Politika

Vučićeve pare svađaju Srbe u Crnoj Gori

Neki nezadovoljni raspodjelom

Društvima i udruženjima Srba u Crnoj Gori Vlada Srbije, a po odluci srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, darovala je jednokratnu pomoć od 1,64 miliona eura radi realizacije projekata i podrške u radu. Raspodjela te sume unijela je sjeme razdora među Srbe u Crnoj Gori jer se javio urednik portala srpska24.me Ivan Milošević i upitao zašto za njegove projekte nema novca, zašto jedni te isti dobijaju pare od Srbije, te kako se i za šta troši taj novac.

Novac od Vučića dobili su:
* Srpska Kuća, direktor Emilo Labudović, dugogodišnji potpredsjesnik Demokratskog fronta.
* Institut srpske kulture, direktor Budimir Aleksić, poslanik DF-a.
* Udruženje pjesnika Crne Gore i Hercegovine, direktor Bećir Vuković, savjetnik Andrije Mandića.
* Srpski nacionalni savjet, Momčilo Vuksanović
* Matica Srpska, predsjdenik UO Vlado Božović

Ovaj spisak je razljutio Miloševića.

“Pa, od njih čovjek ne može da priviri na tu stranu i dobije neku pomoć kako bi se suprostavio ovom antisrpskom režimu i njegovim raznolikim društvenim pojavama! Pitam se ima li neko i monopol na ta sredstva i raspoređuju ih po svom ćefu?”, pita Milošević.

Pošto, kako kaže, onih 1,6 milion i ovih oko 50.000 eura sa konkursa nije mala suma, Milošević javno postavlja pitanje: ko i za što troši te pare, odnosno srpske dinare?

“I tačno je, pitanje je lično, jer to pitanje postavljam iz sopstvenog interesa i tražim da mi neko odgovori zašto barem stohiljaditi dio tog novca nije došao do mene?”, nezadovoljan je urednik pomenutog portala što je ostao bez dijela kolača namijenjegog Srbima u Cnoj Gori.

Ovakve Miloševićeve poruke predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović definiše kao “lične frustracije” pojedinca koji je navodno Srbin.

“Mi ne dobijamo stalno novac. Nama ne treba novac iz Srbije. Mi ne dobijamo novac od onih od kojih bi trebalo. Nama treba da dobijemo ono što nam pripada u Crnoj Gori, jer mi punimo budžet sa najmanje 30 odsto. A ne dobijamo ni jedan odsto. To je naš problem. A ne problem koji želi da nametne jedan pojedinac sa nekom organizacijom iza koje ne stoji nikakav rezultat. Mi novac uz Srbije nijesmo nikome tražili nego tražimo novac odavde, gdje treba da imamo ravopravan status sa drugim nacionalnim zajednicama”, kazao je Vuksanović za CdM.

Komentarišući Miloševića, Vuksanović kaže da žalbe pojedinaca ne znače ništa.

“Ako neko ima lične frustracije, on se žali, a to veze nema, jer on treba da kaže sa kojim projektom je aplicirao da bi dobio novac. I prema evropskim fondovima i svim drugim fondovima i fondacijama. On sigurno nije konkurusao nigdje. To sam siguran. Pitajte ga gdje je konkurisao. Je li konkurisao kod Fonda za zaštitu svojine i manjinska prava ili kod Fonda Ministarstva za ljudska i manjinska prava, IPA fondova ili kod Srbije. On ne zna koje projekte ima ali misli da njemu to pripada jer je on navodno Srbin”, kaže Vuksanović.

Napominje da Miloševića treba pitati sa kojim prijektima je konkurisao i koji su to projekti koji nijesu dobili donacije koji su neki drugi dobili.

“Ne može on svoje projekte da mjeri sa Srpskom televizijom, Srpskim radijom, srpskim novinama, književnom zadrugom. On misli da mi sa njim treba da to podijelimo pola-pola, koji ne zna što će da radi nego kad dobije pare onda će da radi to i to”, zaključio je Vuksanović u izjavi za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Učinite čoeku
Gost
Učinite čoeku

Dajte čoeku sto iljada da pazari stan u Beograd, dušu će vi vašu popit đe svi uzimaju po stan, a on ništa!

