Politika RADNA GRUPA ZA IZRADU IZMJENA I DOPUNA POSLOVNIKA SKUPŠTINE DANAS POČINJE RAD

Vučurović: Tražiću da se ukine kažnjavanje

Jovan Vučurović

Demokratski front predložiće da Poslovnik Skupštine prvenstveno bude mijenjan u djelovima koji sputavaju slobodan rad poslanika. Potrebno je ukinuti sulude odredbe kojima se poslanici novčano kažnjavaju zbog izgovorene riječi ili bojkota Skupštine, kazao je za Pobjedu Jovan Jole Vučurović, poslanik DF-a i član Radne grupe za izradu izmjena i dopuna Poslovnika, uoči prve sjednice tog tijela koja će biti održana danas.

Radna grupa koja će se baviti najvišim skupštinskim aktom prva je u ovom sazivu. Njeno formiranje dogovoreno je na Kolegijumu predsjednika Skupštine.

“Očekujem da izmjenama i dopunama Poslovnika omogućimo da Skupština bude zaista slobodna i demokratska, da bude dom u kome će se otvoreno, argumentovano, pa i oštro, sukobljavati stavovi i mišljenja”, kazao je Vučurović.

Poručio je da „DF odlično zna kako je to kada neko pokušava zarobiti Skupštinu, kao što je radio bivši režim”.

“Mi smo prethodnih godina u Skupštini djelovali u gotovo nemogućim uslovima, ali smo se izborili da se naš glas daleko čuje, pa čak i kada smo kažnjavani, hapšeni, progonjeni u samom parlamentu, kada je oko nas bilo stotine policajaca. Mi želimo da se to nikome više ne desi. Zato ću, između ostalog, predložiti da Poslovnik prvenstveno bude mijenjan u djelovima koji sputavaju slobodan rad poslanika. Neophodno je, takođe, ukinuti one sulude članove Poslovnika kojima se poslanici novčano kažnjavaju zbog izgovorene riječi ili bojkota skupštine”, istakao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, te članove Poslovnika donio je DPS, misleći da će tako, kako je’istakao, spriječiti poslanike DF-a da saopštavaju istinu u Skupštini.

“Ali su se, kao što smo svi vidjeli prevarili. Prethodnoj parlamentarnoj većini potpuno normalno je bilo da poslanik zbog izgovorene riječi bude „stavljen u zatvor”, dakle da se krši Ustav. E to više neće biti slučaj, već poslanici moraju imati uslove da funkcionišu bez pritisaka”, poručio je Vučurović.

Kazao je da je veoma važno Poslovnik prilagoditi i situacijama poput ove koju trenutno imamo, vezano za pandemiju, ili neku drugu vanrednu situaciju, kako bi Skupština mogla regularno da funkcioniše i u vanrednim uslovima.

Skupština je 23. novembra usvojila dopune Poslovnika, kojima je omogućeno da poslanici glasaju onlajn, ukoliko im je zbog pandemije korona virusa ograničeno kretanje. Ovakve dopune važiće do 31. decembra.

Radna grupa za izradu izmjena i dopuna Poslovnika ima devet članova. Čine je Momo Kopvivka (Demokrate), koji je koordinator, zatim Jovan Jole Vučurović (DF), Branka Bošnjak (PzP), Dragan Vukić (SNP), Miloš Konatar (Ura), Marta Šćepanović (DPS), Boris Mugoša (SD), Ervin Ibrahimović (BS) i Raško Konjević (SDP).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Sta buruce ovaj citav zivot. Miran momce.

Durmitorac
Gost
Durmitorac

Mora da je Vučurović konsultovao, zemljaka Šešelja.

Petrovic
Gost
Petrovic

Najprimitivniji politicar zato on kaze da moze da vrjedja on I Braticka su idéal an par

Piksi,
Gost
Piksi,

I ako si poslanik moras biti civilizovan.Ono ste ste radili vi iz DF-a ne spada pod kategoriju” civilizivan:

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Piksi, u najboljem slucaju si smijesan ahahahahaa znasli ti gde su Japanci u svemu ispred EU a kamoli CG e pa pogledaj koliko ima raprava u Japanskom parlamentu gde je pala krv.

Pomorac
Gost
Pomorac

Ja sam bio u Japan a da li si ti? Vidim sve znas.

Lscg
Gost
Lscg

Ko tebe sta pita?

Dula
Gost
Dula

Kako boli po dzepu.

Pomorac
Gost
Pomorac

Ne pratim Skupstinu puno ali pomenutog gospodina sam zapamtio kao jako prostog i izvinite na izrazu primitivnog covjeka. Naravno uz Pipuna i ekipu uz DF. Sve sto je Gdin S.PEROVIC govorio ostvaruje se!

Opet
Gost
Opet

Takvima kao ti zabranit da govore samo dobar dan i dovidjenja

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Ti Vučuroviću nijesi doma žao mi te !

Nikśić
Gost
Nikśić

Ja da ne odem na posao,disciplinska tj.20%manja zarada.

Pa ne no jel
Gost
Pa ne no jel

Pa logicno treba cg parlament uniziti napraviti parove od njega …kao sto je df radio po nalogu srbije da cirkus bude kompletan. Mora se tu i psovati da prost narod razumije ove cetnike sto su doveli na vlast.

