Politika

Uspjeh rada Odbora bi pozitivno uticao na demokratizaciju društva

Uspjeh rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva pozitivno bi uticao na dalju demokratizaciju društva i potrebno je da Odbor funkcioniše u punom kapacitetu, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Skupštine i predsjednika Odbora Branimira Gvozdenovića sa šefovima misija zemalja EU u Crnoj Gori HoMs.

Kako je saopšteno iz Skupštine, na sastanku je bilo riječi o dosadašnjim rezultatima i planovima rada Odbora, kao i o aktuelnostima u Skupštini Crne Gore.

Gvozdenović je istakao da je Crna Gora do sada značajno unaprijedila izborno zakonodavstvo i dobila pozitivne ocjene od strane OEBS-a u vezi sa sprovedenim izborima u prethodnom periodu.

“Šefovi misija zemalja EU su pozdravili produženje roka u kome Odbor treba da predloži reformska rješenja i iskazali očekivanja da se u rad Odbora u punom kapacitetu uključe sve političke strukture i ulože dodatne napore da se dođe do usaglašenih rješenja, a koja bi bila na liniji preporuka OEBS-ODIHR-a i u skladu sa preporukama iz izvještaja Evropske komisije”, naveli su u Skupštini.

Send this to a friend