Politika

Vukić: ASK štiti vladajuću partiju

Agencija za sprečavanje korupcije se probudila iz zimskog sna i počela da demonstrira zainteresovanost za sopstveni posao, ali opet se stavljajući u zaštitu vladajuće partije i njene elite, kazao je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG.

Umjesto da donese mjere o djelimičnom i potpunom gubitku prava na budžetska sredstva vladajućoj partiji, a sve to do donošenja pravosnažne odluke u prekršajnom postupku, Vukić tvrdi da, kako je naziva, ova zarobljena institucija fingira svoje postojanje.

“Agencija za sprečavanje korupcije ponovo pokušava da deklarativno djeluje prema EU, pokrećući prekršajni postupak protiv Demokratske partije socijalista a ujedno umanjujući obavezu vladajućoj partiji da umjesto 97.500 eura, u budžet vrate 47.500. Na taj način, ASK dokazuje svoju lojalnost vlasti a zamagljuje  oči Evropskoj komisiji, kako ne bi bili uzaludni njihovi izvještaji koji se ponavljaju iz godine u godinu sa nedovoljnim napretkom i izostajanjem konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije”, jasan je on.

Vukić podsjeća da ovome je prethodilo otkrivanje afere „Koverat“ u kojoj su glavne uloge tumačili odbjegli tajkun Duško Knežević čija je naknadna pamet pokrenula lavinu razobličavanja brojnih nepočinstava vladajuće DPS i njegov školski drug Slavoljub Stijepović, koji je prenio eure od Kneževića do, kako se, ispostavilo partijske infrastrukture.

“Da je u pitanju neka druga zemlja, neka druga vlast ili neki drugi narod ovako nešto se ne bi moglo ni dogoditi, a ako bi se kojim slučajem i desilo, ne bi trebalo održavati proteste i buniti se jer bi svi kolektivno podnijeli ostavke, vratili oteteto i izvinili se sa dubokim naklonom svom narodu”, zajključio je on.

 

Tagovi

4 Komentara na "Vukić: ASK štiti vladajuću partiju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend