Politika

URA: Saopštenje Krivokapića vidimo kao reakciju na dogovor Mandić – Bečić, stvari se ne rješavaju saopštenjima za javnost

Sinoćnje saopštenje premijera Zdravka Krivokapića u URI vidimo kao reagovanje na dogovor MandićBečić i ako je prethodno kazao da će se on povodom cijele situacije odrediti po inicijativi 41 poslanika, saopštili su danas iz ove partije reagujući na Krivokapićevo saopštenje.

„Ako je bio neki dogovor premijera sa DF-om i Demokratama, mi nijesmo obaviješteni stoga se i ne možemo određivati povodom toga. Ono što primjećujemo jeste da u cijelom ovom procesu niko ne zove na dogovor i sastanak nego se rješavanje političke krize želi završiti saopštenjima za javnost u kasnim večernjim satima. URA nikad nije bježala od dijaloga pa i ovoga puta smatramo da se o ovako ozbiljnim pitanjima ne može razgovarati putem medija već za stolom“, stoji u saopštenju URE.

Oni napominju da se URA precizno odredila prema ovim događajima iz prethodnih dana.

„Rekonstrukcija postojeće Vlade moguća je samo na ekspertskom nivou na osnovu sporazuma iz 9. septembra prethodne godine, koji je inače bio okvir za formiranje i funkcionisanje Vlade. A ukoliko se uđe u pregovore o političkoj vladi onda je to novi politički momenat i krećemo od nule u pregovorima i shodno tome sve opcije su na stolu“, ukazuju iz URE.

Oni dodaju da ne pristaju na predloženu ucjenu da se Tužilački savjet (TS) mora birati nakon okončanja dijaloga oko rekonstrukcije Vlade, već smatraju da je TS neophodno izabrati što je prije moguće, kako bi se, smatraju oni, snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nastavila i intezivirala.

„Takođe, od samog formiranja aktuelne Vlade, URA je pozivala sve konstituente vlasti da pokažu širinu i uključe pripadnike manjinskih stranaka, šta činimo i ovog puta, jer samo takva, integrativna i kompaktna Vlada može emitovati potrebnu stabilnost i može imati neophodan senzibilitet prema svim slojevima našeg društva“, zaključuje se u saopštenju URE.

Tags

16

avatar
1000
16
0
0
 
16
freeMNEGusinjeAntiXElenaBosko pg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Pristaćete vi na sve uslove

Gusinje
Gost
Gusinje

URA-sramite se ako znate sta je to

AntiX
Gost
AntiX

Zelim kao gradjanin IZBORE!

Elena
Gost
Elena

Rece URA… 😂 Pregazili su vas

Bosko pg
Gost
Bosko pg

Pozurite malo sa rekonstrukcijom jer ako dodje do izbora DPS ce osvojiti 90% glasova jer ko god nije nacionalista i zeli zivjeti zajedno sa srbima,albancima hrvatima… glasace ih. URA cenzus nece preci bez ako ce ih glasati prosrpski glasovi. Mada polako trebace im jos godinu da nas vrate u 90e i ova vlada je zavrsila svoju placenicku misiju. Svi koji… Više »

Tanja
Gost
Tanja

URA opet krenula u trgovinu🤣🤣🤣🤣….samo se vi prepirite i srbujte…mi Crnogorci smo jaki i okupljeni kako je vazda trebalo biti 🇲🇪🇲🇪🇲🇪….osjetiti ćete to na sledećim izborima!!!

Mijo
Gost
Mijo

Iz ure su svjesni da na sledeće izbore nemaju glasača , pa se sad drže u vlasti i pristace na bilo koji dogovor samo da ne bude izbora . Oni su već postali izdajnici pa hoce li biti mali ili veliki nije važno , naše je da pamtimo .

BBBB
Gost
BBBB

Ali cete vi ipak sjesti gdje i jeste vama odgovara da ne izgubite fotelju nema veze ostalo ni drzava ni narod nista nije bitno

Legolas
Gost
Legolas

Neće dati URA 😂😂😂

Houo
Gost
Houo

Tisina vi iz Ure, najgori ste. Vi necete ni cenzus preci na sledecim izborima.

Dragan
Gost
Dragan

Ura ide ispod Cenzusa zajedno sa SDP i SD

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

URA ponovo sije maglu! Jasno je da se ne pitaju ama baš ništa i da će dogovor DFa i Demokrata prihvatiti i pitati treba li još. URA je bajpas do “srpskog sveta” i to za jednokratnu upotrebu.

085
Gost
085

Prihvatice URA sve sto joj vi iz Df servirate,ali postalo je tragi-komicno da prije tog prihvatanja bacate prasinu u oci gradjanima Crne Gore kao da se nesto bunite !!!

Crnogora
Gost
Crnogora

Sve vi prihvatate.ama bas sve.Crna Gora je to vidjela.I pale su sve maske.

Milan
Gost
Milan

Zna li vam.Vučić šta piskarate, svakako ste plaćeni da pečatorate potpis DFa

05.12.
Gost
05.12.

Znaci,opet ura nece dati 🤣🤣🤣

Send this to a friend