Politika

VCG nabavlja helikoptere

Ministar odbrane Predrag Bošković i novoimenovana ambasadorka Kanade u Crnoj Gori Ketlin Čaba potpisali su danas u Podgorici Memorandum o razumijevanju, koji predstavlja osnov za kreiranje pravnih okvira prema kojima Ministarstvo odbrane može pokrenuti postupak nabavke srednjih višenamjenskih helikoptera za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.

Predlogom zakona o budžetu Crne Gore za 2018. godinu predviđena je nabavka tri helikoptera.

Predlogom zakona o budžetu Crne Gore za narednu godinu predviđena je nabavka tri helikoptera.

Bošković se zahvalio ambasadorki Čabi na ukazanoj sveobuhvatnoj podršci Kanade u domenu evroatlantskih integracija Crne Gore, te tokom sprovođenja neophodnih reformi sistema odbrane.

“On je posebno istakao značajan doprinos Kanade u stručnom usavršavanju pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, posebno u organizaciji kurseva stranih jezika”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Bošković je upoznao sagovornicu o aktuelnim projektima, kao i o planovima za dalji razvoj i modernizaciju crnogorskog odbrambenog sistema.

“On je naglasio da će se Crna Gora, kao NATO članica, snažno zalagati za obezbjeđivanje mira i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope i na međunarodnoj sceni. Ministar je izrazio očekivanje da će dvije zemlje i u svojstvu NATO saveznica nastaviti da produbljuju bilateralne odbrambene odnose”, naveli su u Ministarstvu.

Ambasadorka Čaba izrazila je zadovoljstvo uspješno sprovedenim reformama koje su rezultirale članstvom naše zemlje u Alijansi, te naglasila da će Kanada nastaviti da podržava dalje procese modernizacije odbrambenog sektora Crne Gore, kao i kadrovsko usavršavanje zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

“Ona je izrazila uvjerenje da će članstvo Crne Gore u NATO dodatno utemeljiti stabilnost regiona, te naglasila da naša zemlja, kao pouzdan saveznik, na ravnopravnoj osnovi sa ostalim članicama doprinosi globalnom miru i bezbjednosti”, ističu u ovom vladinom resoru.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

evo ih nabavlja vec 15godina kad je racan dogovorio 10 ruskih a general bez vojske Lakcevic to prospijao NATO da se filip prvi morao hitno izvinjavati u Brisel…ne pise koliko to stvarno kosta i ko ce to platiti ..kukuuu

Send this to a friend