Politika

Velika Britanija podržava evropsku budućnost Zapadnog Balkana

Andrija Nikolić

Velika Britanija pruža nedvosmislenu političku podršku evropskoj budućnosti Zapadnog Balkana i pored činjenice da se ta država nalazi u procesu izlaska iz Evropske unije, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Alison Kemp.

“S tim u vezi, sagovornici su potvrdili značaj održavanja Samita zemalja Zapadnog Balkana u julu tekuće godine u Londonu, u čemu se ogleda posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva integracionim procesima Zapadnog Balkana”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Nikolić se zahvalio ambasadorki Kemp na aktivnoj podršci koju ta prijateljska država pruža Crnoj Gori u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Dalje se navodi da je Kemp naglasila da je parlamentarna diplomatija jedan od stubova praktične saradnje dvije države te istakla značaj povezivanja dva parlamenta i kroz nastavak programa koji realizuje Ujedinjeno Kraljevstvo u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju, a koji ima za cilj unapređenje kapaciteta Skupštine Crne Gore za efikasno
obavljanje parlamentarnog nadzora.

Nikolić je ukazao na važnost povezivanja odbora za vanjske poslove dva parlamenta sa naglaskom na upoznavanje poslanika Skupštine Crne Gore sa bogatom parlamentarnom praksom i iskustvima Ujedinjenog Kraljevstva kao države sa najdužom tradicijom parlamentarne demokratije u Evropi.

U saopštenjuse zaključuje da je Nikolić upoznao ambasadorku sa aktuelnom političkom situacijom i bojkotom opozicije
po pitanju učešća u radnim tijelima parlamenta, a takođe je informisao o aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUTA
Gost
LJUTA

Ali je pobjegla iz EU….?

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Mali aparatčik,komičar sa likom Monalize…Hajde vidi kakva je šefu stolica.

Majkl
Gost
Majkl

Tako je Nikolicu i Skotska i Skotlandjani podrzavaju ulazak CG u EU i podrzali ulazak CG u NATO.😍😍😍😍😍😍

Belgija bezNATO
Gost
Belgija bezNATO

Predložićemo da Belgija udje u NATO. Vrijeme je.

Neko
Gost
Neko

Nasao je koga ce da pita. Dobro nije trazio podrsku Islanda ili Svajcarske za ulazak u EU

Send this to a friend