Politika

Vučurović: Poruka DPS-a je jezik patološke, bolesne mržnje prema svom narodu

Vučurović

Ne pada nam na pamet da se spuštamo na nivo DPS-a i uzvraćamo rečnikom koji su oni upotrijebili u namjeri da uvrijede sve one časne ljude koji su se okupili na veličanstvenom skupu u Budvi, poručio je Jovan Vučurović, poslanik DF i član predsjedništva NSD.

On je reagovao na poruku iz DPS-a, da je sinoćnji skup u Budvi, gdje je proslavljen vijek od Podgoričke skupštine, u prvim  redovima okupio srpske nacionaliste, šoviniste i njihove klerikalne promotere, podržane putem primitivnih videoporuka iz Beograda, te da je sabrao ne samo osvjedočene negatore svega što je crnogorsko, već protivnike temeljnih vrijednosti na kojima se zasnivaju civilizovana društva, protivnike i evropske Srbije.

<<<DPS: Bizarni vašar nacionalista i šovinista u Budvi<<<

Vučurović kaže da je poruka iz DPS-a jezik patološke, bolesne mržnje prema svom narodu, Crnoj Gori, Boki, tradiciji naših predaka,  oslobodiocima i ujediniteljima.

“Za razliku od DPS-a, mi želimo da odamo poštovanje svima koji su bili dio ove velike svečanosti, kao i ljudima koji su je organizovali na najvišem nivou. Pokazalo se da istorijski falsifikati i režimski pritisci ne mogu slomiti duh slobode i istine našeg naroda. I zato iz saopštenja DPS-a provijavaju bijes, mržnja i frustracija, jer im u potpunosti propada plan prevođenja našeg naroda u nešto što je projekat dukljanske laboratorije laži, pokušaj da nas prevedu u poslušnike, ljubitelje okupatora, u one koji bi pljunuli na pretke i slijedili duh izdajnika Sekule Drljevića. Niko ne može slomiti ljude koji se drže svoje tradicije, a pokoljenja djela sude. Zato, spuštati se na nivo DPS-a značilo bi baciti mrlju na skup iz Budve i valjati se u blatu mržnje, a umjesto toga još jednom čestitamo Budvanima i Bokeljima 100 godina oslobođenja i ujedinjenja”, istakao je on.

Poslanik DF-a poručuje da želi da ponovo ukažemo na granicu koja nepomirljivo dijeli DF i DPS.

“Mi poštujemo naše pretke, slavimo oslobođenje, Mojkovac, Skadar, Vučji Do, Fundinu, Martiniće, Krivošijski i Hercegovački ustanak, pobjedu u Velikom ratu, a DPS pati za austrougarskom okupacijom i ne može ,,prežaliti” što je Crna Gora oslobođena 1918. godine, kao što i sada služe stranim centrima moći, i kao što su i 1999. godine pokazali da im je bliži okupator i agresor od svoga naroda. Uostalom, kao što i dalje ne žele da iz Gusinja uklone spomenik ratnom zločincu Drugog svjetskog rata, balisti Jusufu Čeliću, učesniku genodica u Velici 1944. godine”, jasan je poslanik DF-a.

Vučurović tvrdi da DPS, iako to pokušava upućivanjem najružnijih riječima prema našem narodu, ne može skrenuti pažnju sa ključne poruke skupa u Budvi koju je saopštio Marko Bato Carević: “Želim da sa ove proslave, pozovem sve one koji nas duboko vrijeđaju sa proglašavanjem naših predaka za okupatore vlastite zemlje, da prestanu sa takvim ponašanjem, jer se na taj način samo unosi još jedna nova linija podjele u ionako već teško izbrazdano narodno biće. Mi poštujemo njih i njihove pretke i tražimo da oni urade isto kada smo mi u pitanju.’’

“To je poruka razuma, koji će, što se tiče DF, biti iznad mržnje”, jasan je Vučurović.

M.D.

33 Komentara na "Vučurović: Poruka DPS-a je jezik patološke, bolesne mržnje prema svom narodu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend