Politika

Vlahović: Vrijeme šterika i fenjera se zbog DPS-a vraća na velika vrata

Član Glavnog odbora DEMOS-a Vuko Vlahović saopštio je danas da se ispostavilo da je izgradnja drugog bloka TE Pljevlja u saradnji sa češkom kompanijom Škoda Praha, jedno od ključnih obećanja DPS-a 2016. godine, zapravo bio predizborni blef vladajuće partije uoči parlamentarnih izbora.

Kako je ocijenio, vrijeme šterika i fenjera, metaforički i bukvalno, nam se vraća na velika vrata, a neozbiljnost i nekompetentnost u upravljanju jednim od ključnih privrednih sektora najslikovitije govori o sposobnostima i kapacitetima tridesetogodišnje vlasti.

“Posebno je pompezno djelovala najava partijskog šefa Đukanovića, svega nekoliko dana prije izbora, koji je tom prilikom obećao da je ugovor sa Česima spreman za potpisivanje, te da mašine samo što nisu upaljene i da će radovi početi prije nego se i osuši mastilo na ugovoru. Međutim, ispostavilo se da je riječ o, samo jednom u nizu, predizbornih blefova DPS-a, kojima varaju građane prije svakih izbora”, kaže Vlahović.

Vlada nas je, dodaje, nedavno i formalno informisala da od saradnje sa Škodom nema ništa, te da će za realizaciju energetskih potencijala pljevaljskog kraja potražiti neko drugo rješenje.

“I tako godinama. Od jednog lažnog obećanja do sledećeg. Od izbora do izbora. Od obmane do obmane. Gubimo dragocjeno vrijeme dok nam infrastruktura u energetskom sektoru zastarijeva”, ističe Vlahović.

Kako je kazao, u obmanjivanju je prednjačio bivši potpredsjednik i aktuelni ambasador Vujica Lazović, koji nas je prije pune dvije godine obavijestio da se konačni dogovor oko drugog bloka očekuje „ovih dana“.

“Te dane, međutim, još nijesmo dočekali. Ali smo dočekali da Lazović, akter mnogih problematičnih ekonomskih projekata, interesantnih i za tužilačke organe, postane ambasador u Sloveniji, zamjenjujući Mugošu, sa svim simbolikama tog kontinuiteta. Haos u energetskom sektoru dopunjuje najava iz Vlade da će sredstva za otkup akcija A2A biti obezbijeđena rebalansom budžeta?! Na drugoj strani, u kompletiranju haosa, nastavlja se misterija sa sudbinom akcija A2A, čiji je status, uprkos propagandi, i dalje nepoznat javnosti”, zaključio je Vlahović.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Ovo malo i Demos da se oglasi da izadje iz medijske cutnje pa o kome o cemu oni o Milu i DPS-u! Smijesno!

Lipovo
Gost
Lipovo

Poranili, prije mrmota!

Kosta
Gost
Kosta

To vrijeme ne moze nama DPS da vrati nego jedino vi sa Rusima! Tako da pricajte u vase ime !

Koyot
Gost
Koyot

Ovi su malooo, ali malo poznatiji od URE. Mada ne vidim neke rezultate tako da je bolje da ne pricaju nista.

Enigma
Gost
Enigma

Dovoljno je pogledati ga i pomisliti kako ovakvi da smijene DPS !!!

Rejna
Gost
Rejna

Da nije DPS- a mi bi jos ratovali i krv prolivali.. tako da neka ti ove price..

Vladimir
Gost
Vladimir

Pa zar neratujemo??? Između sebe.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Demos!?!?!? Šta je to? NVO ili…???

Send this to a friend