Politika

Uspješna saradnja Crne Gore i Slovenije

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane Crne Gore Alma Ljuljanaj-Jovićević sastala se sa Generalnim direktorom za logistiku Ministarstva odbrane Slovenije Željkom Kraljom.

Kako je saopšteno iz ovog resora, razgovarali su o razvoju saradnje dva ministarstva u oblasti logistike, sa prioritetom na zajedničko djelovanje po pitanju održavanja i obuke za lako oklopna patrolna vozila koja nabavljaju oba ministarstva.

Razmatrana je i mogućnost saradnje u oblasti energetske efikasnosti u vojnim objektima, gdje slovenačka strana ima značajna iskustva.

“Takođe, razgovaralo se i o implementaciji softvera za skladišnu evidenciju (SKEV) koji je Ministarstvo odbrane Republike Slovenije doniralo našem ministarstvu, a koji će značajno unaprijediti kapacitete vođenja skladišne evidencije u odbrambenom sistemu Crne Gore”, dodaju iz Ministarstva.

Ljuljanaj-Jovićević i Kralj su tom prilikom prisustvovali i prezentacijama slovenačkih kompanija „ELAN“ i „GUARDIARIS“.

Generalna direktorica zahvalila se na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i podršci koju našoj zemlji pruža MO Republike Slovenije.

Generalni direktor Željko Kralj izrazio je posebno zadovoljstvo susretom, ističući da će slovenačka strana nastaviti sa podrškom MO Crne Gore u oblasti logistike, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Send this to a friend