Politika

Vuković: Od suđenja ne praviti cirkus, prijetnje shvatiti ozbiljno

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković kazala je da bi iskustvo Srbije i ubistvo njenog premijera Zorana Điđnića trebalo da bude opomena da nijednu tvrdnju o nečijem planiranom ubistvu ne smijemo olako shvatiti.

Ona je podsjetila da je potpredsjednik SAD Majk Pens izjavio da je Rusija namjeravala da onemogući pristupanje naše zemlje NATO-u i planirala ubistvo bivšeg premijera Mila Đukanovića. Ona se upitala ko bolje poznaje bezbjednosni status država članica NATO-a od njegove najmoćnije članice, SAD-a.

“Treba, vjerujem, biti strpljiv i omogućiti sudu da nesmetano radi svoj posao, tužiocu da iznosi svoje dokaze kako zna, optuženima da se brane kako umiju, a svi pod krovom strogo određenih pravila koja ne smije prekrajati nijedan advokat, svjedok, sudija, optuženi, a kamoli političari. Ako smo, kako napisa Njegoš, rođeni u besudnu zemlju, znači da mi koji živimo u XXI stoljeću treba rasudno da vodimo politiku, gradimo državu pravednog društva i jakih institucija, da nam sud suda bude iznad suda neznavene javnosti, naročito one koja savremenim sredstvima komunikacije beskrupulozno sudi svakome ko se usudi da iskaže svoj politički stav”, saopštila je poslanica DPS-a.

Ona je rekla da je u medijima prije roka pokušaj terorističkog napada na državu i institucije proglašen državnim udarom.

“Taj termin se kao mantra ponavlja svakodnevno, sve u pokušaju obesmišljavanja samoga čina, jer, pobogu, u Crnoj Gori nijedna ozbiljna stvar ne može to i biti ukoliko joj mudraci naše medijasfere ne pristupe sa poštovanjem”, istakla je Vuković.

Poslanica DPS-a je poručila da njena partija pažljivo prati suđenje optuženima za pokušaj terorističkog napada i ne oglašava se tim povodom, s obzirom na to da i sami sa nestrpljenjem očekuju njegove rezultate.

“No, ometanje rada sudskoga vijeća izaziva ogorčenje i zapitanost đe bi trebalo da budu granice tolerancije. Ne bi trebalo dozvoliti da se od sudnice napravi cirkuska sala, kako bi se uneozbiljila priča i poslala poruka da je u pitanju `smiješna rabota`. Crna Gora je članica NATO-a, koliko god tu okolnost prenebregavali oni koji su je navodno željeli viđeti u društvu naprednih naroda, a sa gnušanjem odbacivali oni koji su je 16. oktobra 2016. željeli svesti na pionsku ulogu u šahovskim strategijama Rusije. To znači da je Crna Gora država koja u ovim odsudnim trenucima za njeno pozicioniranje u EU ne smije pokleknuti pred prijetnjama, opstrukcijama, polititičkim pritiscima, već pokazati spremnost svojih institucija da budu na visini zadatka kada ih pojedinci svojim nepriznavanjem i podsmijavanjem žele spustiti u nizine svoga poimanja politike”, kazala je ona.

Vuković je naglasila da politika države mora biti iznad svih političarenja, naročito u “oskudnom vremenu” u kome caruju bezvizionarstvo i antidržavnost, a služe im prostaštvo i površnost.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Durmitor
Gost
Durmitor

Nije ovo modna pista,nego skupština poslanice,miči sa glave to perje,odaje utísak neozbiljnosti

Ljuta
Gost
Ljuta

ma vidju ove ljepotice..ni majka je ne bi poljubila kad bi cula sto prica

kulturolog
Gost
kulturolog

Bez ikakve dileme, plan za rušenje države je, očigledno, postojao, i svi ti ljudi su na taj dan bili u CG. Kakva bi to slučajnost mogla biti da u isti momenat dovede u Podgoricu GRU, srpske generale, Amfilohija i mnoge pomagače…’ Sve je to bilo tempirano, a nihova “pozadina” čekala naredbe. To što se sad razvodnjava priča ne umanjuje obavezu… Više »

Kajo
Gost
Kajo

Skini šemšir, jadna, kad sjediš u Skupštini.

ljubo
Gost
ljubo

KAJO NEZNAS BONTON

rajak
Gost
rajak

Izgleda su u tvojoj tintari “semsiri” ))))

Bosko
Gost
Bosko

Prijetnje treba shvatiti ozbiljno jer sve sto je do sada receno od njih ispostavilo se tacnim.

Vanja
Gost
Vanja

Sudjenjem ce se ogoliti sve opozicione spletke koje su pravili sa Rusima.

Jovana
Gost
Jovana

Sudstvo treba pustiti da radi svoj posao, ne mijesati se i tako nece uticati na konacan ishod, jer najvise se cuju opozicionari koji pokusavaju da bukom istinu priguse.

