Politika

Vladimir Pavićević podnio ostavku

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević podnio je ostavku na tu funkciju, ali, kako je saopštio, ostaje u političkom životu Crne Gore. U obraćanju članovima Crnogorske, u koje je Dan ekskluzivno imao uvid, dosadašnji šef te stranke rekao je da više ne dijele iste svjetonazore.

“Zahvaljujući djelovanju Demokratske partije socijalista, Crna Gora je danas nestabilnija, slabija i podijeljenija nego kada sam prije dvije godine izabran za predsjednika Crnogorske. U prethodne dvije godine formulisali smo i sprovodili ideju ustavnog patriotizma, donijeli nekoliko ključnih odluka i radili na njihovoj primjeni i promociji. Nije bilo prilike, razgovora ili političke debate u kojoj nisam branio ova načela”, istakao je Pavićević.

On je rekao da su pos lednji događaji i mjeseci otkrili najperfidnije mehanizme vlasti u Crnoj Gori i jasno pokazali da je najveći neprijatelj države Crne Gore i njene budućnosti upravo ovakav DPS.

“Podsjetiću na brojne nerasvijetljene afere, zarobljene institucije, negativne ocjene relevantnih evropskih i drugih međunarodnih institucija i organizacija, jednostrano donošenje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i, konačno, blokadu dijaloga o izbornim uslovima. Žestoko sam kritikovao svaki pokušaj eskalacije konflikta ili provokacije sa koje god strane da je dolazio. Suprotstavljao sam se svakom ekstremizmu i primitivizmu. Zbog toga sam bio žestoko napadan i osporavan. Nijesam zastao ni pred čim, nijesam se plašio šta će ko reći, jer sam u svemu što sam radio postupao časno i pošteno. Optuživali su me u isto vrijeme sa svih strana, da sam poslat iz Beograda, da radim za strane službe, da me plaća Milo Đukanović… Znajući ko stoji iza ovih napada, bio sam još više uvjeren da stranku usmjeravam ka dobrom cilju. Vjerovao sam da možemo zajedno. Vjerujući jedni drugima, poštujući jedni druge i uvažavajući različitosti”,  kazao je Pavićević.

On je naglasio da je pred Crnom Gorom najznačajnija godina.

“Ova 2020. je godina koja će od lučiti našu budućnost. U odlučujućim vremenima najvažnije je biti među onima sa kojima dijelimo iste vrijednosti, ideje i načela. Iz toga razloga ja svoje dalje političko djelovanje ne mogu nastaviti u okviru ove partije mi više ne dijelimo iste svjetonazore. He vidimo isto kako treba da izgleda budućnost Crne Gore, niti šta je interes građana Crne Gore, a niti kako se častan čovjek određuje prema ovakvoj vlasti u Crnoj Gori. Prema vlasti koja dijeli građane, potpiruje podjele, zastrašuje, otima i vrijeđa”, rekao je Pavićević.

45

avatar
1000
37
8
0
 
41
tschugoBhfVakat jeVijori crvena!blavoribjelaski
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tschugo
Gost
tschugo

ovdje sam ne smije niko o istini,i zato posteni odlaze a…

Bhf
Gost
Bhf

Aj neka je sa srećom sad se možeš učlaniti srs

BosaNova
Gost
BosaNova

Neznanje je cudo! Mnogi u komentarima napamet optuzuju Crmogorsku da je osnovanaod BIA-etj Srbije. Ali zaboravljate, ili i ne znate, da je ovaj partija nastala od CDU koju je vodio time out ambasador Mico Vlahovic, preveliki Crnogorac i zastitnik Mine pomamamljene

Boki
Gost
Boki

Pavićeviću,slobodno sada možeš natući onu šubaru sa kokardom. Ne ustručavaj se više.

Unico
Gost
Unico

Raspad se partija polako ali sigurno

Crna Ruza
Gost
Crna Ruza

Mora da ga je plagijator na ovo nagovorio

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

Smijenice on Plagijatora, zivi bili pa vidjeli, cetnici su to, oni tako funkcionisu!!!

Djekna
Gost
Djekna

Dje li ce ovaj sad zaboga?

Jež
Gost
Jež

Putuj Srbine u tvoju Demokratsku, tu ti je prirodno stanište.Crnogorska je bila tvoja prevara.

MNE
Gost
MNE

Aloooo,zasto ne mogu dat like?

MNE
Gost
MNE

Alooooo,zasto ne mogu dat like?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Nećeš se ti izgubiti, sad ćeš kod Alekse za potpredsjednika.

Vijori crvena!
Gost
Vijori crvena!

Pa poslije ćušnut Plagistra. Četnička posla!

ND
Gost
ND

Pavićeviću,možeš u Front sada,slobodno.

JunaK
Gost
JunaK

Nadam se da ce sad Crnogorska krenuti pravim putem!

Vijori crvena!
Gost
Vijori crvena!

JunaK, treba prvo da se izvrši DERATIZACIJA PARTIJE, e su je miševi dobro nagrizli. Trebace im puno vremena, ŽESTOKO SU SE OBRUKALI!!! Ne vjerujem im nikako!

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Nek mu je srecan put, jedan nesposobni politicar manje

jocko
Gost
jocko

sram te bilo

adminjedsmra
Gost
adminjedsmra

Ajde više, sa srećom. Sad Crnogorci bar imaju koga u opoziciji glasati!

Vakat je
Gost
Vakat je

Polako, polako, TREBA DA SE LEGITIMIŠÙ, još im ne vjerujem!

Send this to a friend