Politika

Uskoro formiranje nove Mješovite komisije za sprovođenje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice

Premijer Zdravko Krivokapić sastao se danas sa apostolskim nuncijem u Crnoj Gori sa sjedištem u Sarajevu, nadbiskupom Luiđijem Pecutom i nadbiskupom barskim Katoličke crkve u Crnoj Gori, monsinjorom Rokom Đonlešajem, i tom prilikom istakao da će uskoro biti formirana nova Mješovita komisije za implementaciju Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice.

Krivokapić je istakao potrebu za skorim formiranjem Komisije, kao i da će na njenom čelu sa crnogorske strane biti ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Predsjednik Vlade je istakao da očekuje da će formiranjem Mješovite komisije započeti njen intezivan rad, koji će doprinijeti bližoj saradnji i daljem poboljšanju odnosa Crne Gore i Svete Stolice.

Krivokapić je ocijenio da Ugovor, kao međunarodno-pravni instrument koji definiše položaj Katoličke crkve u Crnoj Gori, predstavlja platformu i značajan podsticaj za dalje produbljivanje i unapređivanje ukupnih međusobnih odnosa, kao i da predstavlja realan pokazatelj punog  uvažavanja Crne Gore prema građanima katoličke vjeroispovijesti.

“Crna Gora je spremna za dalje unapređivanje bilateralnih veza sa Svetom Stolicom u svim segmentima, kao i za nastavak međusobnog dijaloga na ekspertskom, visokom i najvišem nivou“, kazao je Krivokapić.

Apostolski nuncije Pecuto izrazio je zadovoljstvo zbog toga što će Komisija uskoro biti formirana, poručivši da je važno da se ide naprijed, te da Sveta Stolica želi najbolje moguće odnose s Crnom Gorom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Neka im zatraži da virne u istoriju CG, ko smo bili i ko smo sad. Dako nešto sazna ili će možda reći da su sve falsifikati 😃

Emma
Gost
Emma

Dobicemo depresiju od crkvi i vjera.

Mimi
Gost
Mimi

Imali ista osim religije? 😂😂😂

Send this to a friend