Politika

Vučurović: Aleksa Bečić je kriv što nije izglasan Tužilački savjet

Jovan Vučurović

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović optužio je lidera Demokrata Aleksu Bečića zbog toga što nije izglasan Tužilački savjet.

“Možemo mi na političkoj sceni razmjenjivati “vatru” koliko god hoćemo, ali to neće promijeniti činjenicu da nije izglasan Tužilački savjet i da su sve stranke parlamentarne većine na jednoj strani, a Demokrate sa druge, sprečavajući da načinimo taj presudni korak u borbi protiv kriminala. Takođe, činjenica je da Aleksa Bečić nije ispoštovao poslovnik, kao ni svoje kolege, koji su uredno predali zahtjev za zakazivanje sjednice, pa je očekivano da snosi odgovornost zbog toga. Javnost se opravdano pita zašto Demokrate imaju toliko povjerenje u aktuelno nerefomisano tužilaštvo, u Milivoja Katnića i njegove kompanjone kojima je jedini cilj da zaštite kriminal Mila Đukanovića, a smeta im jedan od najboljih advokata u Crnoj Gori, Nikola Bulatović, kazao je za portal Novosti Vučurović

On kaže da ispada, po Demokratama, da je najveći ,”grijeh” Nikole Bulatovića što je branio opozicione lidere koje je proganjala diktatura, odnosno što je imao hrabrosti da brani one protiv kojih se vodila haranga i montirani procesi.

“Crna Gora nema budućnosti sve dok se ne obračunamo sa kriminalom čiji su nosioci bili i ostali u vrhu DPS, tužilaštva, sudstva, policije… DPS je decenijama funkcionisao kao partijsko-kriminalna organizacija i tek kada uništimo tu hobotnicu u svim segmentima, možemo govoriti o demokratskim procesima. Ovako, odugovlačenjem, samo im dajemo priliku da se oporave. I zbog toga je nevjerovatno da Demokrate, uz podršku nekih ambasadora, ne dozvoljavaju da se izglasa TS i otpočne borba protiv kriminala. Umjesto obračuna sa kriminalnom hobotnicom DPS, Demokrate sprečavaju izbor TS, zaključuje Jovan Vučurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SLOBO
Gost
SLOBO

Dobar vam je ovaj advokat,nije uspio u sporu po pitanju drzavni udar.Sam odgorvor je jasan,ovaj advokat nije uspio u sporu i kao takav nije ni dobar ni najbolji.
A svako normalan i nepristrasan zna da ste htjeli na silu na vlast.

Cosak
Gost
Cosak

Veli cetnik za ljudska prava

Send this to a friend