Politika

Vlada čestitala Grčkoj i Makedoniji: Doprinos napretku Zapadnog Balkana

Vlada Crne Gore

Crnogorska Vlada upitila je premijerima Grčke i Makedonije Aleksisu Ciprasu i Zoranu Zaevu, četitku nakon što su danas poslanici grčkog parlamenta usvojili istorijski dogovor o promjeni imena Makedonije.

“Vlada Crne Gore pozdravlja ovaj korak ka punoj implementaciji istorisjkog Sporazuma koji će doprinijeti napretku i stabilizaciji regiona Zapadnog Balkana”, piše na Vladinom Tviter nalogu.

<<<Grčki poslanici usvojili istorijski sporazum: Veliko pomirenje sa Makedonijom>>>

Grčki parlament je danas usvojio takozvani Prespanski dogovor kojim bi trebalo da bude okončan 27-godišnji spor između dvije susjedne zemlje. Parlament u Skoplju je 11. januara već glasao za promjenu imena države u Sjeverna Makedonija.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marinko
Gost
Marinko

Mimo volje naroda ništa nije od napretka.

Obični građanin
Gost
Obični građanin

Maro, ti, izgleda, tačno znaš koja je volja naroda ? I u Grčkoj i u Makedoniji ? E svaka ti čast, socijalni i opštenarodni stručnjače ! Samo se pazi, nemoj da te ukrade kgb, ili cia kad svakojega đaola znaš.

Marinko
Gost
Marinko

U Makedoniji preko 2/3 nije na referendumu podržalo sporazum, a u Grčkoj nije sproveden referendum. Tebi su očigledno Rokfelerovi, Rotšildovi i Sproši odavno, ne ukrali, već popili mozak. Džaba im, NATO nije dugog vijeka, a ni EU.

Send this to a friend