Politika

Udruženje pravnika: Skupština da uskladi sa zakonom izbor članova Savjeta RTCG

Arhiva

Udruženje pravnika Crne Gore pozvalo je danas Skupštinu Crne Gore i njena radna tijela da postupak izbora članova Savjeta RTCG sprovedu u skladu sa Zakonom o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore.

Kako su istakli u Generalnom sekretarijatu Udruženja pravnika, Administrativni odbor Skupštine utvrdio je Predlog liste za imenovanje članova Savjeta RTCG uz neadekvatnu primjenu Zakona, jer je umjesto predstavnika Privredne komore Crne Gore uvrstio predstavnika Unije poslodavaca.

Pojašnjavaju da je Zakonom propisano da kandidata za člana Savjeta predlažu “Privredna komora Crne Gore i udruženje poslodavaca koje je zastupljeno u Socijalnom savjetu, za jednog člana”, kao i da će se, ako predlagači podnesu odvojene predloge, razmatrati predlog predlagača prema redosljedu tih predlagača, “a ako taj predlog ne ispunjava propisane uslove razmatraće se predlog narednog predlagača”.

“Administrativni odbor je usvojio i objavio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta RTCG, kojom je potvrđeno da kandidat Privredne komore ispunjava propisane uslove. Dodatno, Zakonom je propisano i da će se članovi Savjeta birati u skladu sa „ovim Zakonom“, važećim. Uzimajući u obzir navedeno, pozivamo Skupštinu Crne Gore i njena radna tijela da postupak usklade sa Zakonom”, poručuju iz Generalnog sekretarijata Udruženja pravnika.

Send this to a friend