Politika

Vujović: Pozitivno mišljenje Venecijanske komisije važan je korak

Pozitivno mišljenje Venecijanske komisije na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti važan je korak u konačnom uobličavanju ovog pitanja koje je od temeljnog državnog interesa, saopštio je Ivan Vujović, član Predsjedništva SDP-a.

>>>Ako je MCP zadovoljna mišljenjem Venecijanske komisije utoliko bolje<<<

SDP smatra da su u prethodnom periodu bili svjedoci bespotrebnog podizanja tenzija sa raznih strana kojima se pokušala zamagliti jednostavna činjenica – da država mora da uredi određene odnose koji su decenijama zapušteni i koji su od iste ove vlasti bili predmet raznih nezakonitih radnji tokom devedestih godina prošlog vijeka.

“Posebno su bila iritantna nastojanja određenih predstavnika zvanične Srbije da ovim pitanjem
tendenciozno manipulišu, docirajući Crnoj Gori kako da uređuje odnose u sopstvenoj državi. Do te mjerenda se u datom trenutku učinilo da pojedini još nijesu svjesni da je Crna Gora suverena država čije odluke donose njeni suvereni narodni predstavnici, kojima ova država jednako pripada bez obzira na političku i svaku drugu pripadnost”, kaže Vujović.

SDP poziva na uzdržanost sve političke i druge aktere i da na civilizovan i argumentovan način tretiraju ovo pitanje bez zapaljive retorike sa bilo koje strane.

“Crna Gora mora pripadati svim njenim gradjanima jednako, a posvećenost građanskom skladu je primarna obaveza nas u Crnoj Gori pa nam stoga nikakve “dobre usluge” sa strane nijesu potrebne”, poručuje Vujović.

B.M.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

vi ste u koaliciji sa partijama koje najglasnije su protiv prava Crnogoraca na svoje Manastire crkve čak i grobove… Džabe kafanske priče i saopštenja kad ste u koaliciji sa mrziteljima svega crnogorskoga…

mačor
Gost
mačor

Oporezovati SPS,to je najjače oružje,toga se najviše plaše.

Send this to a friend