Politika

URA Erakoviću: Kad doktor promaši dijagnozu

Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere, tražeći “izdajnike” i domaće neprijatelje, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje potpredsjednika DPS-a Jevta Erakovića.

<<<Eraković: Moskva i Beograd žrtvovali svog piona<<<

,,Zbog međunarodne javnosti, koja je prinuđena da čita ovakve pamflete, kao i da objasnimo doktoru kojem očigledno politika ne ide – za deblokadu pravosuđa i borbu protiv zarobljene države u koju nas je dovela njegova partija – potrebni su nam glasovi svih političkih subjekata – i onih s kojim dijelimo spoljno političke prioritete i onih koji imaju drugačije prioritete u odnosu na EU integracije. Nakon javno deklarisanog stava svih političkih partija – jasno je bilo koji su koraci za dostizanje broja 54. Ne radi se o bilo kakvoj zavjeri, već o umijeću pregovaranja i komuniciranja jednih s drugima. Da je DPS umio i htio da nas izvuče iz blokade države, u koju smo zapali zbog njega, da se nije bavio nacionalizmom, krvnim zrncima i traženjem “izdajnika” i “neprijatelja” među sopstvenim građanima – imao je prilike da to uradi”, naveli su iz URE.

Kako su istakli, “ne postoji evropskija agenda” od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe.

,,DPS je, nažalost, ubio slobodno pravosuđe. Za GP URA – polovična rješenja nikad nisu bila način rješavanja problema, pa tako i za Ustavni sud, jer znamo gdje su nas takva DPS rješenja dovela. U ćorsokak. Uostalom, članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem “krnjeg” Ustavnog suda trebali da adresiraju prvo svom predsjedniku partije – on je insistirao na paketu”, dodaju iz Pokreta.

Iz URE napominju da su rješavanjem svih opterećujućih pitanja, kako navode,  “pokrenuli politički dijalog i uklonili svaku prepreku za izglašavanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta u punom kapacitetu”.

,,Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi nasu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema “izdajnika” i “patriota”, a oni koji propagiraju nacionalizam biće politički prevaziđeni i na sreću – nepotrebni”, zaključuju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrki PG
Gost
Mrki PG

Mene želudac boli što vi dadok glas. Vama sve crnogorsko smeta.

Sindikalac
Gost
Sindikalac

URA je proslost. Sramota ove države.

Driton
Gost
Driton

Koliko vam je to ‘inchi’?

marius
Gost
marius

Zar vi iz URE mislite da smo mi građani ove naše CG jedna obična retardirana gomila neznavenika koji ne umiju da misle svojom glavom,i da treba da vjerujemo vašim lažima i obmanama kojima nas svakodnevno “bombardujete: Skalajte,provaljeni ste za sva vremenska vremena .

Singapur
Gost
Singapur

Ura sad može da se fokusira na ekonomiju crkve.

Nino
Gost
Nino

Dr Erakovic samo pokazuje javnosti Crne Gore pravu istinu i besmisao vasih poteza koji zbunjuju crnogorsku javnost. Ura je kratkotrajna politicka besmislica i to je sve.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Doktor rece istinu i samo istinu! Sve drugo je jalov pokusaj ure da zamagli stvari kao toliko puta do sada.

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Izdajnici i domaci neprijatelji su termini koji nemaju alternativu i nije mi jasno sto vas, iz URA-e to toliko pogadja Ovo sto ste vi uradili je eklatantan primjer za ilustraciju tih pojmova. Mozda bi moglo to da se prekrsti u kvislinzi ili petu kolonu. Divnu li hipoteku ostavljate nasljednicima.

Gaeta
Gost
Gaeta

Od ure ne osta ni kvarat do podna, 0 na 0.

Naroz
Gost
Naroz

Zašto uporno lažu o ovom broju 54, kad je dovoljan broj 49, dakle ne trebaju ni Demokrate, ni DF, ni Milačić itd… 1000 puta ponovljena laž je opet samo laž.

gwido
Gost
gwido

a vi cete na divlje po ulcinju da drzite kafane , da je srece svaku bi zatvorili , ta anarhija ne postoji ni po africi

Rako
Gost
Rako

Gospodo iz URE, odavde treba seliti, spakovati porodicu i bjezati…Za to nije ktiv doktor, vec vi…vi ste vlast.

Send this to a friend