Politika

Vujanović u Kini: Doprinosimo rješavanju izazova u međunarodnoj zajednici

Pred međunarodnom zajednicom su brojni izazovi i problemi koje treba riješiti u korist našeg zajedničkog prosperiteta, Crna Gora će snažno doprinijeti tome, poručio je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na sastanku u Pekingu.

Kako je saopšteno iz kabineta Vujanovića, na sastanku visokog nivoa Vujanović je istakao da će odnosi EU-Kina i dalje će ostati jedan od najvažnijih odnosa u međunarodnoj zajednici koji će osigurati globalni mir, razvoj i kvalitet života.

“Nakon što se Grčka, članica EU, pridružila saradnju  Kine i CEEC-a, ovaj multilateralni okvir dobio je novi snažan podstrek. Crna Gora će i dalje biti aktivni  i konstruktinvan učesnik Inicijative 17 + 1“, naveo je on.-

“Što se tiče privrede  i trgovine, EU i Kina obvezuju se na izgradnju otvorenosti, nediskriminacije i poštenog tržišnog odnosa, osiguravajući transparentnost i uzajamnu korist. To je vrlo značajno i daje smjernice Crnoj Gori koje bi trebale biti okvir našeg budućeg odnosa s Kinom, u snažnoj spremnosti za jačanje sadržajne i produktivne saradnje”, podsjetio je Vujanović.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
sasa ustasaPOJKmeko j
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasa ustasa
Gost
sasa ustasa

Bije li još onim čekićem ka na berzu?

POJK
Gost
POJK

Njegova funkcija je najbolja bivsi predajednik. Da nije i Momo Bulatovic nedje u posjetu kao bivsi predsjwdnik.

meko j
Gost
meko j

Ovaj je još u Kinu?

Send this to a friend