Mimi
Gost
Mimi

Ko tebe i tvoje pulene sta pita. Vas je Krivokapuc izbacio. Vi ste proslost. Zato se gicate. Kod Mila vam je bilo super. Doci ce Mio opet neka suza.

marius
Gost
marius

A sto to velis , jadan ne bio. Da svasta pricate, pozivate ratne drugove, prijetite gradjanskim ratom, vrijedjate druge nacije, na vjerskoj osnovi, i da za to ne odgovarate , i budete kaznjeni. Ne no da budete nagradjeni.

Vodommar
Gost
Vodommar

Ja mislim da ništa nije teže od toga kako živi ovaj jadni Vučurović! Provede cio život u zemlji koju užasno mrzi!

2020
Gost
2020

Puno si ti svojim ponasanjem bio zreo za debelu kaznu ali…zato je moj predlog da se ukine poslanicki imunitet a ne da mogu svasta pricati u skuostini i nikome ne odgovarati…koliko si ti puta poslanice u skupstini vrijedjao crnogorski narod…i onda samo opomena od predsedavajuceg…treba dozvoliti gradjanima,da za optuzbe i vrijedjanja sa skupstinske govornice,mogu tuziti Sudu svakog poslanika ma ko… Više »

Joanikije
Gost
Joanikije

E jes ti zahtjev samo takav,ako nisi za poslanika idi da krečiš ili nedje na gradiliste da radis pa se ponasaj kako oces.

CG4EVER
Gost
CG4EVER

Ovome neko da objasni da tim puca sam sebi u nogu. Jer sad su pozicija i sa tim, a super bi bilo da to izglasaju, otvaraju vrata opoziciji da radi isto.

Paloma
Gost
Paloma

Kakva budala! Je li moguće što priča ovaj?
Znači kad nekom poslaniku dodje da polomi inventar, to je u redu? Strašno!
Znaš li ti uopšte kako se razgovara u parlamentu, pa to nije pijaca?? (uz sve poštovanje za ljude na pijaci, koji su za tebe gospoda)

Brano Nkšićanin
Gost
Brano Nkšićanin

u Nikšiću si manji od makovog zrna.

Rašo
Gost
Rašo

Da ukinete kažnjavanje, pa da se ponašate vandalski i ne dolazite na posao. Sram da te bude. Narod vas debelo plaća debelo a vi oćete da vam se dozvoli uličarsko ponašanje i nerad. Kad radnik bojkotuje posao dobije otkaz, to mora i za vas da vaźi, ne dolazite na posao nema plate, pa vi bojkotujte.

Cvrc
Gost
Cvrc

Da bi vi svasta govorili u Skupstinu ne kaznjeno i da bolje zivite a narod nek crkne, samo mislite na sebe

Korona
Gost
Korona

Oćete li kaznjavat one koji ne dolaze i uzimaju platu po četri godine a ne dolaze uopšte na skupštinu jer moraju kod frizera i da plagiraju magistarske radove hahaha

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

moram predložiti poslodavcu da me ne kažnjava kad ne dolazim na posao po par mjeseci.
a bgm ni kad psujem njega i kolege.
što mislite drugari, oće li mi proći zahtjev??

Maja V.
Gost
Maja V.

Tebi je sve oprosteno 😁

Akica
Gost
Akica

Da se ocete smuvat vise vas dvoje 👍

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

kako znaš da nije tako?😏

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

sviđa mi se kako razmišljaš.😁

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

,,sviđa mi se kako razmišljaš”
je namjenjeno za maju v. 🙂

Brassel
Gost
Brassel

“Ne mozete mi zabraniti da psujem i budem nekulturan! Drugacije ne umijem!”
– Vučurović

Nika
Gost
Nika

Tužno je što novac od poštenih poreskih obveznika i radnog naroda Crne Gore ide ,između ostalog,za platu ovome koja blati i pljuje sve sto nije srpsko!😒

Crni
Gost
Crni

E mozgu, zamisli toplu vodu si izmislio

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Stvarno nema smisla! Ne može čovjek više lomiti po skupštini, nasrtati na kolege, gađati ih bocama… A još mora i dolaziti na posao.. Teror pravi od ovog poslovnika! Umjesto da stimuliše takvo bogougodno ponašanje- on ga kažnjava. :-)))

Velimir
Gost
Velimir

Divljak ostaje divljak!

Gaeta
Gost
Gaeta

A ti Velimira uvijek junac.

z d
Gost
z d

Treba uvesti nagrađivanje onih koji lome, psuju, vrijeđaju da bi fukara mogla da uživa u plodovima svoga rada.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Naravno, da bi pipun mogao nesmetano da lomi laptopove.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

što zna pipun što je laptop

Mitar
Gost
Mitar

Hahhahahahah tako treba majstore!!! Strasno sto sve nece proc kod ovog naroda!!!

Kurjak
Gost
Kurjak

Śedi sijedi do sada ti se moglo,ljudi cutali,sada si Vlast malo kulture pokaži gedžo…

Turbo mili
Gost
Turbo mili

Gedza ostaje gedza dzaba sve ,
sreca pa nece dugo !!

Kurjak
Gost
Kurjak

Najbolje jos da počneš da biješ,dosta je što kao žena psuješ i vrijedjaš..

Stina
Gost
Stina

Polako ali sigurno Vucurovic je dostigao nivo Mandica

Matrix
Gost
Matrix

Kad odes na katun mozes sta ‘oces, Skupstina je , uprkos ovakvima,preozbiljna institucija da bi se moglo raditi sta ko hoce

Send this to a friend