Mongro
Gost
Mongro

Od mene bi dobili 0,0000 €! Da vas hranim, a vi meni o glavi da radite??? Hahaha!!! Buditi srećni što ove naše institucije još nijesu zaživljele u punom kapacitetu jer bi ste u nekom razvijenom demokratskom društvu sa ovakvim vašim nacionalističkim i antidrzavnim projektima i djelovanjem završili u zatvor. To je teroristički oblik djelovanja.

Cipiripi
Gost
Cipiripi

Imam jedno pitanje, pa ako ima neko strucan ovdje da odgovori: Ima li neki drzavni organ, institucija, sluzba koja kontrolise kako se trosi (u koje svrhe ide) u ovom slucaju 1.6 miliona eura koje vlada Srbije salje u CG? Siguran sam da tu ima neki plan koji svaki euro djeli po projektima, organizacijama, kulturnim dogadajima itd. Nego mene interesuje ko… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Cipiripi ahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
pa ti nisi normalan ahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Oj ha
Gost
Oj ha

Zanimljivo da Srbi pune 30% budzet CG, a zale se kako su diskriminisani po pitanju zaposlenosti.
Kako onda nezaposleni mogu da pune budzet?

Commentator
Gost
Commentator

Svaki nacionalni savjet, pa i srpski, dobija od drzave 100 hiljada eura godisnje. Je li tako Viksanovicu?

Delboj
Gost
Delboj

Ada to je njima za burek, to se ne racuna. U stvari svi dobijaju samo Crnogorci ne dobijaju nista.

Glava kuce
Gost
Glava kuce

A salje li sto dps D.K.
🤩🤩🤩🤩🤩🤩

Ko je ko
Gost
Ko je ko

I tako sve do izbora

Idemoooo
Gost
Idemoooo

Boga mi da trebate u Srbiju na lecenje ne bi tako pricali ko sad u komentarima nego bi zaboravili sta ste sve izgovarali za Srbiju!!!!Pihhh sram Vas bilo sve do jednog!!!!

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

A da nije dzabe to LeCeNje prijatelju. Sve nam na nos nabijete. Vise vi zavisite od nas nego mi od vas. Tacno su dobro kosovari zabranu uvoza uveli, plakali ste Evropskoj uniji dva mjeseca. Neka ti ta demagogija da ste glavni

Ko je ko
Gost
Ko je ko

Nije dzabe ali nemamo specijaliste I ne saljem ih JA vec ZDRADSTVO CRNE GORE

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Samo Crna Gora ako si već rešio da lažeš nemoj lagati glupo, pa sto se ne lecite u Zenevi ili Cirihu skupo vam je,a sto ne idete kod brace Albanaca u Tiranu pa nisu strucni sta li vec u Zagreb kod najmilijih kod te gospode mozda vam je i tamo skupo pa onda sto ne idete u Sarajevo tamo ce… Više »

Komšije
Gost
Komšije

Vaš ministar je prije desetak dana izjavio da Srbija više izvozi u Crnu Goru nego zajedno u Rusiju , Kod nu i SAD

Sasavica
Gost
Sasavica

Komso ali on zna nego sekretarica sto napise I on cita
😃😃😃😃😃

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Komsije Srbija u rusiju izveze za oko 3milijarde eura a izvoz iz Srbije u Crnu Goru pola milijarde evra hihihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Crna Gora NAJVIŠE IZVOZI u Srbiju, Mađarsku i BiH.
Ako si već rešio da lažeš nemoj lagati glupoo.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Rusi vracaju robu iz srbije jer nije za upotrebu ,truju i svoje pa su mislili da mogu i ruse.Zamisli rusi provjevaravali robu iz bratske srbije …puna pesticida i RIKVERC U srbiju

nenad mne
Gost
nenad mne

A to samo Srbija ima ljekare?

Pop
Gost
Pop

To su im zadnje pare iz Beograda …zato grabež.
😂😂😂👆👆👆

Lida
Gost
Lida

Koji su to projekti,mislite na teroristicke projekte.

Lida
Gost
Lida

A sta je dobio Risto branilac srpskih ugnjetavanih kamarada.

Cuca
Gost
Cuca

Vazda je bilo, Hrvatu zastava, Crnogorcu orden, a Srbijancu pare….

Marko
Gost
Marko

Ahahaha “hrvatu zastava” koja???? ….jedini logor za djecu u drugom svijetskom ratu bio unNDH. I sani se nacisti sokirali monstruoznoscu i zlocinima koji su tamo pocinjeni.

