Politika Poslodavac mu nije davao radne zadatke

Vlaović dao otkaz u Opštini Mojkovac jer smatra da njegovo radno mjesto nije potrebno

Mojkovac, Foto: Pobjeda

Mojkovčanin Ilija Vlaović dao je otkaz u Opštini Mojkovac jer ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mjesto nije potrebno.

Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtjev za raskid ugovora o radu podnio 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio za Pobjedu da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, te da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke. On je bio zaposlen na radnom mjestu savjetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savjetnik.

U zahtjevu za raskid ugovora upućen predsjedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, u koji je Pobjeda imala uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa Opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest mjeseci.

“Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, đe sam dobio raspored, nijesu udostojili za mjesec dana naći mi radni zadatak. Osjećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam , smatram da bi to trebalo i da se sprovede u djelo, a ne da svoje radno vrijeme provodim sjedeći bez nikakvih radnih obaveza”, kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „vjerovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

“Samim tim smatram da ovo moje radno mjesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati djeci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama”, kaže Vlaović.

On apeluje na ljude u Opštini Mojkovac da „ne slijede prethodnu vlast uz podsjećanje da su se svi borili protiv korupcije“.

“U Opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mjesta i zbog takvih koji vole da sjede i niša ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu đe jesmo. Takođe smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obilježja, a ovo što rade naši predstavnici prevazilazi sve granice. O svemu ovome obavijestiću nadležne organe Crne Gore da se pozabave provjerom radnih mjesta u Opštini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nijesam ništa radio i smatram da ovo radno mjesto nije potrebno”, zaključio je Vlaović u zahtjevu za raskid ugovora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pa jeste
Gost
pa jeste

svaka čast

Mitar
Gost
Mitar

Da nije našao neđe bolji i plaćeniji posao ne bi se žalio, ali svakako gospodski potez. Većina u državne jasle sjedi u fotelje od 8 do 2 i ne rade ništa.

BURŽOAZIJA
Gost
BURŽOAZIJA

Ti si Vlaoviću dolazio na posao,u vrijeme DPS ne dolaziš na posao a budeš plaćan.
Puno slučajeva po čitavoj CG je bilo

Tihana
Gost
Tihana

E svaka mu čast. Ovaj čovjek i ovaj slučaj bi morali da budu jako jako medijski propraćeni. Pola moje firme isto ovako je primljeno ali nemaju problem sa tim da ništa ne rade, niti da nama ostalima tovare njihov posao!

baba vanga
Gost
baba vanga

Kakav gospodin! Svaka cast.

Muzi
Gost
Muzi

neka si to podijelio sa Pobjedom

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Trebao je sa in4c ???

123
Gost
123

u 80% državne i lokalne uprave je takvo stanje. kamo sreće da nisu zapošljavali i kuso i repato, ne bi bili đe jesmo. da ne pominjem kupljene diplome.

realno
Gost
realno

Bio zaposlen na radnom mjestu savjetnika, a sklopio ugovor za stručno osposobljavanje – nešto tu ne štima, koliko ja znam za radno mjesto savjetnika moraš već biti osposobljen tj. imati nekoliko godina iskustva

Željko
Gost
Željko

Ti ćeš moj Vlaoviću da uđeš u Ginisovu knjigu…

Trrrt
Gost
Trrrt

Bravo ljudino ! Ovaj je čovjek pošten častan i korektan . Nažalost nas narod će reci budala ali u stvari su oni budale i ne vide ništa osim svog dupeta .

Dragan
Gost
Dragan

Rijetko častan potez za primjer!

Roki
Gost
Roki

Što se privrede tiče, opština i treba da obavlja taj zadatak – da ne radi ništa, da ne bi smetala. Svaki posao, koji oni odrade, dovodi do štete po građane. Od njihovog budžeta, koji se najvećim dijelom troši na njihove plate, a ne na grad, pa nadalje. Realno bi bilo da stvar dovedu do kraja, da svi zaposleni primaju minimalac… Više »

Marko
Gost
Marko

Čovjek je povukao plemenit i čojski potez. Ali, za jednu stvar nije u pravu niko se ne bori protiv korumpiranosti, nego se svi bore da oni budu korumpirani.

neko
Gost
neko

odakle mu uopste ideja da ce mu,kao profesoru geografije, dati u opstni neki posao u struci? zasto si se tamo uopste i zaposlio? nijesi pao sa kruske! znajuci danas kakvo je 99% posto stanovnika CG,slutim da je nesto zabrljao ili mu nijesu produizli ugovor,pa se zato odlucio na medijsku promociju

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Rijetko pravi potez. Bravo!!!

