ne pristaje na poniženje i nema tog mandata i pozicije zbog kojeg će bilo kome to dopustiti.

“Mi da smo htjeli da trgujemo imali smo kad, da ne čekamo lokalne novske izbore. DF i SNP su postupili i nekolegijalno i nečovječno. Učinilo im se valjda da su neponovljivi politički brendovi u Boki i da ostali trebaju da budu privesci i ukrasi njihove kampanje. Ipak, za svaki slučaj, prigrabili su ime naše zajedničke koalicije “Za budućnost”!, navode u ovoj partiji.

UCG je, ističu, jedina od pomenutih stranaka najavila reorganizaciju odbora i Stranke na lokalnom nivou vjerujući da će mladi ljudi donijeti dobro svima.

“Ipak, stari kadrovi naših koalicionih partnera očigledno vjeruju da je tek vrijeme za njih i da su oni “budućnost Herceg Novog”? Evo, nećemo smetati i strpljivo ćemo sačekati rezultate. Ni kadrovski ni politički na bilo kom nivou nismo ljubomorni na kolege – naprotiv. Mi nismo galamdžije i nepristojan svijet. Nismo ni ucjenjivači. Shvatili smo, međutim, da ubuduće moramo voditi računa o sebi ne uzdajući se u dogovore i korektnost. Shvatili i naučili, u to neka niko ne sumnja. Ne bismo se ni po koju cijenu mijenjali ni sa jednom od stranaka ni za jedan segment politike. Ako je varanje i izigravanje partnera postalo dopušteni politički manevar mi ga prihvatamo i čestitamo snalažljivim. Parola “snađi se” samo je, međutim, jadan izgovor za nedostatak hrabrosti i ideja u politici”, navode u ovoj partiji.

Zbog dobra građana Herceg Novog kažu da neće voditi kampanju protiv svojih koalicionih kolega od juče – iz Nikšića ili sa državnog nivoa.

“Želimo im uspjeh i svako dobro na izborima. Našim članovima i simpatizerima dajemo slobodu da odluče po svoj savjesti koga će podržati od učesnika na lokalnim izborima. Naš birački izbor mogu biti samo stranke i koalicije koje su i do sada vodile Herceg Novi ili neko od partnera sa državnog nivoa sa kojima činimo većinu od 41 poslanika. Ne sumnjamo u pravedan sud uglavnom mlađeg svijeta koji je umio da se odupre i sramnoj politici DPS-a, u mjeri kojom Novljani ne daju svoj grad decenijama, u pronicljivost Hercegnovljana kojima se umjesto suštine ne može nuditi samo politička ambalaža”, poručuje UCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelen
Gost
Jelen

A inace bi ih razbili.hahaha

Lscg
Gost
Lscg

Kombi partija.

aaa
Gost
aaa

skoro da mi vas je žao 🙁

Mongro
Gost
Mongro

Tacno ih ima ukupno 17.

Sretko
Gost
Sretko

Jadne su vam partije. Ovo vam sve govori.

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Volimo i mi Novljani vas,hahahaha

hahahahaa
Gost
hahahahaa

Ne smiju samostalno zbog bruke da ne dobiju 16 glasova. Samo u gomilu, hahahahahahahahhahahahahahahhahahahahah

Send this to a friend