Politika

URA: SDP se vratio na fabrička podešavanja

Današnja dešavanja u Skupštini opštine Kotor predstavljaju kulminaciju onoga što SDP radi zadnjih godinu dana u tom gradu, izjavili su iz Građanskog pokreta URA.

<<<Bečić: Krivokapić danas pucao u jedinstvo opozicije<<<

“Mi smo već duže vrijeme upozoravali koalicione partnere i sveukupnu crnogorsku javnost na opstrukcije i na to da vlast u Kotoru ne funkcioniše na pravi način. Kao što je već poznato, sjednicu Skupštine, koja je započeta u junu prošle godine, nismo uspjeli da završimo do kraja što je bio jasan signal da dominatno SDP ne zeli dogovor. Takođe, mnoge odluke koje su od vitalnog značaja za funkcionisanje grada nisu donijete a ono što je potrebno istaći jeste da je opstrukciju u radu lokalne vlasti najviše vršio upravo SDP. Konstantno su se ponašali kao da su veći partneri lokalnoj opoziciji (DPS, SD, HGI, LP) nego partnerima iz vlasti, što je na kraju kulminiralo i današnjim dešavanjima“, navode iz pokreta URA.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

Posebno naglašavaju da su ovakvim postupcima SDP iznevjerana očekivanja opozicionih birača.

“Ko god je 2016. godine glasao za formiranje „opozicione“ vlasti u Kotoru sigurno nije glasao za to da se ona ruši na ovakav način. Današnjim glasanjem SDP-a, opozicioni Kotor je predat u ruke DPS-u a očekivanja opozicionih birača su iznevjerena te se SDP vratio na “fabrička podešavanja. Jednom partner DPS-a, uvijek partner DPS-a“, ističu u pokretu URA.

Iz pokreta URA navode da je njihov lokalni odbor doskorašnjeg predsjednika Opštine više puta upozoravao na to da se vrijeme za postizanje unutarkoalicionog dogovora moralo oročiti.

“URA Kotor je u više navrata govorila da je potrebno oročiti vrijeme za postizanje potpunog saglasja svih članica koalicije upravo iz razloga kako bi preduprijedili ovakav razvoj događaja kome smo danas prisustvovali. Apelovali smo na koalicione partnere da građani Kotora a ni zaposleni u opštini ne smiju biti taoci političkih igara i previranja. Za rezultat smo dobili ponižavajući status opštine Kotor imajući u vidu da ona u ovom trenutku nema usvojen budžet kao ni planove rada lokalnih preduzeća što znači da je grad u stanju blokade i da za svako plaćanje mora tražiti odobrenje Ministarstva finansija. Ovakvo paralisano stanje grada je posebno važno ako se u vidu ima predstojeća turistička sezona“, rekli su iz URE.

U pokretu URA zaključuju da svi oni koji su bili za istinske promjene u Kotoru sigurno nisu željeli ovakav scenario te da su sada svi na gubitku osim vjerovatno interesnih grupa ma sa koje kod strane one dolazile.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

e kad biste se vi vrnuli na fabrička podešavanja…Termin ,,Fabrička podešavanja” je uzet iz jednog veoma ružnog vica na račun Muslimana i njihove vjere.

Velimir
Gost
Velimir

Žalosna ura,pa ko ste vi!?
Opozicija državi,kao front!

Fileopg
Gost
Fileopg

privjezak, a prvi su napali Jokića za samovlašće i zloupotrebu službenog položaja, ta kritika je trajala dok neki mali diktator nije podigao obrvu….

Jež
Gost
Jež

Mrkla URA od URE.

Montenegro
Gost
Montenegro

Zla URA dosla

Gigi
Gost
Gigi

Veliki pozdrav za SDP od SDa. A vi Urini imate jos dosta mlijeka i keksa da popijete.

Bokez
Gost
Bokez

Smislite nešto originalno!
Ne kradite komentare

Nera
Gost
Nera

URA bivsa Pozitivna ,ciji je osnivac forum 2010 govori o interesnim grupama i interesdzijama.
Postavite pitanje vasim osnivacima,ko je imao najvise interesa tokom “postenih privatizacija” u CG?

HEJ TI
Gost
HEJ TI

NIKAD.. NIKO NISTA NIJE prodava PO primorju…ODAKLE TI TO covjece…
SAMO SU prodavali SVOJE…MISLIM SVI NA
VLASTI ..BEZ razlike

Send this to a friend