Politika

VOA: SAD zainteresovane za Balkan

Metju Palmer

Imenovanje Metjua Palmera za specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje veće interesovanje američke administracije za region, ali su ciljevi i dalje nejasni, prenio je Glas Amerike (Voice of America – VOA).

<<<Specijalni predstavnik SAD-a Metju Palmer uskoro u Crnoj Gori<<<

Profesor Univerziteta Džons Hopkins, Danijel Server, smatra da imenovanje Palmera, osim većeg interesovanja, pokazuje i namjeru administracije da požuri sa rješavanjem pitanja Kosova do izbora u SAD.

“Poslije imenovanja bih se nadao jasnijoj politici SAD protiv promjene granica i boljoj koordinaciji sa Evropom, ali se plašim da je namjera da se požuri sa postizanjem sporazuma prije predsjedničkih izbora u SAD u novembru 2020”, rekao je američki stručnjak.

Server podsjeća da ima mnogo drugih otvorenih pitanja kada je riječ o obnavljanju dijaloga između Beograda i Prištine i bržem postizanju rješenja.

“Nema mnogo smisla dok se ne okončaju izbori na Kosovu, formira nova vlada i razvije nova platforma za pregovore”, dodao je Server.

Stručnjak za Balkan i predavač na Univerzitetu “Džons Hopkins” Edvard Džozef ocijenio je da je imenovanje Palmera značajno iz nekoliko razloga.

“Prvo, signalizira veće interesovanje i posvećenost SAD Balkanu. Imenovanje specijalnog predstavnika nije odluka koja se donosi lako. Cilj je da predstavnik ima veće poštovanje jer direktno govori u ime državnog sekretara SAD. Jasno je da to pokazuje namjeru SAD da imaju veći uticaj u regionu, vjerovatno i na tekuće rješavanje problema Kosova, između ostalih pitanja”, rekao je Džozef.

On je dodao da je Palmer vješt i posvećen diplomata, dobro upućen u dinamiku dešavanja u regionu i da može biti vrlo efikasan u unapređenju ciljeva SAD.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Nemojte više molim vas! Kada god ste bili za nas zainteresovani neki rat je bio.

POJK
Gost
POJK

I Hitler je imao svoje ciljeve i silu koja boga ne moli. Ali danas se vise slavi pocetak 2 svetskog rata negoli pobjeda nad fasizmom. Eto takav je narod postao i u svijetu i kod nas. Sto si mu veci zlotvor vise te postuje i voli.

Boka
Gost
Boka

Dzabe vam sve, ameri i njihove sluge… Kad kaljinka zasvira,70% naroda u Cg srce zaigra.

Moja dusa
Gost
Moja dusa

Eh eh eh toliko zainteresovanih..a sta li se sprema s one strane zemljine kuglice
Eheheh tako maleni a tako trazeni mazeni I pazeni

Mamina maza
Gost
Mamina maza

Koliko nas vole 🤣🤣🤣🤣🤣

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

U politici nema ljubavi vec samo interesi a mi smo nihova interesna zona i to nam je sto nam je “sila boga ne moli”.

Mamina maza
Gost
Mamina maza

Divno koliko ljubavi primamo
🤣🤣🤣🤣

Moja dusa
Gost
Moja dusa

Tacno….”ubise “””se od ljuavi ko ce nam “””prvi u zagrljaj stici “””🙄
🎶🎶🎶🎶I staviti ruke na noju zemlju
🎶🎶🎶🎵🎵🎵🎶🤣🤣🤣🤣I I bas je dobro vidjeti te opet I staviti ruke na moja ramena 🎶🎵🎵🎶🎶🤣🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend