Politika

URA: Čovjek koji živi u strahu je imitacija čovjeka

Ne treba se čuditi što kod crnogorskih građana i poslije prijema u NATO opada entuzijazam za evropskim integracijama. Građani dolaze do saznanja da je politika evroatlantskih integracija i prihvatanja vrijednosti na kojima zapadna civilizacija počiva više u domenu verbalistike i demagogije, nego suštinske želje da se Crna Gora mijenja u državu vladavine prava, državu jednakih šansi, socijalne pravde, slobodne ekonomije i pune demokratije, a ne državu u kojoj je svaka ekonomska sfera zatvorena u igrama monopolista u kojoj domaća proizvodnja nema nikakvih šansi da se razvije, istakao je član Predsjedništva Građanskog pokreta URA, kolumnista i publicista Ranko Vuković.

On ukazuje da tome „doprinosi i ponašanje pojedinih evropskih birokrata, koji kao da neće da prihvate činjenicu da Crna Gora nije samo crnogorska vlast“.

„Ponekad se desi da ne žele da razgovaraju sa predstavnicima polovine crnogorskih građana, pod opravdanjem da bojkotuju neke institucije, kao da bojkot nije jedno od osnovnih demokratskih sredstava koje je legitimno i u njihovim državama. Mora se shvatiti da je u NATO, i u neko buduće vrijeme u Evropsku uniju, Crna Gora primljena kao država, a ne samo onaj dio Crne Gore koji čine vladajuće strukture i sama vlast. Zato je neophodno da se u strukturama Evropske unije čuje glas i svih drugih konstituenata crnogorskog društva kao što su opozicione partije, nevladin sektor, građanski aktivisti i tako dalje. Ignorisanjem tih struktura sigurno je da će se povećavati distanca prema evropskim integracijama“, istakao je Vuković.

On podsjeća da Građanski pokret URA nije „za integracije zarad integracija“, već da u tom pokretu smatraju da je „naš prevashodni cilj izgradnja istinski demokratskog društva u Crnoj Gori što bi onda rezultiralo prijemom i u Evropsku uniju“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo
Gost
Dejo

Ovo je bivši član DPS-a!

studentMNE
Gost
studentMNE

A ko je pa sad ovaj?… pff

Kasperski
Gost
Kasperski

Moraš najprije u svoje stavove da ubijediš Rakčevića,koji je u suštini konzervativni nacionalista i koji je na nacionalnom zanosu zaradio pozamašan kapital.Zapravo takav tip ljudi predstavlja vjernu kopiju jednopartijskih socijalističkih aktivista. I sad,kao fol, URA nešto progresivna. U zabludi ste.

Racko
Gost
Racko

Rekao bih, sve si u pravu. Ali te pitam pametaru, i ne vjerujem da.ce objaviti, kako mislis da sprovedes ovo sto kazes. Ko su te nove snage. Po tvom recniku to ti nisi. i nisam opterecen ali vi da vodite drzavu nemate snage Glupa prica. A ako te zanima stojim ti na raspolaganju. Mozda nesto i naucis.

Fama
Gost
Fama

Ako ti pruži šansu,nemaš šanse.

Send this to a friend