Politika

Vojska Crne Gore prepoznata kao pouzdan međunarodni partner

Saradnja sa Austrijom u domenu planinskog ratovanja veoma je značajna, rekao je generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivica Ivanović, na sastanku političkih direktora zemalja Zapadnog Balkana u Rišenau, podsjetivši da će u sklopu međunarodne vježbe “Zajednički izazov” u Kolašinu biti zvanično otvoren Regionalni centar za planinsko ratovanje, što je potvrda da je Vojska Crne Gore pouzdan međunarodni partner.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, glavne teme sastanka, koji je organizovan u okviru austrijskog paketa podrške za Zapadni Balkan, bile su ilegalne migracije, izazovi hibridnih prijetnji, pitanje vojne mobilnosti i razmatranje aktuelnih i mogućih budućih projekata.

“Ivanović je naglasio je da Vlada Crne Gore ostaje čvrsto posvećena evropskim vrijednostima i sticanju članstva u EU kao spoljnopolitičkom prioritetu. Istakao je da Ministarstvo odbrane Crne Gore ostaje opredijeljeno Zajedničkoj bezbjednosnoj i odbrambenoj politici EU (CSDP) u cilju pružanja zajedničkog odgovora na bezbjednosne prijetnje i izazove sa kojima se suočavaju države regiona i EU”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o zajedničkim izazovima bezbjednosti, on je izdvojio hibridne prijetnje i ilegalne migracije i predočio mjere koje Crna Gora preduzima u cilju njihovog suzbijanja.

“Posebno je istakao značaj prisustva Austrije na Zapadnom Balkanu, te opredijeljenost u promovisanju evropske perspektive država istorijski turbulentnog regiona. Ivanović je poručio i da naša zemlja izuzetno cijeni austrijske napore da države Zapadnog Balkana uključi u Inicijativu za saradnju Centralne Evrope u domenu odbrane (CEDC)”, kazali su u u Ministarstvu. odbrane

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Talog
Gost
Talog

Ne sprdaj te se sa narodm.U C.Gori,ne zive debili,vec normalan svijet.

Flojd
Gost
Flojd

Ovaj Ivanovic je kao štrumpf

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Poznata kao najslabija vojska na balkanu

Send this to a friend