Politika

URA položila vijenac: Ljubav Crne Gore prema slobodi i danas putokaz

Delegacija Građanskog pokreta URA, predvođena predsjednikom Dritanom Abazovićem, predsjednikom podgoričkog odbora Lukom Rakčevićem i izvršnim direktorom Zoranom Mikićem, položila je danas vijenac na spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica povodom 13. jula – Dana državnosti.

“Uzvišena i neprikosnovena ljubav Crne Gore prema slobodi oličena u 13. julu i danas je jednako važan putokaz borbe i otpora, za slobodno, jednako i tolerantno društvo. Ukoliko je i tada, uprkos brojnim razlikama i u mnogo težim uslovima, Crna Gora ujedinjena mogla koračati prema slobodi, onda to može učiniti i danas, kada je za tu slobodu potrebno mnogo manje, kako bi svi mogli pronaći svoje mjesto u boljem i pravednijem društvu”, ukazao je lider Građanskog pokreta URA.

Kako je istakao, antifašizam, kao najveća slobodarska iskra u našoj istoriji, potrebniji nam je nego ikada ranije.

“U vremenu raširene nacionalne i vjerske mržnje, opšte netolerancije, zatvorenosti i vještačkih konflikata, izuzetno je važno prisjetiti se naše slavne istorije i izvući pouke. Zbog toga je 13. jul i najvažniji podsjetnik, na kojim vrijednostima je naša Crna Gora stvarana i na kojim vrijednostima moderna Crna Gora mora počivati“, ukazao je Abazović.

On podsjeća da Crna Gora ima šansu “samo kao građanska država, jakih i nezavisnih institucija, lišena svih sistemskih diskriminacija po bilo kom osnovu“.

“Čvrsto vjerujemo u ideju moderne evropske države, zbog čega je doprinos tom cilju – ujedno i naša moralna obaveza. Moramo tražiti prijatelje, a ne stvarati neprijatelje. Moramo širiti ljubav, toleranciju i poštovanje, a razumjeti druge i drugačije. Poštovati ustavne slobode, a afirmisati univerzalne vrijednosti. Ukoliko želimo uspješnu državu, na ponos svih naših predaka/tkinja koji su svoje živote položili na putu slobode, onda Crna Gora mora nastaviti drugačije, bolje i pravednije. Nek’ nam je vječna!“, ukazao je Abazović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Naroz
Gost
Naroz

Ovo lichi na shkolsku pozorishnu predstavu djaka do petog razreda. Vishe vam pristaju litije i podrska SPC

Bagi
Gost
Bagi

Meni izgledaju casni i iskreni..vidjecemo.Ja vjerujem ovom Dritanu.Neka vam je srecno!

Daky
Gost
Daky

Ako on zna sta ce .

expert123
Gost
expert123

Moja je pretpostavka da su u rukovodstvu Ure kao i u clanstvu i birackom tijelu ili svi ili ogromna vecina glasali na referendumu za nezavisnost Crne Gore za nezavi9snost. Tada URA nije ni postojala. Onda je URA napravila kada se formirala tri katastrofalne greske. Nisu glasali u skupstini za uclanjenje Crne Gore u Nato. Druga greska je bila kada nisu… Više »

Kaligula
Gost
Kaligula

Abaza, bravo, ne sa nesojima , zapamti to

Njegoš
Gost
Njegoš

Kako ne kad je sa njima??

Nino
Gost
Nino

Tu je i cetnik ! Ni srama ni stida pihhhh

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Kad će ovi odlučiti na koju će stranu?

Njegoš
Gost
Njegoš

Davno su odlučili za stranu četnika.

marius
Gost
marius

Mislis li ti Abazovicu e je ovi narod crnogorski sasav, pa ne vidi s kim si ti se u kolo uvatio. Jedno su rijeci, a drugo dijela. Sve ce ti se lijepo kazat posle izbora.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Cetiri godine je uzimao platu od ove drzave a nista radio nije a neko je cetiri godine isao da radi i primao dva puta manje,sadsedigao da ide po cg i slikava da bi prikupio koji poen da tako nastavi

Njegoš
Gost
Njegoš

Kako sad četnici pred izbore svi vole Crnu Goru 😂😂😂😂

Ćeta
Gost
Ćeta

Što će ovaj četnik abazović tu

Send this to a friend