Starac Kočo
Gost
Starac Kočo

Oci povadili dabogda sa ristom i buljumentom zajedno

jadran
Gost
jadran

Srpska Sloga

knjaz
Gost
knjaz

i ja bih bio srbin da mi sipaju meleone :)))
inace srbi stare svadjalice

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Eee, treba u Srbiji da se posvađaju oko toga što se njihove pare bez pitanja nose u CG dok tamo narod gladuje i liječi se sms porukama! Nego se to tamo zataškava. Nijedan od ovih nije ugrožen, no pun kao brod, na jaslama dvije države. Plate iz budžeta CG, a donacije iz Srbije. Za šta?

Božidar
Gost
Božidar

Tako treba u CG je blagostanje daj molim te Nomen ne zasmijavaj me. Dakle dabogda i ja bio gladan ko oni i zato šta se tamo ljeći SMS-ovima zato se tamo ljeći pola CG naprimjer Zloković, Nick Đelošaj i ostali a ko je tebi kriv da si sirotan pa ti je Podgorica vrhunac za lječenje a oni šalju testove u… Više »

Kurjak
Gost
Kurjak

U jada nikad nada…koliko vise mozete sa parama jadi jedni

Budimo realni
Gost
Budimo realni

ЦГ завађа политика, а највише политичари из владајуће партије. Завађају подједнако они који би ЦГ подредили Србији и они који би да побришу Српску припадност из Црногораца па се не либе ни историју прекрајати. Ови први су јасни и зна им се финансијер, а питање је ко финансира ове друге?

ICXC
Gost
ICXC

Ako cemo da budemo realni onda pocnimo od cinjenice da si asimilovani Crnogorac jer se srpski identitet u Crnoj Gori izmislja tek u 19. vijeku i to iz politickih razloga dinastije Petrovic-Njegos. E sada, realni, realno mozemo razumjeti zasto mrzis izdanu domovinu i zasto nama koji se nijesmo prevjerili pokusavas nametnuti svoj novoprihvaceni identitet. Ipak nas zaobidji, a tebi srecno… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

ICXC Као прво нисам асимиловани Црногорац већ Црногорац чији су преци вјековима са простора данашње ЦГ што значи Црногорац. Сви су Црногорци до другог свјетског рата били Срби и то је непобитна чињеница. Чак су Србијанци најмање Срби од свих Срба. Нећу те у то убјеђивати јер твоје незнање је твој проблем али то да мрзим своју домовину окачи мачку… Više »

Joo
Gost
Joo

@nerealni……rec Srbin je izmisljena rec da zameni rec pravoslavac a u cilju sirenja Velike Srbije….I zauzimanja tudjih teritorija kroz zloupotrebu vere…….Srbin NE postoji samo srbijanac…NE postoje Srpske zemljE, vec samo jedna zemlja srbijanaca, Srbija….

Sijekuje
Gost
Sijekuje

E vidi se kako znas istoriju. Mitove i lazi iz prosrpske biblioteke. Ako mislis i smatras ae Srbinom, a ovdje su ti svi rodjeni, onda si manjina jer ti smatras tako, a da si Srbin-nisi.

PATIZANSKI PUT!
Gost
PATIZANSKI PUT!

VUCICEVI SRBI;ZA PARE BI I RODJENU MAJKU “PRODALI” A ZA OBRAZ DA NE PRICAM!PI,PI,PI …….

Pogan-Vestigora
Gost
Pogan-Vestigora

Koji obraz druže?

Perko
Gost
Perko

A ti” ponosan” ne bi ni slučajno!Čitav život ti projde u redu za sitniš i bagatelu?Ajde, čoče, ne drži vakelu dok prosiš milostinju svejedno s čijeg stola.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kako Crna Gora svojom autenticnom istorijom nadilazi istoriju stare Grcke i Homerskih junaka i visestruko vecim brojem Termopila tako nazalost i autenticnim i mnogostruko vecim brojem Efijalta to jes posrbica

Naroz
Gost
Naroz

Kako punite budzet sa 30% kad ne dobijate ni 1%?! Reci nam kralju da i mi znamo

Cuca
Gost
Cuca

Sve DF kadar…

Darina
Gost
Darina

Kupite Marini peglu kad vas molim.

Tako je to
Gost
Tako je to

Greska u naslovi .
Ne izmedju Srba nego izmedju Posrbica.