Milos
Gost
Milos

Sta da radi profesor geografije u opstinu, bez eto mozda da savjetuje gradonacelnika dje da putuje na odmor.

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Aooo, zadao si im najjaci moguci udarac. Sad ce se posvadjat ko ce uzet tvoje radno mjesto…

DF u kanal
Gost
DF u kanal

E moj prijatelju samo 870 takvih imas u elektroprivredu koji ne bi dali otlaz za zivu glavu a pojma nemaju sta rade tamo..

Brendon
Gost
Brendon

Oni su mu dali zadatak , nego je pogrešno shvatio , pa nije valjda mislio da oni u opštine i rade nešto ,posao im je da glume inventar i tako mnogi provedu radni vijek … komunalna je moderni primjer toga , kriju se i jedu sendvice i druže se nedje u šumicu da ne bodu oči .

GorSt
Gost
GorSt

Samo jedna rec Respect, sve ostalo je suvisno i nepotrebno.

Cetas
Gost
Cetas

On je dao ostavku, a ne otkaz. Otkaz bi mogla dati samo Opstina Mojkovac njemu. Nepismenih novinara ne fali izgleda.

Čong Li
Gost
Čong Li

Na ovakve ljude se treba ugledati ! Bravo ponosni Crnogorče !

Nikk
Gost
Nikk

Svaka čast. Da je više ovakvih.

Miljan
Gost
Miljan

Ajde da čujemo reakciju gradonacelnika i ministarstva finansija na ovakv gest jednog državnog službenika i koliko je ovakvih radnika u državnim institucija.

prkosi
Gost
prkosi

ovakvi nam trebaju ….rijetko dobar i iskren gest ….
nazalost brzo ce se zaboraviti

DraganHN
Gost
DraganHN

Svaka cast prijatelju. Zalosno je sto je u svaku opstinu tako. Kod nas u Novi, kafe kuvarica ima 3 savjetnika 🙂

Lazar
Gost
Lazar

A zna si unaprijed da cete maci da si dosa preko veze pa preko medija pokusavas da steknes popularnost da si dobio resenje ostao bi ne boj se

Mitar
Gost
Mitar

Idi da radiš u prosvjetu pa ćeš viđet kako ćeš jedva čekat raspust i da odmoriš junače.

Žile
Gost
Žile

Ćuti tu, ne radite dva mjeseca godišnje! Sram vas bilo! Ljeti tri mjeseca, zimi dva, svaki vikend i praznik i vama nešto ne valja?!

Evropa sad💪💪
Gost
Evropa sad💪💪

Treba si ostat primaj tu platu pa briga te naredne generacije ce vracati kredite

BitnoNebitan
Gost
BitnoNebitan

A nema nekih komentara veliki jel?

Lenka
Gost
Lenka

Svaka vam čast Vlaoviću ima još poštenih crnogoraca

Milosbd
Gost
Milosbd

Druze moj ti si drzavu promasio. Odje ti je drzavna firma sinonim za nerad. Od njih samo mozes nauciti da sjedis. Jedini posao bi ti bio da posaljes u neku drugu kancelariju ili najtezi posao u opstini udarac pecata

MSbs
Gost
MSbs

Kako da ne, mene ruke bole od kucanja rjesenja i presuda svaki dan, fakuktet zavrsila sa 22 godine polozila pravosduni ispit a svaki srednjoskolac sa vecu platu od mene

dr.Pg.
Gost
dr.Pg.

bravo Vlaoviću…svaka čast.

Lenka
Gost
Lenka

Svaka vam čast tako rade pošteni crnogorci.

Cicka
Gost
Cicka

E zaista pošteno…ovo još nijesam čula, da je u Crnoj Gori neko dao otkaz jer ništa nije radio…e, sad lijepo da se čovjeku nadje mjesto da radi u struci..zaslužio je.

Baka
Gost
Baka

Sad ga treba zaposlit da bude savjetnik u vladu 🤣🤣🤣🤣

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Svaka ti čast.

delboj
Gost
delboj

E takvih je 90 odsto u drzavnoj upravi, i samo zbog toga smo tu dje smo.

Send this to a friend