Politika

URA: Osuđujemo svaki vid govora mržnje i crtanje meta novinarki Duški Pejović

Bojan Jevrić

U Građanskom pokretu URA oštro osuđujemo svaki vid govora mržnje i crtanje meta novinarki “javnog servisa” Duški Pejović nakon intervju sa predsjednikom naše partije Dritanom Abazovićem, saopštio je danas Bojan Jevrić šef Medijskog tima ove partije.

On kaže da takve radnje koje izlaze iz okvira demokratskog i zakonski prihvatljivog izraza nadležni treba pod hitno da procesuiraju u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

“Svaka institucija u zemlji, pa i javni servis i novinari koji bi trebalo da rade u interesu javnosti i građana moraju biti spremni kako na pohvalu tako i na kritiku javnosti. To je nešto na čemu svako demokratsko društvo počiva i nešto čemu se moramo učiti kako bi preispitivali svoje javno djelovanje i ispravljali svoje eventualne greške i propuste. Međutim, ono što iskače iz garantovanog prava svakog pojedinca da ima stav povodom bilo kojeg fenomena u društvu i pređe u otvorene prijetnje i mržnju treba zakonski procesuirati. Posebno kada se radi o medijima”, naglasio je Jevrić.

On navodi da je dobro što je “intervju Abazoviću na javnom servisu otvorio prostor da javnosti da odgovore na medijskom terenu koji pripada svim građanima Crne Gore a koji je nažalost u uređivačkom i mendžerskom smislu uzurpiran od strane partijski instaliranih ljudi”.

“O tome da je RTCG partijski uzurpiran od strane DPS-a sud su dale i međunarodne novinarske organizacije ali i poruke iz Brisela. U najvećem dijelu intervjua novinarska pitanja su bila potpuno legitimna ali ono što se javnom servisu nipošto ne smije desiti jesu olake, neprovjerene, nevjerodostojne kvalifikacije prema  bilo kojoj grupi ili bilo kojem građaninu”, navodi Jevrić.

On je ustvrdio da je javni servis – RTCG svih ovih godina trajanja nesmijenjenog režima bio predmet političke i propagandne igrarije i da je otet od njegovih stvarnih vlasnika – građana Crne Gore i da se u takvom ambijentu profesionalizam ne može ni očekivati.

“Stoga najave novoformirane većine u cilju reformisanja ovog medija u istinski javni servis koji će biti na usluzi građanima a ne bilo kojim političkim grupacijama ne treba dočekivati na nož i karakterisati miješanjem u njegovu uređivačku politiku. Posebno ne u ovoj fazi kada su te najave samo na deklarativno potpuno ispravnom nivou”, zaključio je Jevrić.

16

avatar
1000
10
6
0
 
13
MongroVolim te zelenoDudaStrijelacKoncar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Ni trepnuo Dritan nije kad slaga pred kamerama da je ura bila jedina partija koja nije imala tajkune iza sebe u kampanji! Koncern Vijesti i dvije od nekoliko najbogatijih familija u CG koji su vlasnici ure za mlađanog filozofa iz Ulcinja su “pik ne važi”😀 Nije prošlo ni par nedelja već je počeo da se gubi!

Mongro
Gost
Mongro

Niti ni jedan odgovor vaš barjaktar nije dao novinarki tokom cijelog intervjua! Na svako njeno postavljeno pitanje o vašim koalicionim partnerima, četnički opredijeljenim df-om i spc, on je odgovarao samo optužbama na račun dps? Ima 10-ak rečenica koje kao papagaj ponavlja svim novinarima ali konkretne odgovore na škakljiva pitanja koja se tiču svih građana CG nijesmo jos dobili od tog… Više »

Strijelac
Gost
Strijelac

Oće li se i o tome odlučivati u Beogradu?

gašenje
Gost
gašenje

Šta je to kad Abazović kaže da treba ugasiti pojedine medije ?

Duda
Gost
Duda

Demokratija na njegov način.To je!

marius
Gost
marius

Iskreno se nadam da ce ove neprijatnosti koje nam priredjujete skoro svakodnevno naic na osudu ovih iz EU, istih onih kod kojih ste svako malo trcali, i zalili se kako u CG vlada diktatura. Takodje se nadam da CRNOGORCI nece ovo dozvolit, i da ce se ovom vasem naumu umjet suprostavit. Zivio CRNOGORSKI PATRIOTCKI POKRET, i nek nam je vjecna… Više »

Rozaj
Gost
Rozaj

Sto je Milosevic radio u svoje vrijeme, vi sada pokusavate to da radite novinarima i portalima

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vi bivši riberali pošli ste sa grobarima crne gore samo zato da naudite dps.To me podsjeti kad su četnici u drugom ratu pošli sa fašistima samo da bi naudili partizanima.Ne radite to,istorija će vas stavit na stub srama?!Vidite,već su počeli sa hajkama?!

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

SRAM vas bilo, bolje da se nijeste oglašavali! Vi građanska i proevropska partija. I ovo saopštenje je iznuđeno. RTCG, portal Cdm, portal Aktuelno,Dnevne novine,Tamara Nikčević, Milorad Popović, Janko Đonović, Duška Pejović… Mislite da će ovo zlo klerofašističko proći kod normalnog svijeta. Srušićete se kao kula od karata! Mnogi su se izvuku prije vremena a to je i dobro!

Gorica
Gost
Gorica

i ti si okupator znaci!

Orson Vels
Gost
Orson Vels

Mislim da pomenti gaje ideologiju Alfreda Rozenberga!!! I to potpuno lagano, bez zadrske!!!

Djuka
Gost
Djuka

Te što si nabrojao prednjače u govoru mržnje, ali vama je to normalno.

Koncar
Gost
Koncar

E moj djuka litijasu stari.U svijetu do sad nije zabiljezeno da neka vjerska organizacija,cak ni sekta,ne proklinje prije izbora protivnike,a ti mi se nadje da moralises.Pokri se usima,cini mi se da ti je to broj veci od iq.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Oni koji govore da gore nabrojanih ljudi, portali i TV prednjače u govoru mržnje a Risto, njegovi popovi, DF i ostali klerofašisti su mirotvorci, zaista imaju IQ manji od broja sopstvenih cipela!

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Dobro zboriš druže!

Gorica
Gost
Gorica

tako je! divni ste❤

Send this to a friend