Politika

Vazduhoplovstvo Crne Gore jače za dva helikoptera Bell 505

Ministarstvo odbrane Crne Gore potpisalo je međudržavni ugovor za nabavku dva helikoptera Bell 505 Jet Ranger X, sa Kanadskom Komercijalnom Kompanijom “CCC”.

Kako su saopštili iz Ministarstva, ugovor podrazumijeva da će ta kompanija omogućiti obuku u Francuskoj za tri pilota iz Crne Gore, kao i za osam tehničara na Bell Trening Akademiji, u Fort Vortu, u Teksasu.

“Ministarstvo odbrane Crne Gore nastavlja sa predanim radom u cilju unaprjeđenja naših oružanih snaga. Uoči trogodišnjice od članstva u NATO, ovaj Ugovor potvrđuje da je Crna Gora posvećena i da radi sve da bude spremna za nove izazove’, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Prema njegovim riječima, sa ovakvim vazduhoplovima, jedinstvenim na Zapadnom Balkanu, našim pilotima
obezbijediće odličnu obuku, ali i mogućnosti da obavljaju različite zadatake.

“Sa brzinom od 232 km/h i sa nosivošću od 680 kg, Bell 505 je dizajniran da bude siguran i lak za letjenje. Dizajn u prvi plan stavlja sigurnost, performanse i pristupačnost, spajajući provjerne sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim, modernim izgledom. Ponosni smo što ćemo u našoj eksadrili imati novi Bell 505, koji je opremljen sa najnovijom tehnologijom”, kazao je pukovnik Nenad Pavlović iz Vazduhoplovnih snaga Crne Gore.

Kako je dodao, ovi helikopteri omogućiće našim pilotima da bolje obavljaju svoje dužnosti, posebno u okviru treće misije koja se odnosi na pomoć stanovništvu.

Bell 505, prema riječima čelnih ljudi iz te kompanije, bilježi ogroman uspjeh u Evropi i drugim djelovima svijeta.

“Ponosni smo što Vazduhoplovnim snagama Crne Gore pružamo izvanredne proizvode i usluge. Bell 505 je fenomenalan vazduhoplov za obuku novih vojnih pilota, kazao je generalni dikretor za Evropu i Rusiju Dankan Van De Velde.

Vazduhoplov uključuje visokotehnološki kokpit i prilagodljiv dizajn kabine, što ga čini izuzetno troškovno konkurentnim i sposobnim za sve izazove.

Jedan helikopter Bell 505 u Crnu Goru će stići tokom narednog mjeseca, a drugi početkom 2021.godine. Ukupna vrijednost nabavke je 3.267.234,77 eura.

Helikoptere će, prema Ugovoru, Crnoj Gori dostaviti predstavništvo Bell-a u Pragu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljubo
Gost
Ljubo

Neka je sa srecom

Crnogorchina
Gost
Crnogorchina

Koliko cemo da placamo odrzavanje za njih na godisnjem nivou i odakle?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Neka samo spasi jedan zivot i vec se isplatio. Nek je sa stecom!!!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Neko bi secasno borio i branio sa jednim I sa stotinu,nekima je zaludu Da im das svo US naoruzanje opet bi bjezali da ih ni avioni ne mogu stici.Ne bih ih imentovao znaju oni dobro I da ih ne pominjes.

Gigi
Gost
Gigi

Trosite samo to je NATO nista dzabe lopovi

Dobar dan
Gost
Dobar dan

Izgleda mnogo lijepo.

Istorija
Gost
Istorija

Vic iz ’70.-ih: Albanija pozvana u jedinice UN. General pita Envera Hodžu: Da li da pošaljemo jedan tenk, ili oba?

Pa da
Gost
Pa da

Makar im bunkera nije falilo nikad. Dok je bila JNA i mogli smo komotno da ih zezamo, a poslije 90ih nema Albanija, a isto tako ni 5 miliona Albanaca na Balkanu razloga da zaziru od ovih iskomadanih republika. Od bilo koje od njih nema šta da se plaše uključujući Srbiju, a kamoli ove manje republike. Fino smo se uništili južni… Više »

Send this to a friend