Politika

Vučurović: Deklaracija DPS-a produbljuje jaz u Crnoj Gori

Za DF je takozvana rezolucija koju je predložio DPS apsolutno beznačajan dokument, kojim se iznova plasiraju istorijski falsifikati i neistine, kazao je Jovan Vučurović, poslanik  DF-a.

Kako doaje, iako se u uvodu deklaracije licemjerno saopštava da se ona donosi u cilju prevazilaženja podjela, jasno je da je ovaj tekst upravo u funkciji produbljivanja jaza koji je odavno u Crnoj Gori prisutan.

<<<Gvozdenović: Zanemarujući neligitimnost Podgoričke skupštine udaraju u temelje državnog ustrojstva<<<

“I mi ćemo imati našu rezoluciju kojom ćemo snažno osuditi i van snage staviti sramni čin kapitulacije Crne Gore iz 1916. godine. Podsjećanja radi, odluke Velike skupštine srpskog naroda u Podgorici iz 1918. podržali su i svi predsjednici vlada Kralja Nikole, nekadašnji ministri i poslanici iz ranijih saziva skupštine Crne Gore, a svakako da su oni veći politički i istorijski autoritet od ovih koji predlažu rezoluciju”, jasa je poslanik Vučurović.

Kako kaže, poruka DF-a je vrlo jednostavna – ne može se Crna Gora graditi na antisrpstvu, anticrnogorstvu i antipravoslavlju, kako to predlaže ova režimska rezolucija, a to mora jednom za vazda da bude jasno DPS-u.

“Ne možemo prihvatiti njihovu namjeru da nam bude bliži austrougarski i njemački okupator od naših predaka i naše vojske koja je 1918. oslobodila područje Crne Gore i Boke. Nema sumnje, sudeći prema izjavama Mila Đukanovića, Duška Markovića i ubnorovca-komite Zuvdije Hodžića kao i predlaganju ove na vrat na nos skrpljene rezolucije, da je DPS u velikoj nuždi. U toj stranci su se najzad uvjerili da za ovih 12 godina torture i diskriminacije nijesu uspjeli da ostvare svoj plan stvaranja novog čovjeka u Crnoj Gori, koji bi pljunuo na svoje pretke i odrekao se duhovnog i tradicionalnog bića Crne Gore, iako su se iz vrha te stranke potrudili da budu primjer kako se to radi. Nijesu uspjeli da slome srpski narod, kao ni Crnogorce koji se ne odriču svojih predaka, a to su, uostalom, pokazali i veličanstveni skupovi u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, a pokazaće i skupovi koji će se održati u narednom periodu. Poslednje nade su polagali u kravatašku politiku prihvatanja tekovina 21. maja, ali ni to nije pomoglo da se slomi duh tradicionalne Crne Gore”, istakao je on.

Prema njegovim riečima, posebno je karikaturalno kada se u 2018. godini, u zemlji koja tobož kuca na vrata EU, neko poziva na odluke ,,ZAVNO’’ i ,,AVNOJ-a’’, kao da se radilo o nekim demokratskim institucijama, a ne o organima revolucije i prevrata. Kao da su delegati na ZAVNO i AVNOJ birani nekim demokratskim putem, a ne direktivama Vrhovnog štaba.

“DF smatra da put kojim je krenuo DPS sa ovom rezolucijom nije dobar, da on unosi nove omraze i podjele, i mi ocjenjujemo da se o ovom pitanju svakako treba razgovarati, ali otvoreno i u demokratskoj atmosferi, a ne jezikom ultimatuma i prijetnji. Nikakva rezolucija, pa ni eventualna represija koja se između redova pominje u izjavama pojedinih ekstrema iz DPS-a, neće spriječiti, a još manje zaplašiti narod da i dalje slavi svoje pretke, oslobodioce i ujedinitelje”, zaključio je Vučurović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Evo što Djilas napisa kad je uvidio što je ucinio stvarajuci crnogorsku naciju; Srbin sam Crnogorac. Srbin sam jer sam Crnogorac. Ne velim da drugdje i drukčijih Srba nema – zlo nas je rasulo na sve strane, ama ja sam takav. Nijesam Crnogorac što sam Srbin, nego Srbin što sam Crnogorac. Mi Crnogorci mi smo so srpstva. Nije ovdje srpstvu… Više »

Ljuta
Gost
Ljuta

Kako istina ubija mozak skakavcima

Rewe
Gost
Rewe

Slavna Srbska vojska ginula u bijegu
Slavna Srbska vojska je sve izgubila i pokušava da okupira tudju teritorij Slavni Srbski vojnici su pobijedili Komarce i ubili oko 100

Cuca
Gost
Cuca

Je li ono ovaj iz Krivosija koji su najvise lelekali za Austrougarskom. Oni su tada zakukali a cija ce kuknjava cuje do danasnjijeh dana a glasi:
“dok je bilo Frana , bilo je svakog blaga,
-misli se na Franja Josipa II cara,
“kad je doslo bre otislo je u materinu sve,
– misli se na okupatorsku srprku vojsku.
Ziva istina.

Velimir
Gost
Velimir

POGANI OD POGANI,
TAKO VAS CRNOGORCI ZOVU!

Aloalo
Gost
Aloalo

Produbljuju jaz? A ovi tvoji sto se sramote po Budvi ne produbljuju. Crnogorci u Crnoj Gori su obespravljeni i danas kao 1918.a vi kukate a sve vam je dato. I, kome se ne svidja, granice su otvorene.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

A sta radi vas bal vampira u “cast” 1918??? Svi ste za zatvor zlotvori koji proslavljaju okupaciju, unistenje, ubista i paljevine po crnog gori.

Joo
Gost
Joo

Cusmo vas pre neki dan kako planirate osloboditi “srbijansko more “ I CG od Crnogoraca…..tako da batali se ti vojvodo od kristala tamo nekakvih rezolucija….nego se baci na planiranje tog oslobadjanja….da vam ne zavrsi kao i onaj drzavni udar……

Anonimus
Gost
Anonimus

Hmmm, ovako, pljuješ AVNOJ, partizane koji su se borili protiv fašista. Hmmm, hej, pa mislim da sam shvatio, ti si fašista?!?!

El komadante
Gost
El komadante

Viđi rokera iz Niksica, oòoo Gospode Boze,sve je otislo u p.m.

Piksi
Gost
Piksi

Napisite vi rezoluciju o izdaji svoje drzave i kako se blati svoj dom.Tu ste neprikosloveni!

Gallileo
Gost
Gallileo

Ako iko produblje jaz u Crnoj Gori to ste vi gospodo iz dijela opozicije. Vi nikada nijeste bili pozicija vlasti vec opozicija suverenoj Crnoj Gori. To ste pokazali i na jeziku i na delu.

Rewe
Gost
Rewe

Mrs u Srbiju

Send this to a friend