Politika

Vučurović: Zbog podrške Katniću i nezakazivanja sjednice Bečić zaslužuje da bude smijenjen

Jovan Vučurović

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović smatra da je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zaslužio da bude smijenjen zbog podrške glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nezakazivanja sjednice parlamenta na kojoj je trebalo da bude izabran Tužilački savjet.

“Vrlo je prosto – onaj koji se protivi izglasavanju novog Tužilačkog savjeta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Katnića. Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari Crne Gore i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva”, naveo je Vučurović.

On je podsjetio da je aktuelno tužilaštvo bilo prepoznato i od DF-a, i od Demokrata, i od GP URA “kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije”.

“Godinama smo se borili da se u Crnoj Gori promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu- reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama. Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Katnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića”, smatra Vučurović.

Prema njegovim riječima, da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Katnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nisu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS.

“Uglavnom, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u Crnoj Gori, a valja mu jedan Milivoje Katnić. Naravno, DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Aleksa Bečić. Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Katnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Mnogo si sipljiv

Mongro
Gost
Mongro

Kosovo plače za tobom! Nedaj se smesti, preseli tamo!

Emanon
Gost
Emanon

Slazem se. Svi smenite jedni druge. Pozicija i opozicija. Ne treba nam ni parlament ni vlada, i onako nista dobro za gradjane niste ucinjeli.

Markoz
Gost
Markoz

Uh kad ovaj progovoro.😂😂😂😂😂😂😂😙

Rozaj
Gost
Rozaj

Ti si se kao nesto borio, sedi dje si ni za dje si nikako nisi 😀

ludak
Gost
ludak

cetnici su uvek slinili kao ovaj stisni taster i izglasaj povjerenje vladi i skupstini al zato treba imati ono sta vi nemate kolko placete vise nemate ni suza

Garač
Gost
Garač

Rekreativno će te uskoro litijati

Pomorac
Gost
Pomorac

Ovo je jedan fini gospodin.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Vučuroviću pripremaj se za povratak u opozicione klupe.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Bravo vučuroviću,što se ti više javljaš to više novih glasača za opoziciju.

Daro
Gost
Daro

Rijetko je ko ovako ostrašćen. Ovo treba da ide u Srbiju.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Bravo, Vučuroviću, baš tako!

Tgd
Gost
Tgd

A što se stalno srbija i rusija miješaju?Što njih ne pominješ vučuroviću?

Send this to a friend