Politika

Vujanović primio akreditivna pisma ambasodorki Austrije i Filipina

Predsjednik Crne Gore,  Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Austrije  i Filipina, Ane Jankovic i Marijea Fe Tanabe Pangilinan, koje će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima Crne Gore i Austrije, posebno afirmišući činjenicu da je Austrija treći najveći investitor u Crnoj Gori. Ukazao je na mogućnosti daljeg unapređenja saradnje, naročito u turizmu i enrgetici.

Zahvalio se na  kontinuiranoj podršci Austrije našim evropskim integracijama, te je u svijetlu činjenice da će Austrija u drugoj polovini 2018-te godine predsjedavati EU, podsjetio da Crna Gora u narednoj godini očekuje ubrzano zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

Ambasadorka Janković saglasila se sa Predsjednikovom ocjenom kvalitetnih državnih odnosa i mogućnostima za  unapređenja ukupne saradnje, ističući da će Austrija i nadalje snažno podržavati evropske integraciije Crne Gore I prepoznajući Crnu Goru dobrim primjerom regiona. Saglasila se da treba zajednički iskoristiti prostor unapređenja ekonomske saradnje.

Vujanović je u razgovoru sa novoimenovanom ambasadorkom Filipina ukazao na potrebu unapređenja saradnje te dvije zemlje. Konstatovao je potrebu boljeg predstavljanja mogućnosti saradnje, naročito u ekonomskoj sferi, kroz biznis forume i ohrabrivanja direktnog kontakta među privrednicima, ali i zaključenje međudržavnih ugovora za obezbjeđenje kvalitetne saradnje.

Ambasadorka Pangilinan saglasila se sa ocjenom državnih odnosa i sugestijama za  unapređenja ukupne saradnje, ističući da će svoju diplomatsku misiju posvetiti tom cilju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PJETRO
Gost
PJETRO

Od kad ovog cojeka nisam vidio.

Vajjjjj
Gost
Vajjjjj

Je li nam ovaj tip i dalje preśednik?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Filip se 27g Slika !!

Send this to a friend