Politika PREDSJEDNICA HRVATSKE REFORMSKE STRANKE OČEKUJE RJEŠAVANJE TUŽBE ZBOG NELEGITIMNE SMJENE

Vučinović: I dalje ću raditi na jačanju hrvatske zajednice u Crnoj Gori

Marija Vučinović

Predsjednica Hrvatske reformske stranke Crne Gore Marija Vučinović očekuje od nadležnih državnih organa da tužbu koju je podnijela u maju 2019. godine bude što prije aktivirana, jer je uvjerena da je nelegetimno, nelegalno i bez obrazloženja smijenjena sa mjesta predsjednice hrvatske stranke.

Predsjednica Vučinović smijenjena je sa mjesta predsjednice Hrvatske građanske inicijative 4. februara 2019. godine.

“Očekujem da će nadležni organi konačno pokrenuti moju tužbu, kako bih dokazala pravu istinu da sam smijenjena bez ikakvih argumenata, a time i cijeli tim, koji je stvarao i okupljao Hrvate u Crnoj Gori i dao nemjerljiv doprinos, kada je najteže bilo u Crnoj Gori. Ovo je prilika da poručim svim građanima Crne Gore da su ovim činom dugogodišnji članovi, koji su stvarali i jačali hravatsku zajednicu u Crnoj Gori istjerani iz partije na najnecivilizovaniji način. Eventualna promjena vrha političke partije, zna se gdje se donosi, a to je na redovnim skupštinama partija, najčešće zbog lošeg izbornog rezultata. Želim naglasiti da je u tom trenutku hrvatska stranka imala odlične rezultate. Očigledno, u ovom mom slučaju, argument nije bio to, nego isključivo pohlepa za određenim stolicama u stranci “, istakla je za CdM Vučinović.

Ona je dodala da je lično sa Ljerkom Dragičević, bivšom zastupnicom Hrvata u Skupštini Crne Gore, trasirala politički anganžman posljednjeg zastupnika u crnogorskom parlamentu.

Prema njenim riječima on i slični njemu, minorna grupa članstva je takvim ponašanjem dovela da ovi ljudi koji su godinama radili na jačanju hrvatske zajednice, kroz političko djelovanje, formiraju novu stranku.

Marija Vučinović

Naglašava da će se bez obzira na dešavanja i dalje zalagati za integraciju i razvoj hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

“To sam istrajno radila punih 18 godina i nikada od toga neću odustati. Moram da priznam da mi nije bilo ni malo lako, ako pogledate politička dešavanja unazad dvije decenije. Teško je bilo u jednom periodu reći da ste Hrvat/ca. Ali, uspješnom i dosljednom vođenju državne politike i naše stranke zajedno sa svojim timom stvarala sam i stvaraćemo ambijent da se čuje glas Hrvata u Crnoj Gori”, naglasila je Vučinović, i poručila da nijedan glas Hrvatske
reformske stranke ne bi išao Hrvatskoj građanskoj inicijativi.

Marija Vučinović i Adrijan Vuksanović

Ona je ponovila da je cilj formiranja nove Hrvatske reformske stranke očuvanje svojih običaja i kulture poštujući svoj, ali time i druge narode. Prema njenim riječima, na prijedlog Hrvata u Crnoj Gori, osnovali su HRS, s osnovnim ciljem da povrate povjerenje u svoje političke zastupnike i izvorni građanski koncept.

“HRS je okupila značajan broj intelektualaca iz hrvatskog, kao i pripadnika drugih naroda, na koje smo posebno ponosni, jer su prepoznali, kroz naše dugogodišnje političko djelovanje politički program i pristupili našoj stranci. Samo par mjeseci nakon izbora našoj stranci pristupili su ugledni građani i intelektualci raznih profesija”, sa ponosom ističe Vučinović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anica
Gost
Anica

Naravno, pa uvijek ste se Vi jedini i borili za prava Hrvata. Vidjeli smo Adrijana i njegovu druzinu sta su uradili. Evo jos uvijek place i prezaliti ne moze poslanicke beneficije. Neka sad trazi posao u struci 😂😂

Dido
Gost
Dido

Ova bi sa 200 glasova iz Pljevalja i Bijelog Polja da upravlja Crnom Gorom.Njeni sunarodnici su je pročitali i ne glasaju je odavno. Osim lične koristi ne vidi niko da je išta uradila za Hrvate u Crnoj Gori a još manje da se usprotivila bilo kojoj odluci DPS-a. Samo je bila i ostala pion njihov.

Dinko
Gost
Dinko

A Adrijan će vam pomoći, ima kapaciteta… koce vam biti krivac na sl izborima, smislite sad već. Uzmite radite nešto, samo mritikujete

Kuhinja
Gost
Kuhinja

Divno zastupate intetese Hrvata, evo vas nema vise ni u parlamentu.

Hrvat
Gost
Hrvat

Ova je sve napravila da Hrvati ne dobiju mjesto u Parlamentu. Plaćena od posrbica sigurno, jer ne vidim drugi razlog da radiš protiv vlastitog naroda.

Mne
Gost
Mne

Najveci krivac za trenutno stanje u drzavi ste vi . Ugasili se za sva vremena !

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Gospođo, vaše političke ambicije su dovele na vlast apostolsku Vladu SPC u CG i četnike.

