Politika Nuhodžić-Janković

Unapređenje saradnje između Crne Gore i Austrije doprinijeće većoj bezbjednosti

Saradnja Crne Gore i Austrije u oblasti unutrašnjih poslova je intenzivna i sadržajna, a biće nastavljena i u budućem periodu, kako na strateškom, tako i na operativnom planu, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Austrije u Crnoj Gori Ane Janković.

Ministar Nuhodžić je ovom prilikom istakao da izuzetno cijeni kontinuiranu podršku Austrije Crnoj Gori, naročito na planu jačanja kapaciteta crnogorskih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Dosadašnja saradnja na projektima finansiranim iz IPA fonda dala je vidljive rezultate”, naglasio je ministar, posebno istakavši važnost tvining projekta čiji je glavni rezultat usvajanje Šengenskog akcionog plana, kao i EUROL II, koji je od velikog značaja u poglavljima 23 i 24.

Ambasadorka Ana Janković je iskazala zadovoljstvo dosadašnjom posvećenošću Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala i suočavanju sa drugim bezbjednosnim prijetnjama.

Takođe je saopštila da je nedavno potpisivanje Sporazuma sa  Evropskom  unijom  o aktivnostima koje će sprovoditi  Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Frontex) još jedna potvrda odlučnosti Crne Gore da rješava  izazove poput prekograničnog kriminala, migracija, trgovine drogom.

“Vaša dosadašnja zalaganja vas čine kredibilnim i pouzdanim partnerom i za buduće projekte“, navela je Janković.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo saradnjom dvije prijateljske zemlje, kao i spremnost za dalje unapređivanje odnosa, sa fokusom na  jačanje operativne saradnje i dalje unapređivanje kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i krijumčarenja  narkotika.

Send this to a friend