Politika

URA: Izvještaj EU konstatovao ekocid Crne Gore, Marković da podnese ostavku

Ministarstvo održivog razvoja kojim je upravljao Pavle Radulović najveći je krivac za ponižavajući izvještaj u oblasti životne sredine od strane EU i stoga Duško Maraković mora slijediti primjer Radulovića i podnjeti ostavku zbog ekocida Crne Gore, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

“Ako to ne učini, biće jasno da njegova Vlada ciljano uništava Crnu Goru, na način koji je gori od bilo kojeg okupatora u istoriji naše zemlje. Njegova vlada uništila je gotovo svako prirodno dobro zemlje. Od sjevera do mora građani su gerilski branili prirodne ljepote a mnoge nijesu odoljele pod bahatošću i korumpiranošću državnih funkcionera”, poručili su iz ove partije.

“Crna Gora stagnira, pa čak i uveliko nazaduje u mnogim oblastima što se tiče evropskih integracija i to pokazuje najnoviji izvještaj sa briselske adrese, a posebno je skandalozno to što u njemu stoje samo negativne ocjene što se tiče poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene”, ističu oni.

Naglašavaju da u izvještaju stoji potvrda da su svi subjekti koji su skrećali pažnju na devastaciju prirode Crne Gore bili u pravu i da zbog te činjenice mnogi moraju da ponesu odgovornost.

“U izvještaju stoji da je devastirana Tara, da se nacionalnim parkovima ne upravlja na dobar način, da su građani odbranili Crno jezero i Bukovicu od ekocida i da je Vlada to posmatrala slijepo, da Vlada ignoriše inicijative i peticije za spas Sinjajevine, da je kvalitet vazduha poražavajući u svim gradovima, da se otpadom ne odnosimo na pravi način, da se resursom voda ne odnosimo na pohvalan način, da nemamo stručnjake za zaštitu životne sredine, da je krivolov u porastu i da MHe koje Vlada favorizuje nijesu za dobro životne sredine i građana”, navode oni.

Iz URE kažu i da će nastaviti da se bave odbranom prirodnih bogatstava Crne Gore i da će o svemu ovome konsultacije zatražiti i od svojih partnera Evropskih Zelenih, zaključujući da Crna Gora sa DPS-om na vlasti nikada neće ući u Evropsku uniju.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
MareVasilijeFileopgJežSkorpion
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasilije
Gost
Vasilije

Spuz i ostavkamoraju ići u kompletu!NEMA ABOLICIJE A SVI STO SU KRIVI DA ODGOVARAJU. KRIVICA JE I CUTANJE O KRADJAMA A NE SAMO IDEOLOGIJA LOPOVSKA.

Fileopg
Gost
Fileopg

Pametni Dritan misli da će,, zeleni”, finansirati njegove političke promašaje.

Jež
Gost
Jež

Dritan se svim snagama trudi da naškodi Crnoj Gori.Zato je spreman na svaku podvalu, poput one kad je doveo, uticajne Zelene iz Njemačke, varajući ih na svakom koraku, prikazujući ono čega nema kao nešto što će biti.Kratko će to sve trajati, jer će Evropa ubrzo saznati, koliko ste ostrašćeni, lično i partijski.

Mare
Gost
Mare

Ma svi lazu ura, eu, zeleni njemačke, samo je tvoj dps u pravu… Koliko vam mozgovi mogu biti ispravni.

Skorpion
Gost
Skorpion

Zaludnjaci samo o zlu misle

Ivan
Gost
Ivan

A nema sto,kad vi trazite onda oce :):):):)
Ovi nasi politicari iz opozicije ne traze izbore samo ih zanima da podnesu ostavke,e blago nama sa njima..
Ja bi prvo trazio i strajkovao da se maknu glavasi iz opozicije onda trazio smjenu vlasti,ali bogami to kod nas nemoze bit skoro

Vasilije
Gost
Vasilije

Budžetska pozicija i budžetska opozicija se u suštini vole kao isto ideolozi. Becicevci za sada dobijaju nato apanaze pa im,kao favoritima zajedničke komisije natoa i drpsa nisu problem finansije.

Send this to a friend