Politika

Vujanović – Lajčak: Crna Gora podržava reforme UN-a

Crna Gora je posvećena svim aktivnostima Ujedinjenih nacija (UN) i spremna da podrži reforme koje će biti u funkciji jačanja uloge te organizacije u međunarodnoj zajednici, poručio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On se danas u sjedištu UN-a sastao sa Predsjedavajućim 72. zasijedanja Generalne Skupštine UN-a Miroslavom Lajčakom.

“Vujanović je ponovio punu posvećenost Crne Gore svim aktivnostima UN-a i spremnost da podrži reforme koje će biti u funkciji jačanja uloge organizacije u međunarodnoj zajednici“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Kako se navodi, Vujanović je naglasio da je Crna Gora podržala jačanje pozicije Generalnog sekretara i Generalne skupštine UN-a, čime se obezbjeđuje snažnija pozicija te organizacije u uslovima brojnih izazova sa kojima se suočava međunarodna zajednica.

“Državna politika Crne Gore je pokazala poštovanje za sve globalne projekte UN-a, posebno za odnos prema klimatskim promjenama i Agendi održivog razvoja do 2030. godine koje su važna aktivnost organizacije“, kaže se u saopštenju.

Lajčak je, dodaje se, konstatovao da su UN prepoznale aktivnu ulogu Crne Gore u afirmaciji svih globalnih aktivnosti i vrijednosti zbog kojih je formirana ta organizacija.

“Iskazao je poštovanje za podršku koju je Crna Gora dala novoj poziciji Generalnog sekretara čiji reformski predlozi su u funkciji prevazilaženja kriza i odgovora na globalne izazove“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako je saopšteno, učestvovao i crnogorski ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

najmili mi je ovaj posteni lajcek..da ne bi njega balkan bi jos ratovao

Pjetro
Gost
Pjetro

CG se pita u UN isto ka ti kod Mila???

Send this to a friend