Politika

Vujović: DPS pandemiju koristi za nastavak afere Snimak

Vujović

Odbijanjem bilo kakve kontrole u dodjeljivanju socijalne pomoći iz budžetske rezerve u izbornoj godini DPS je pokazao da mu je, umjesto pomoći građanima, ključni i jedini cilj partijska zloupotreba javnog novca i nastavak afere Snimak, saopštio je danas generalni sekretar i član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

On je kazao da je krajnje nemoralno koristiti muku svih u trenutnoj situaciji i očigledno lošu namjeru, kroz izmjenu Zakona o finansiranju političkih subjekata, maskirati navodnom brigom za građane.

“Pri tome, odbijajući amandman SDP kojim bi se otklonile sve sumnje u zloupotrebu socijalnih davanja. Ne samo da su odbili dobronamjeran predlog SDP, već nijesu ponudili bilo koje drugo rješenje koje bi garantovalo da se neće nastaviti praksa zloupotrebe javnih sredstava, po kojoj je ovdašnja vlast odavno prepoznata u međunarodnim okvirima”, ukazuje Vujović.

Kako dodaje, rad Komisije za budžet, koja treba navodno objektivno da vrednuje kriterijume socijalne pomoći, permanentno je obavijen velom tajne.

“Kad god smo od njih tražili podatke gdje ide državni novac koji oni dijele uvijek je odgovor bio da se radi o tajnim podacima. Kao da je riječ o tajnom društvu ili privatnom novcu par funkcionera, a ne o komisiji Vlade i sredstvima svih građana”, kaže  generalni sekretar SDP-a.

Podsjetio je da su iz DPS-a rekla da treba da im vjeruju i da će oni novac dijeliti pošteno.

“Ako je neko prije afere “Koverat” i bio toliko naivan da povjeruje u njihovo “poštenje” u raspolaganju novcem, definitivno da poslije tog korupcionaškog skandala ne postoji niko u Crnoj Gori ko im vjeruje na riječ. Niko, pa čak ni oni koji ih glasaju”, naveo je Vujović.

Juče smo, rekao je, imali priliku da čujemo i obmanu poslanika vlasti kako, navodno po Zakonu, postoji obaveza obavještavanja o socijalnim davanjima Odbora za antikorupciju i ASK, pri čemu su autori tih manipulacija zaboravili da kažu da se ta obaveza odnosi samo na period od raspisivanja izbora.

“Koliko nakon svega ovoga isprazno i neiskreno odjekuju poruke vlasti o navodnom zajedništvu, solidarnosti i povjerenju. Politička skleroza je takva da nijesu u stanju da pruže ruku dogovora oko isplate 200 hiljada eura socijalnih davanja, kako bi se osiguralo da taj novac dobiju oni kojima je najpotrebniji. Istovremeno znajući da svi u Crnoj Gori znaju da će makar 50 puta toliko isplatiti pred izbore iz crnih fondova po recepturi famozne „koverte“. Čak ni toliko ova vlast nije spremna da investira – u minimum povjerenja koje je više nego neophodno u situaciji u kojoj se nalazimo”, naglasio je.

Kako je kazao, svi znamo da jedino o čemu oni brinu jesu izborne brige.

“Zato, ponovo pozivamo sve građane u stanju socijalne potrebe da, uporedo sa zahtjevima koje upute užem kabinetu Vlade, iste proslijede i opozicionim klubovima. Kada već ne žele zajednički rad i povjerenje iskoristićemo mogućnost da njihovu navodnu objektivnost testiramo na djelu”, poručio je Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Catania
Gost
Catania

A dje bi ti da to reces kad je i bila ta afera snimak?

Dragi
Gost
Dragi

Tacno sve

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

ali za njega i njegovu partiju

gagi
Gost
gagi

Evo ga ovaj zanatlija iz SDP-a koji su zajedno SDP i DPS ojadili Crnu Goru za 20 godina druzenja,i sad drvlje i kamenje po DPS-u,nema Luke Kotor,nema novca,nema pljacke Vujovicu,zato batali pricu ijeste “bolji”od DPS-a,no mozete ruku pod ruku.E sad koliko je Ranko posten to je “posebna prica”.

Send this to a friend