Politika

Unaprijediti prijateljske odnose Crne Gore i Kube iz vremena SFRJ

Tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Kube iz vremena Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije potrebno je unaprijediti kroz intenziviranje parlamentarne saradnje, ocijenili su predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić i zamjenica ministra vanjskih poslova Kube Ana Terezita Gonzales Fargo, na sastanku u okviru prve zvanične posjete Crnoj Gori od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Nikolić je viceministarki Kube predstavio dostignuća Crne Gore na vanjskopolitičkom planu, u pogledu dostignutog NATO članstva i ostvarenih rezultata u procesu evropskih integracija.

“Ističući važnost parlamentarnih odnosa i doprinos kojeg izabrani predstavnici građana mogu dati sveukupnoj međudržavnoj saradnji, Nikolić i Fargo su se saglasili da bi obostrano formiranje parlamentarne grupe prijateljstva doprinijelo unapređenju bilateralnih odnosa”, navode u Skupštini.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o jačanju ekonomske saradnje, a kao posebne prioritetne oblasti definisali su turizam, kulturu i energetiku.

“Na sastanku je takođe bilo riječi o tekućim političkim i bezbjednosnim izazovima u svijetu, te normalizaciji ekonomske saradnje Kube i SAD-a, uz nadu da će biti postignut napredak u međusobnim odnosima”, dodaju u Skupštini.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Kube u Crnoj Gori sa sjedištem u Beogradu, Gustavo Trista del Todo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mudoviste
Gost
Mudoviste

To je samo Tito mogo brale niko vise a sad evo I Andrija oce pesestoro iz Kube da ujedini s nama.!!Bravo ti ga Andro samo Sigurnim Korakom,do podjede…😎😎Aj kuci jadan.!!!!

Gavro
Gost
Gavro

Kuba – zemlja Ernesta Ce Gevare, Fidela, Revolucije, Kohibe, Kopolinog Kuma 2 !!! Lijepo je sto su njihovi predstavnici dosli u CG

Jasarko
Gost
Jasarko

sramotno da nema njihove zastave, niste ih docekali kako prilici toj maloj ponosnoj zemlji.

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

A đe da ih vide američji prijatelji to bi frka nastala.

Send this to a friend