Politika

URA Budva: Policijska demokratija ponizenje za Crnu Goru

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA opet je pozvao nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da promijeni najavljenu odluku i ne dozvoli “da se na vlast vrati kriminalna Demokratska partija socijalista (DPS)”.

“Jer su maniri kriminalnog DPS-a svima poznati, a itekako je poznato i zašto sada preuzimaju vlast. To sigurno nije zarad postizanja efikasnije uprave i unaprijeđenje života građana, već zbog dobro oprobane matematike – kupovine glasova i ličnih karata, zloupotrebe socijalnih davanja, pustošenja opštinskih resursa i korišćenja svih onih mehanizama, pomoću kojih bi sebe približili pobjedi na narednim izborima. Znamo da je i gospodin Džaković svjestan svih ovih stvari, ali i ogromne hipoteke DPS-ovog kriminala, pa ga pozivamo da zarad poštovanja nesumnjive izborne volje građana i date riječi ne podrži povratak kriminalnih struktura na vlast u Budvi”, ukazala je budvanska URA.

<<<Burno na sjednici u Budvi, Carević vrijeđao odbornike<<<

URA već nedeljama ističe da neće podržati smjenu predsjednika Opštine Budva i predsjednika SO, jer se za Građanski pokret URA “data riječ, potpis i obećanje moraju poštovati, bez obzira na brojne nesuglasice sa opozicionim partnerima”.

“Da nam javni dug nije 80 odsto BDP-a i da građani nisu u panici kako će izgurati godinu pred nama, mogli bi pomisliti da smo juče dotakli dno. Svaki građanin Budve morao je osjećati sramotu zbog svega čemu svjedočio juče, a čemu je korijen u poslednjih barem 15 godina. Izigravanje izborne volje građana, politička korupcija, nezadovoljstvo vršenjem vlasti, neslaganje koalicionih partera, blokada opštinskih računa od strane države, osmrtnice živih ljudi, necivilizovano parlamentarno zasijedanje praćeno psihičkim i fizičkim maltretiranjem i na kraju napadi na koalicionog pratnera koji nije izdao volju građana iako je i više nego nezadovoljan načinom vršenja vlasti, slike su zemlje sa hibridnim režimom koja je jedino uspješna u porastu volje za emigracijom. Međutim, sve to ne smije i ne može biti opravdanje da se na vlast vrate najbolji učenici pravosnažno osuđenog Svetozara Marovića i da im se dozvoli novo pustošenje resursa naše Budve”, ukazala je budvanska URA.

URA poziva nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da se ne igra sa izbornom voljom građana, ali osuđuje i cirkus koji se juče dešavao na sjednici SO.

“Neubjedljive argumente Crnogorske za smjenu predsjednika Opštine i Skupštine, potire istovremeno odluka da to urade sa kriminalnim DPS-om. Istinski patriota ne može zamisliti bolje uslove za život u saradnji sa ovakvim DPS-om, jer su oni direktni krivci izvitoperenih odnosa i degradiranog sistema vrijednosti u kojem je u redu da se ćuti o nepočinstvima “viših”. Ako je argument Crnogorske da se ne ćuti o lošim pojavama u ovoj vlasti, kako je vrijednosni obrazac DPS-a ujedno i odgovarajući?”, upitala je budvanska URA.

URA ukazuje da je prostor za jučerašnja dešavanja otvoren i lošim koalicionim odnosima na vlasti, koji nisu takvi zbog nedostatka prostora za dogovor, koliko zbog kalkulisanja partija i želje da apsolutno vladaju nakon narednih izbora.

Budvanska URA podsjetila je i da je opozicija napravila brojne greške, na koje je URA godinama ukazivala.

“Posebno je nekolegijalno bilo napadati odbornicu Građanskog pokreta URA i praviti najbesmislenije paralele, kada je URA primjer pridržavanja koalicionig sporazuma – uprkos brojnim neslaganjima sa predstavnicima vlasti. Takvi postupci neka njima služe na čast, a URA će se uvijek pridržavati date riječi i interesa građana i građanki Budve”, ukazala je budvanska URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velja gora
Gost
Velja gora

Rijeci gos. Jelusic su sinoc bile rijeci nade
Rijeci pristojnosti, nepotkupljivosti
I poruka NADE , da nije sve izgubljeno
A to vojnici i poslusnici partije ne razumiju
I time govore o sebi..
Pozdrav za gos. Jelusic, iako se sa mnogim njenim stavovima ne slazem

marius
Gost
marius

Vi iz URE ste bruka od partije. DF i demokrate se sprdaju s vama, samo što ve ne šklepaju, a vi ste im dali riječ da nećete glasa za njihovu smjenu. Oćete da budete principijelni. Vama u program partije stoji da ste procrnogorski orijentisani, a vi to odavno niste. Dje vam je tu principijelnost? Koga to mislite, da možete obmanut.… Više »

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

ove i one iz SDP nikad vise glasat necu ni ja ni moja familija i prijatelji, dokazali da se bore samo za svoje fotelje pa i sa crnim djavolom ako treba samo da su na budzetu

Haris
Gost
Haris

ura-ši kombi partija parazita aaaaaaaahahahahahahahahahaha

Veljo
Gost
Veljo

URA je još jednom pokazala da je anticrnogorska partija. Prirepak Dfu.

Jasarko
Gost
Jasarko

Taman kad pomislim da su gradjanska stranka ekspresno me demantuju njihovim izjavama i surovanjem sa cetnicima.

Strijelac
Gost
Strijelac

Već vidim URU, kako u sted turističke sezone predvodi litije, pušta sa razglasa pjesme o Kosovu.Urnišu goste muzikom srpskih cajki itd.
Vi, gospodo iz URE, možete se prati koliko hoćete, ali ono što smo čuli danas od čelnih ljudi Opštine je prostakluk i siledžijstvo, grđe i bezumnije od onoga u republičkom parlamentu
Srećno vi u koalicijama sa njima, jer za bolje nijeste.

Haris
Gost
Haris

ura kombi partija parazita aaaaaaaahahahahahaha

Milena
Gost
Milena

URA,ako podrzavate ,i ako ste koalicija sa ovim huliganima na vlasti u Budvi,koji su svastocine,bolje da se ne glakate,jer ste presmijesni sa tkzv.vasom principijelnosti

Marko
Gost
Marko

Najgora partija u Crnoj Gori.
Pihh

Send this to a friend