Politika

Vukadinović: Zamazivanje očiju lažima, dok premijer formira partiju

Vukadinović

Nova vladajuća većina nudi šarenu lažu, gađaju se ciframa, obećavaju brda i doline, a u stvari nude život na doboš, na tuđ račun koji će na naplatu stići građanima Crne Gore, vrlo brzo. Očito da državu i budžet posmatraju kao dragstor želja u koji samo treba ući i uzeti, a ništa ne davati. Ovo je Montipajtonovska vlada, Mapet šou koji će skupo koštati i građane i državu, ocjenjuje u razgovoru za Dnevne politički analitičar Srđan Vukadinović.

Vukadinović poručuje da Crna Gora nema realnih prihoda niti ozbiljnih investicija u najavi da bi mogla da servisira povećanje minimalne zarade na 450 eura, niti tri puta povećanje penzija u toku naredne godine, niti novca za penzija majkama sa troje i više djece…

“Nema ničega čime to može da se pravda osim novog zaduženja. Dakle, sve ovo o čemu govori Vlada je jedna velika šarena laž bez realnog pokrića, zamazivanje očiju narodu ne bi li dobili na vremenu dok Vlada, odnosno premijer Zdravko Krivokapić ne formira partiju i uđu u vanredne izbore sa podrškom Srpske pravoslavne crkve, da pokuša da ostvari neki rezultat i eventualno bude neki faktor u nekoj novoj parlamentarnoj većini”, navodi Vukadinović.

Dakle, ističe on, građani moraju da shvate da obećanja koja dobijaju nemaju realno pokriće, osim u novom zaduženju kod MMF-a, “kod modernih zelenaša koji ništa ne daju bez računice, tako da je veliko pitanje koliko bi to zaduženje od početnih 500 miliona ili milijardu dospjelo na naplatu građanima”.

“Ovo su lakomi i naivni potezi nove vlasti koja je sastavljena od nespojivih djelova, koja ne umije i ne zna da vlada, ne samo na nivou države, već kako se pokazuje, i na lokalnom nivou gdje vrše vlast”, smatra Vukadinović.

Na pitanje da li ministri Spajić, Milatović, kao i premijer Krivokapić računaju na podršku nekih stranih krugova o kojima se sada ćuti, Vukadinović kaže da to mogu biti neke berze, privatnici, od Singapura do Japana, sumnjivih poslovnih referenci.

“Pogledajmo što se dešava sa najavom izgradnje jadransko-jonske ceste. Sprdnja. Ministar finansija se dogovara, izlazi u javnost sa nekakvim projektom, a ministar kapitalnih investicija u čijoj je to nadležnosti javno saopštava da o tome maltene nema pojma. Vjerovatno ni polovina drugih ministara. Znaju isključivo oni koji su bliski crkvi i Krivokapiću, a poznato je da u Vladi ima ministara koji ne žele da svoj kredibilitet zalažu zarad projekata koji urušavaju Crnu Goru i koji žele da je naprave nečijom gubernijom”, naglašava Vukadinović.

Ono što će ostati iza ove vlade su, kako kaže, poskupljenja, nezaposleni, odlazak investitora, nedostatak novih investicija, odliv stanovništva…

“Građani ne treba da budu kratke pameti, već da prate obećanja i da to kazne na izborima, kad za to dođe vrijeme. Sve je u rukama građana”, poručuje Vukadinović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mario
Gost
mario

Evo je prva naplata poreskim obveznicima i gradjanima Crne Gore stigla iz Grcke od 160 tisuca eura zbog prazne glave ministarke odbrane Injac,sto je sledijece,znat cemo ubrzo.Interesuje me stide li se apostoli iz Vlade(bez izuzetka)i one vecine u Parlamentu CG 41 svetosavskih podanika koji su podrzali ovakvu skalameriju od Vlade,no daleko je njima obraz i karakter.

Only_steel
Gost
Only_steel

Crna Gora sada ima jednu bitnu stvar.. a to je zaustavljanje pljackanja drzave koju je radio DPS.. to pljackanje je po projekciji MMF-a bilo oko 200 miliona u toku godine.. i tako godinama unazad

Send this to a friend