Politika

Vujović: Crna Gora blokirana u procesu EU integracija

Neformalni dokument EU o stanju u oblasti vladavine prav, tzv. non paper, koji se ovih dana usvaja u Briselu pokazuje da je Crna Gora blokirana u procesu EU integracija isključivo zahvaljujući nepostojanju unutrašnje političke volje a ne iz bilo kojih drugih razloga, kazao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP.

On tvrdi da rezultata nema, te da ni nakon 6 godina od početka pregovora u ovim oblastima, Crna Gora nema još uvijek završna mjerila što upućuje na to da nijesmo ni na polovini puta kada su u pitanju pregovori u 23. i 24. poglavlju.

“I zato djeluju više nego blijedo vapaji iz vrha vlasti kojim se za soptveni deficit rezultata optužuje neko drugi, odnosno Evropska unija. Ta alibi igra je više nego prozirna a o tome upravo govori non paper Evropske unije kojim se targetiraju ključne oblasti gdje Crna Gora jasno stagnira ili čak nazaduje. Od stanja u pravosuđu, Sudskog savjeta, trećih mandata što je u Crnoj Gori postala pravilo još od kandidature za predsjednika države, djelovanja Agencije za sprječavnje korupcije, raznih vladinih politika kojima se utiče na nezavisnost pravosudja, pa do nedjelotvornih finansijskih istraga i ukupnog izostanka rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”, navodi Vujović.

Prema njegovim riječima, opet posebno mjesto zauzima operacija partijskog preuzimanja Javnog servisa kako su uostalom u više navrata ocijenili najviše adrese EU, SAD i brojne medjunarodne organizacije.

“Sa takvim tzv. rezultatima i odsustvom političke volje za reformama nije nikakvo čudo što nas je ova vlast dovela u blokadu pregovora sa EU”, jasan je on.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Ovakve izjave gospođa Vuksanović Stanković nikad ne bi dala, izjave zbog kojih bi bila u roku od jednog dana ufaćena u la.i

NBA
Gost
NBA

IMAS LI STO PAMETNIJE “LUPITI”,? ZAR IMA JOS NESTO STO VI NE”ZNATE”?

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Aooo, Vujovicu, a dje su ti ti ” argumenti” ili pucaš loptu uvis pa dje se spotakne? Ajde, bježi…stručnjače!

Arena
Gost
Arena

Ovo nema veze sa stvarnošću, iako bi vi bili srećni….a, i sve da je tako, pitanje za vas: što ste radili 18 g. da to spriječite?

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

E moj Ivane Dupli. Slabo je to, slaboo. Ništa od tebe.

Čudak
Gost
Čudak

Čudno kako niko ne kaže istinu, da pored globalnih pomjeranja ovdje konkretno je stvar u tome što ste vi u CGori imali čovjeka koji vam je mogao izdelat makar bolju situaciju nego ovu u kojoj se nalazite sa procesom pristupanja. Umjesto toga vaš deep state je otjerao nekoga ko je to mogao dovesti u podnošljivu ravan i praviti pomake jer… Više »

Ljesnjanin
Gost
Ljesnjanin

A kakav je bio Javni Servis kad ste ga Vi kontrolisali,nijesmo mogli upaliti TV da nam Ranko ne iskoci

Haris
Gost
Haris

A tek kad čuju i vide vas 39 parazita plagistara i vaših satelita raznih nvo, “nezavisnih” medija, koje plaća jokić i plagistar novcem građana, i samozvanih experata, ovi iz EU se oduševe, ljepota ve je viđet i čut aaaaaaaahahahahahaha

Marv
Gost
Marv

Pa Eu ih finansira … to su njihovi.

Pjer
Gost
Pjer

Sve je to nista u odnosu….

Send this to a friend