Politika

Vujanović u Kini: Doprinosimo rješavanju izazova u međunarodnoj zajednici

Pred međunarodnom zajednicom su brojni izazovi i problemi koje treba riješiti u korist našeg zajedničkog prosperiteta, Crna Gora će snažno doprinijeti tome, poručio je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na sastanku u Pekingu.

Kako je saopšteno iz kabineta Vujanovića, na sastanku visokog nivoa Vujanović je istakao da će odnosi EU-Kina i dalje će ostati jedan od najvažnijih odnosa u međunarodnoj zajednici koji će osigurati globalni mir, razvoj i kvalitet života.

“Nakon što se Grčka, članica EU, pridružila saradnju  Kine i CEEC-a, ovaj multilateralni okvir dobio je novi snažan podstrek. Crna Gora će i dalje biti aktivni  i konstruktinvan učesnik Inicijative 17 + 1“, naveo je on.-

“Što se tiče privrede  i trgovine, EU i Kina obvezuju se na izgradnju otvorenosti, nediskriminacije i poštenog tržišnog odnosa, osiguravajući transparentnost i uzajamnu korist. To je vrlo značajno i daje smjernice Crnoj Gori koje bi trebale biti okvir našeg budućeg odnosa s Kinom, u snažnoj spremnosti za jačanje sadržajne i produktivne saradnje”, podsjetio je Vujanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasa ustasa
Gost
sasa ustasa

Bije li još onim čekićem ka na berzu?

POJK
Gost
POJK

Njegova funkcija je najbolja bivsi predajednik. Da nije i Momo Bulatovic nedje u posjetu kao bivsi predsjwdnik.

meko j
Gost
meko j

Ovaj je još u Kinu?

Send this to a friend