Politika

Vuković: Institucionalna nekultura i politički revanšizam ministra Mitrovića

Ivan Vuković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ukazao je na najnoviji i, kako je istakao, do sada najeklatantniji primjer institucionalne nekulture i političkog revanšizma ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića i Vlade u odnosu prema Glavnom gradu.

Na jučerašnjoj sjednici, Vlada je odlučila da lokalnim upravama oduzme pravo izdavanja urbanističko-tehničkih uslova (prvi korak u procesu gradnje).

Najnoviji i, do sada, najeklatantniji primjer institucionalne nekulture i političkog revanšizma ministra Mitrovića i…

Posted by Ivan Vuković on Friday, January 22, 2021

“To, prevedeno na jezik razumljiv svima, znači da će posao, od kojeg najdirektnije zavisi razvoj Podgorice i Crne Gore, koji je do sada u našem Sekretarijatu za planiranje prostora radilo šest kolega, od sada (za čitavu Crnu Goru) raditi troje ljudi u nadležnom ministarstvu”, istakao je Vuković na Facebooku.

Inače, dodaje, samo tokom 2020. godine, opštinski Sekretarijat je obradio 570 zahtjeva za izdavanje UT uslova (na nivou Crne Gore, taj broj je 2807).

“Nije teško pretpostaviti kako će se pomenuta odluka odraziti na efikasnost rada u ovoj oblasti. I dok provladini mediji, u prepoznatljivo ostrašćenom maniru, ovo slave kao još jednu pobjedu nad DPSom, kao gradonačelnik Glavnog grada čija je osnovna dužnost da štiti interese sugradjana, imam obavezu da upozorim na katastrofalne posljedice ove odluke”, zaključio je Vuković.

S.Đ.

Send this to a friend