Politika

Vuković izabran za člana Evropskog savjeta za spoljne odnose

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izabran je za člana Savjeta jedne od najvećih i najznačajnijih naučno-istraživačkih i analitičkih organizacija u Evropi, Evropskog savjeta za spoljne odnose (ECFR), a koji se na nezavisan i savremen način bavi istraživanjem i analitikom evropske spoljne i bezbjednosne politike, te drugim relevantnim evropskim temama. On je na Twitter-u poručio da je počašćen zbog izbora.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, u pitanju je dvogodišnji mandat, sa mogućnošću reizbora.

Iz gradske uprave ističu da je poziv da se pridruži ovom važnom međunarodnom akteru na polju spoljne politike, Vuković dobio od strane kopredsjedavajućih ECFR-om Karla Bilta, Norberta Rotgena i Likee Fris, iskusnih i poznatih političara na nivou Evrope i svijeta.

“Za mene kao gradonačelnika, ali i doktora političkih nauka, velika je čast i zadovoljstvo dobiti poziv da postanem dio jedinstvene strateške zajednice od preko 300 renomiranih evropskih političara, poslovnih lidera, predstavnika civilnog društva, akademika i novinara iz preko 30 evropskih zemalja. Radujem se što ću biti u prilici da aktivno učestvujem u radu Savjeta, kako kroz promociju evropeizacije u našoj zemlji, tako i kroz druge relevantne aktivnosti ove prominentne kuće”, istakao je gradonačelnik Podgorice.

Dodaju da članovi Savjeta ECFR-a doprinose njegovanju i evropeizaciji spoljnopolitičkih prioriteta i izazova u okviru svojih država, na taj način, a u saradnji sa ECFR-om, podstičući istinski panevropsku perspektivu ECFR-a.

“Savjet se sastaje jednom u toku godine, na godišnjem sastanku Evropskog savjeta za spoljne odnose (ECFR), koji se održava u nekoj evropskoj prijestonici”, zaključuju u sapštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aha
Gost
Aha

To je exspert. Priznat od svijeta. Čestitam. A ne ove nesreće.

Dafi
Gost
Dafi

Svaka cast za gradonacelnika!!

Leposava
Gost
Leposava

Cestitam, zasluzeno.👆

Borislav
Gost
Borislav

Super da ima dje da radi kad izgubi izbore u Pg

Ekon
Gost
Ekon

Samo naprijed!

nepristrasan
Gost
nepristrasan

gospodin svaka mu cast

Pg❤️
Gost
Pg❤️

Bravo!!!!

Naroz
Gost
Naroz

Bravo Ivane.

Send this to a friend