Politika

Vujović: Amfilohiju nije mjesto u politici, niti da okuplja političke lidere

Crkvi nije mjesto u politici, niti joj zadatak smije biti da poziva građane da glasaju za jednu ili drugu političku opciju, kako to radi mitropolit Amfilohije, posebno u posljednje vrijeme, poručio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije Ivan Vujović u izjavi za CdM.

<<<Amfilohije jedno tvrdi drugo radi: Građani da glasaju za prosrpsku opoziciju>>>

Vujović je reagovao nakon što je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo ušao u politički teren i  pozvao građane da na izborima 30. avgusta glasaju prosrpske opozicione partije,  da glasaju “za one koje koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime.”

Vujović je jasan – u sekularnoj državi se zna šta radi država a kakva je uloga političkih partija, a jasna je i uloga vjerskih zajednica koja se očituje u duhovnoj sferi koja ne podrazumijeva politiku, posebno onu dnevnu, koja je u funkciji izbora i raznih izbornih kombinatorika.

“Polazište da je vjerska zajednica legitiman politički akter vodi zaključku da je legitimno baviti se i različitim izbornim projekcijama. Po tom načelu, legitimno je i čak na temu izbora okupljati razne političke lidere i posredovati u organizaciji političkih sastanaka kao što je nedavno bio slučaj”, smatra on.

Vujović kaž da  se postavlja pitanje – čemu služe ovakvi politički istupi vjerskih poglavara, a posebno je interesantna potreba disciplinovanja jednog broja političkih lidera.

“Promjena lošeg stanja u društvu  i evidentno loše politike, naravno na konceptu jačanja a ne slabljenja državotvorne i evropske politike, zadatak je političkih subjekata a ne bilo koga drugog u Crnoj Gori, kome to nije u opisu posla, niti bilo kojoj političkoj i državnoj adresi van Crne Gore”, zaključio je Vujović.

M.D.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Katunjanin
Gost
Katunjanin

Ko su ovi indijanci, isksču ko čupavac iz kutije🤮

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Svuda dje netreba njemu je mjesto, jos Samo kod Pape bio nije i reko ovo odje je Srbije. Karikatura od covjeka.

Baraka
Gost
Baraka

Neka ti ta prica Vujovicu, neka. Da SDP nije dao krila cetnicima, ne bi se ni pop Risto javljao..

Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Neka te, Vujoviću! Vama i DPS-u više valja Amfilohije sa svojim ludorijama, nego ikakva predizborna kampanja.

Kosta
Gost
Kosta

Vama je mjesto ispod cenzusa.

marius
Gost
marius

Amfi je veliki manipulator. Kad kune , zbori da ne kune, no izvlaci iz konteksta. Kad ga optuze da se bavi politikom , zbori da to nikad cinio nije. Ako je i od Amfija, mnogo je .

Djuka
Gost
Djuka

Amfilohiju mozda nije mjesto u politici, ali on je citav zivot tamo… na strani zla i mrznje… dje god je bio tu je krv tekla… ostalo mu je jos ovo odje pa moze u penziju… Treba ga vratiti u Srbiju

Send this to a friend