Ljuta
Gost
Ljuta

jeste tuzeni su garantovali da jovanovic nece pobjeci ..ili je to katnic garantovao dajuci casnu rijec sudijama …CASNU RIJEC OFICIRA OZNE

Grrrr
Gost
Grrrr

Ljuta,bas si ljuta!!

Say my name
Gost
Say my name

Kako se utripovala

Dijana
Gost
Dijana

Proces koji se vodi okoncat ce se samo treba pustiti da sudstvo odradi svoj posao i ne mijesati se drugovi optuzenih !

Vladana
Gost
Vladana

Prostastvo i povrsnost je drugi naziv za opozicionare koji preko tako niskih stvari pokusavaju da vode politiku, ali bezuspjesno.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Alexandra ima razmišljanje VRHUNAC. ..treba bit pamet da bi je razumijo. .cetnici sve rade da dovedu cg u haos. …Vlast to dozvoljava da bi pobijedili na izbore Crnogorci ispaštaju (vlast je Crnogorcima uzela sve. .Crkvu. .Liberale je uništila. .jezik ..istoriju. sve sto su imali sve im je uzeto )Crnogorci su odma prepoznali sve. ..imali su najbolji program. .slobodu za CG… Više »

mina
Gost
mina

Nevjerovatno,kako prica ova gospodja poslanica,kao da se sada probudila iz dubokoga sna ,i vjeruje da se probudila u Norveskoj.Ukazuje na ozbiljnost sudjenja ,na to koliko su oni siromasi bili opasani za clanicu NATO alijanjse,na ozbiljnost suda ,kao institucije,a zaboravlja da nam sudija Mugosa ne zna padeze,da krsi procesno pravo i da nema takta ni sluha za ovaj proces.Zato gospodja neka… Više »

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Rusiji je surotinja. .prirodna bogastva prodaje bagatela da bi ostala. .penzije. ..plate. .rublja to je smijesno. ..cijo napredan svijet joj Udara sankcije. ..Rusija nema 1% šanse u Rat. .teba da cuva svoja prirodna bogastva da pomogne svoj siromašnu naciju. .1% rusa je opljackali svoju zemlju i svoj narod. ..jednostavno rusija je smijesna nacija

Dukljanin
Gost
Dukljanin

ovo sve jedina ista osoba postavlja komentar. .kako provodno i ruzno

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ajte bre ne pricaj smijesne price. Hahaha Rusija da je to htjela to bi bilo zavrseno. Čitav Nato pakt joj ne moze nista a ne Crnogorska DB koja je za Rusku vise nego smijesna. Bas pricate kojekakve stvari samo ne znam koji bi i malo inteligentan covjek povjerovao u to.

Kokili
Gost
Kokili

Mandic i Knezevic pucaju od bijesa, pa naravno. Uhvaceni na djelu, sad ce odgovarati za sve.

Maca
Gost
Maca

Otvoreno su prijetili, svi smo imali prilike to da vidimo. Nadam se da ce svaki dobiti svoju kaznu.

Janna
Gost
Janna

Nervozni su i bijesni jer nijesu uspjeli u svojim namjerama.

Boro
Gost
Boro

Vec smo vidjeli kako su se ponasali u sudnici, ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Nikome ne treba dopustiti ovakvo ponasanje.

Mario
Gost
Mario

Imas nesto na glavu..

Ljuta
Gost
Ljuta

jesi li mislio u glavu ili na glavu????

Lejla
Gost
Lejla

Misle da ce im proci prica oko problema sa zdravljem, kako su lose, odjenom svi imaju kancer.. aa niko nije bio bolestan u trenutku planiranja napada i rusenja samostalne CG!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Svako zna da je rusija bila spremna da zavije CG u crno imala je pomoc srbije i spc. …Drzava CG treba da sudi teroristima da im vise ne padne na pamet zlo. .

Neiznenadjen
Gost
Neiznenadjen

Rakocevicu ti li si nesretnice.

Ljuta
Gost
Ljuta

a organizatora sindju i mindju nagraditi…?

Lola
Gost
Lola

Da li treba da vjerujemo da su frontovci nevini i da su zrtve ? NE ! Obi su vrlo dobro zbali staa se sprema i ucestvivali u tome.

Crni
Gost
Crni

Reče individua koja je decenija oredmet sprdnje u komsiluku,na fakultetu,medijima,svom gradu,svojoj partiji….

Mira
Gost
Mira

Aleksandra je sve samo ne to sto si naveo! Vrlo je lijepo cuti kad neko argumentovano iskaze svoj stav ili stav partije kojoj pripada a ne poput onih o kojima upravo Aleksandra prica-zaostalim u prosli vijek zaludjenih ruskim parama

kez
Gost
kez

Crni, meni se čini da se tebi s razlogom sprdaju

Omegle
Gost
Omegle

Vidjeli smo kako se ponasaju u sudnici, koliko kolicina bijesa i nervoze je prisutna kod Knezevica i Mandica.. sve je jasno.

Send this to a friend