Politika

Vukadinović: Budvani i njihovi interesi najveći gubitnici

Zbog dešavanja u Budvi, najveći gubitnici su građani i njihovi interesi, kaže za Televiziju Crne Gore politički analitičar Srđan Vukadinović. Ističe da bi zbog određenih dešavanja sa prethodnih sjednica, morali reagovati i nadležni organi.

<<<Probijen rok, Radović nije smijenjen<<<

Nakon epiloga posljednjih dešavanja u Budvi, postavlja se pitanje, ko u tom gradu, diktira tempo političke utakmice, većina ili manjina.

“Sigurno da sada imamo jedan jedinstven slučaj u Budvi da manjina dominira nad većinom bez obzira na to što je to jedan glas i jedan odbornik, tako da po svoj prilici postaje to jedan budvanski izum koji prati nasilje, koji prate vulgarnosti, koje prate banalnosti i onda, kada se sve to sklopi, onda sigurno možemo govoriti o sumraku demokratije u određenoj zajednici”, navodi Vukadinović.

A to je stanje koje, navodi on, najmanje odgovara građanima Budve.

“I oni su tu najveći gubitnici jer u pitanju je lokalna samouprava, u pitanju su neki njihovi lokalni interesi, nijedan se lokalni interes sada neće moći završiti dok manjina ne ustupi mjesto većini”, ocjenjuje on.

A dok se konačno o inicijativama za razrješenja ne počnu izjašnjavati odbornici, možda bi se određenim dešavanjima iz Budve, mogli baviti nadležni organi.

“Državni organi moraju da intervenišu da ne procjenjuje bilo ko, laici, je li nešto zakonito je li kršen Ustav il ne, ali ministarstvo lokalne samouprave sa Vladom Crne Gore i nadležne institucije, prije svega tužilaštvo, moraju da reaguju, da preduzmu određene radnje”, kaže Vukadinović i zaključuje da, iako kratkoročna situacija u kojoj se nalazi Budva, građanima pruža priliku da na malim primjerima, vide širu sliku.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sefket Carov
Gost
Sefket Carov

Kako volim ove botovske pripejd analiticare

Lomi
Gost
Lomi

Vukadinovicu ne boj se ti za Budvane,svi znamo sta je tvoj interes u ovome da nam s vremena na vrijeme ispiras mozak poltrinskim politickim analizama.

Zoran
Gost
Zoran

Jahajajajaj a ne no dovesti na vlast nekog kao prije što je pljačkao a sve to DPS aminovao proglašeni član kriminalnog miljea a bio presednik DPS partije i presednik opštine…. Dajte vlast DPS da stave nekig drugog Marovića

NIKOLINA
Gost
NIKOLINA

Covjek nosi najsarenije kosulje na svijet

Dtox
Gost
Dtox

Kako se dobija ovo zvanje politicki analiticar?

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Vukadinović kako je stanje u Federaciji? To nas interesuje.

PjesnikuSlika
Gost
PjesnikuSlika

Da nema analitičara i influensera, ne znam kako bi se išta dalo istumačiti.

Budva
Gost
Budva

U BD nema ni jedan turista. Daj to da rješavamo . Politiku ostavite po strani. Mi što živimo od turizma nemamo za kore kruha. Ako hitno ne preduzmete nešto turizam i mi koji živimo od toga smo ugašeni.

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Nema nam nista od turizma ako SPC kao danas u Baru nastavi sa litijama!! Ko bi nam dosao kad vidi koliko je nepostovanje epidemioloskih mjera !?

Roro
Gost
Roro

Kome se ti obraćaš za pomoć?

Jokso
Gost
Jokso

Ne gospodine placeni analiticaru, gradjani su na gubitku jer je drzava blokirala opstinu pred samu sezonu, a dps pobjegao sa rasprave o tom problemu

mrkela
Gost
mrkela

Prvi put su četnici izašli na more i to uz pomoć fukarske crnogorske opozicije ! Što tu nije jasno ?

Andrija
Gost
Andrija

Vucicevi botovi na vijesti pisu hvalospeve o njemu 😁😁😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂😂😂😁😁😁😁😁😁😁😁😁

mrkela
Gost
mrkela

Četnici što uvate ne puštaju , ali opvdje su crnogorske partije saradnici u zločinu !

Roro
Gost
Roro

Ima jednu fotografiju na kojoj je baš,ali baš zamišljen,i pogled mu je usmjeren pravo u objektiv,pa ako može da nju forsirate?

GOSJUN
Gost
GOSJUN

Koliko ovaj co’jek smara, to je nevjerovatno!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Zbog dešavanja u Budvi gubitnici su građani Budve.Dobro,to smo shvatili.Ali sada pitanje zbog dešavanja u Crnoj Gori,zbog toga što smo u krugu nedemokratskih država sa endemskom korupcijom,velikom nezaposlenošću i zbog sunovrata naše ekonomije, ko su gubitnici i ko je odgovoran zbog toga.Mislim da bi ovaj analitičar bio korisniji da se posle ove sjajne analize dešavanja u Budvi, malo pozabavi i… Više »

Zumba
Gost
Zumba

Da , unazad 40-ak godina već.

Srbo
Gost
Srbo

Ovo sad u Budvi je mila majka šta se dešavalo kad je Sveto vedrio i oblačio al tad naravno ovaj se analitičar nije oglašavao.

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Evo ga stručnjak-nije bio odavno.

El Grande
Gost
El Grande

Interes Budvana je da lopovi ponovo ne dođu na vlast

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

A sta je Carevic i svita- humaniste i dobrotviri?

Budvanin
Gost
Budvanin

Tako je Vukadinovicu a Dzakovicu velikom Crnogorcu podrska.necemo guca budvu

Rajko
Gost
Rajko

Oni bi u budvu da mogu cecu stavili za simbol grada i gucu

Miki
Gost
Miki

Gucu u Budvu je doveo DPS kao i sav turbo folk po CG primorju

Send this to a friend