Politika

Vujović: Autoritet se ne gradi galamom i prijetnjama već znanjem

Ivan Vujović

Jučerašnje prijeteće obraćanje premijera prosvjetnim radnicima nedostojan je i istovremeno farsičan pokušaj treniranja discipline u odnosu na profesiju koja bi u svakom normalnom društvu morala biti posebno uvažena, kazao je Ivan Vujović, član GO SDP.

<<<Premijer vikao, podignutim prstom prijetio prosvjetarima, lupao šakom o govornicu…<<<

“Ako je premijer mislio da će viškom decibela i podignutim prstom podići svoj i autoritet svoje Vlade definitivno je da je proizveo kontraefekat, da ne kažemo ispao smiješan”, navodi Vujović.

Svima je, ističe on, jasno u kojoj mjeri je prosvjeta bila podložna političko-partijskim namještenjima, posebno u mandatu prethodne Vlade kada je jedna partija bivše vlasti prosvjetu tretirala kao svoj zabran ili feud.

“Sve to ne daje za pravo premijeru Krivokapiću da se obračunava sa kompletnom prosvjetom i prosvjetnim radnicima, da im prijeti, podučava što smiju a što ne smiju da rade. Ili da im docira da ako pokrenu štrajk, što je njihovo ustavno i zakonsko pravo, mogu da računaju na smanjenje plate i ostale kazne koje uz to idu”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, utisak je da je premijer želio i da pokrene, istina realnu, priču o partijskim vojnicima bivše vlasti na rukovodećim mjestima u prosvjeti, ali samo kako bi se otvorio prostor za partijske vojnike nove vlasti, koji se ovih dana ubrzanim tempom raspoređuju po dubini i širini državnog aparata.

“Ipak, izgleda da su nakon jučerašnjeg premijerovog performansa najgore prošli, ni krivi ni dužni, profesori fizičkog, a ni neke stare latinske izreke, takođe ni krive ni dužne, se nijesu najbolje provele. Nadamo se da će premijeru jučerašnji skeč biti nauk da se autoritet ne gradi galamom već znanjem, pristojnošću, uvažavanjem svojih građana i principima koje još uvijek nijesmo spoznali kada je nova vlast u pitanju”, zaključio je Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stevan
Gost
Stevan

U nedostatku znanja, Zdravko se služi prijetnjama i grajom

Send this to a friend