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Dabogda jedni drugima oči povadili…

Pero
Gost
Pero

Da da lične frustracije,a i vi biste imali frustracije da nijeste dobili ohohi para. Eto i svi serbi ne mogu doći do dinara od Labudovi a,Mandića i Vuksanovića. Sramota!

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Dijeli li miko pare jeli sto zakucio za krecenje KulinDola?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Hahahahahahahahahahaha, taman tako.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ko rogovi u vreći.

Samo Crna Gora
Gost
Samo Crna Gora

Evo kako smo i 1918. izgubili državu. Samo finansijama. Plaćenici i izdajnici. Nekad za 10 dinara mjesecno, sad za mnogo više pljuju i ruše i pale. A ovi ravnogorci pare i od CG i Srbije, pa su ugroženi.

Pogan-Vestigora
Gost
Pogan-Vestigora

Bilo je toga mnogo više, od takozvane srpske omladine koja je dijelila žito samo odanima do prikrivanja zločina srpskih žandara i vojnika. Zapisano na stotine slučajeva đe su imućniji Crnogorci i Crnogorke, od kojih je veliki broj bio za ujedinjenje, pronalaženi izbodeni bajonetima ili u lokalne rijeke utopljeni, čak i zimi, a njihove kuće opljačkane. Imate na internetu svjedočenja građana… Više »

Trol
Gost
Trol

Meni je highlite ovog teksta saznanje da Andrija Mandic ima savjetnika… Andrija Mandic… let that sink in!

bez pardona
Gost
bez pardona

Sram vas bilo, izrodi! Utrkujete se ko će više da naudi Crnoj Gori, crn vi obraz dok je svijeta i vijeka!

Vazi brate
Gost
Vazi brate

A pri tom stete i Srbiji i srpskom zivlju.
Puste pare priklete

Virus
Gost
Virus

Strašna svađa, ANB Srbin bez projekta traži pare, zaista strašno

Bernini
Gost
Bernini

Jasno je da Vučić i SPC finansiraju opoziciju.

Tamara
Gost
Tamara

Nije njih bas tesko posvadjati,kad su NICIJI. Ni oni sami nisu sigurni koliko su Srbi.

Tihomir
Gost
Tihomir

Pukla tikva. Mozda predizborna kapmanja i SPC padnuu zaborav dok se pare ne podijele.

Prč
Gost
Prč

Kakvi su cetnici,tuga.kad je muka onda cetnik cetniku govori navodni srbin.pa vi ste ugrozeni jedino od samih sebe.zato draga braco srbi vi treba da se manete cetnickih vodja i velikih srbija i da medjusobom odaberete normalne ljude koji ce da zastupaju srbe u cg ako to vec zelite a ne cetnicke vojvode koji vas truju da vam svako o glavi… Više »

Vasilisa
Gost
Vasilisa

A sa kojim li su projektima ostali konkurisali?Nije mi dobro, oni i projekti. Ironija.

Jovovic
Gost
Jovovic

Mi smo srbi proklet narod.. Nista nam ne odgovara vazda se zalimo i kad ima i kad nema

Milos
Gost
Milos

E i treba milo 100 godina da nam vlada kad smo ovakvi ljudi koji se razdiremo među sebe

Mare
Gost
Mare

Nego ko ce drugi nego milo, milo je bog za ove indijance cetnicke !

SrđanR
Gost
SrđanR

Kako su pobrojani i kako se javljaju “trinaesti”! Koritovići ! Svi oni rade protiv C.Gore, samo za svoj džep! Žalosno!

Nenad
Gost
Nenad

Bas sam primjetio da su ovi srbi složni.. Prvo opozicija ne moze da se dogovori pa onda se svadjaj oko para e pa sou

Nikolina
Gost
Nikolina

Ko i za sta trosi srpske pare hahahaha poklase se medju sobno

kafica
Gost
kafica

Pokupovace gospodje markirane tasne. Eto, to ce biti.

Krle
Gost
Krle

Pa to je u ovom momentu najbitnije! 😂😂😂😂😂😂😂

Jedan je MILO
Gost
Jedan je MILO

To je srbima vazda problem bio! Za interes tj za dinar bi majku prodali!!

sssSektaStop
Gost
sssSektaStop

I drzavu vidi im se rabota..

Božidar
Gost
Božidar

imali su u Crnogorcima dobre učitelje za to. Izvinjavam se časnim Crnogorcima

Send this to a friend