Anonimous
Gost
Anonimous

Nijesam Hrvat, tako da nijesu moja posla. Ali više je nego jasno ko je kriv zbog toga što Hrvati sada nemaju predstavnika u Parlamentu. U pamet se Hrvati, ova gospoja je zbog svoje želje da nastavi da bude otuđeni šef ugrozila ne samo Hrvate već i cijelu Crnu Goru.

kotoranka
Gost
kotoranka

Gospodjo Vučinović, nije, u najmanju ruku, korektno da zbog ličnih animoziteta u HGI-ju onemogućite predstavnika Hrvata u skupštini Crne Gore. A što se tiče integracije Hrvata u Crnoj Gori mi smo tu vjekovima, pet i više, kao i Crnogorci,Srbi, Albanci, Bošnjaci i dr. I da dodam da ni u jednom trenutku nije bilo teško reći da si Hrvat. Pozdrav.

Anderba
Gost
Anderba

To je ona čuvena stranka koju predvodi Hrvat iz Srbije.Svaka mu čast, odradio je dobar posao i Hrvate ostavio van parlamenta.Nadam se da mu srpske službe zbog dobro obavljenog posla neće ostati dužne.

KLM
Gost
KLM

Ova ce spasiti Hrvate u CG

Roko
Gost
Roko

Molim vas najljepše ne pomaži te nam više. Od kad ste se vi zauzeli za hrvatski narod, nas je sve manje.

Lješkopolje
Gost
Lješkopolje

Odradila si ti ono što si trebala i sad nam svima šalješ osmeh, dok mi gledamo srpske apostole da nam kroje Crnu Goru. Da imaš obraza ne bi na ulicu izlazila.

Animus
Gost
Animus

Kod nas na Balkanu svi palamude, niko da se integrise i postuje drzavu dje zivi.

Alokin
Gost
Alokin

Njenom samoljublju kraja nema

Zizinho
Gost
Zizinho

Gospođo Vučinović, nemojte se previše umarat kao što ste to radili dok ste bili u HGI… Pričaće se još dugo o Vašem tadašnjem “zalaganju” u Skupštini CG.

Eto tako
Gost
Eto tako

E vala bas,kao na ovim izborima

Mario
Gost
Mario

Vala si nas sve ojačala, ne pitaj

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

Slusaj te dobro vi i ovi iz sdp i sd ste sa vasim ponasanjem doveli da nas sad vode tamo neki bratici i ostala skupina,vase svadje su odnijele glasove dritanu i sad je mali visi nego ikad zato pamet u glavu

Građanin Budve
Gost
Građanin Budve

Marija bravo!

Neko
Gost
Neko

Sram vas bilo ako na iduce izbore izadjete u dvije liste. Kao da vas ima 3 miliona. Osim ako niste placeni od strane beograda, izadjite u jednu listu i uzmite bar jedan mandat.

Željko
Gost
Željko

Tako je i bilo jer znam što se desilo neposredno prije izbora. Marić napravio tzv stranku i razbio glasove i tako presudan jedan ili dva mandata oteo od pro crnogorske liste. Žalosno je da nas Hrvate iz Crne Gore predstavljaju ova Hrvatica iz Hrvatske i Hrvat Marić iz Vojvodine pored toliko uglednih hrvatskih intelektualaca iz Crne Gore, tu ne ubrajam… Više »

Neko
Gost
Neko

Vidi prijatelju, zar ne mogu hrvati u cg sami da uvide gresku i da ponovo na iducim izborima glasaju jednu partiju ? Niko ovdje nema nista protiv hrvata ali pad drzave na izborima je i djelimicno i njihova krivica.

Željko
Gost
Željko

@Neko U pravu ste, pad pro crnogorske opcije je u izravnoj konotaciji sa nama Hrvatima u Crnoj Gori jer da nije bilo podjela ne bi bio premijer Krivokapić!

Dragan
Gost
Dragan

Lupas gluposti, cak i da su hrvatu uzeli 1 mandat taj mandat bi se po zakonu oduzeo dps-u kao najjacoj listi tako da bi ta koalicija ostala na istom broju mandata. Da sdp nijr presao cenzus njihova 2 mandata bi se podijelila prvoj i drugoj po jacini tj dps-u i Zdravku. Ta prica o izdaji Hrvata nema veze s logikom.

Neko
Gost
Neko

Ja mozda lupam ali vjerovatno ti je moj komentar pretezak i nisi u stanju da ga razumijes. Nisam rekao da su izdali vec da je krivica DJELIMICNO njihova.

Lipovo
Gost
Lipovo

Odradili su nečije želje, a I zaslužili su.

nick
Gost
nick

Bogami da ste vi prošli cenzus ne bi se od CG radilo ovo što se radi!

Lastva
Gost
Lastva

Naravno.
Svaku srećo Maro!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Neka se ne ljute hrvati iz boke,ali većina je porijeklom iz crne gore,zato mi sad imamo problem sa srbadijom,vjera ne određuje naciju.Ali zbog ne prihvatanja katulika u boki od praoslavaca morali su se priklonit zagrebu jer on ih je objeručke prihvatio.Od srbadije i svetosavlja svi zaziru?

Željko
Gost
Željko

U pravu ste i da dodam Hrvata nema samo u Boki, Hrvata ima sve do Bara i čak do Ulcinja mada mise se više u Ulcinju ne održavaju na hrvatskom no na albanskom jeziku jer nemamo svećenika dolje!

Send this to a friend