Politika

Vuković: Podgorica neće učestvovati u perverzijama kojima se slavi tragični trenutak države

Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, a kojima se slavi tragični trenutak naše države, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, komenatišući najavu sjutrašnje “centralne proslave jubileja 100 godina od oslobođnja Boke i ujedinjenja Pokoljenja djela sude”.

“Možemo da se ponosimo činjenicom da je crnogorska vojska uvijek bila na pravoj strani istorije. Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore u kojima se slavi tragični trenutak naše države i sve ono što je protivno onome što je predstavljala Crna Gora. Zahtjeva oko proslave nije bilo, ali se zna kako ćemo se prema njima ophoditi”,  kazao je on.

<<<U Budvu stiže konvoj Srba iz Srbije i sa Kosova<<<

Ministar odbrane Predrag Bošković je na pitanje novinara da li će Crna Gora obilježiti 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata je istakao da je Crna Gora je bila na strani pobjednica i Prvog i Drugog svjetskog rata.

“Mi možemo da se ponosimo činjenicom da je Vojska i Crna Gora bila na pravoj strani istorije. Poslavili smo Dan Vojske 5. oktobra kao prilog proslavi pobjede u Prvom svjetskom ratu. Nema naknadne proslave”, kazao je Bošković.

Vuković i Bošković su na današnjem sastanku razgovarali su o valorizaciji zemljišta, kasarni Marko Miljanov, kao i o stanovima koje će se graditi za zaposlene u Ministarstvu i Vojsci.

Gradonačelnik je istakao da je prostora za saradnju sa mnogo, te da je dogovoreno formiranje radne grupe koja će se baviti ovim pitanjima.

“Prostora za saradnju sa Vojskom je puno. Na današnjem sastanku smo otvorili još neke, od načina na koje će se koristiti određene lokacije u glavnom gradu. Ministarstvo odbrane je u posjedu zemljišta na teritoriji Glavnog grada i danas smo razmatrali mogućnosti valorizacije tog zemljišta u obostranom interesu, a na zadovoljstvo građana. Pomenute su mogućnost realizacije nekih kapitalnih projekata poput nove bolnice koja bi se mogla graditi u okviru kasarne u Maslinama. Mi smo iskazali interesovanje za pojedine lokacije Ministarstvu odbrane koje bismo mogli da stavimo u funkciju razvoja kulture”, kazao je Vuković nakon sastanka.

Naglasio je da je Vojska važan partner Glavnom gradu u brojnim poslovima koji i nijesu u njihovim nadležnostima kao što su probijanje puteva u rurlnim područjima.

“Zahvaljujući njima probijeno je skoro 100 kilometara novih puteva tokom zadnjih tri godine i to ne bismo mogli da nije bilo njih. Pritekli su u pomoć i u požarnoj sezoni imali smo 12 intervencija ove godine. Uvijek su bili tu kada nam je bilo potrebno”, rekao je gradonačelnik.

Ministar Bošković je istakao da je ovo samo nastavak saradnje, te da je prioritet u narednom periodu valorizacija kasarne Marko Miljanov Popović.

“Od nezavisnosti taj prostor nije prepoznat kao neka perspektivna lokacija, u samom ministarstvu smo definisali prostor kasarne kao jedan od naperspektivnijih gdje bi smo skupili sve ono što je Vojska na teritoriji Glavnog grada izuzimajući vojni aerodrom, Mi smo tamo radove počeli na raščićavanju terena i pripreme za gradnju u toku je izbor firmi koja će uraditi elaborat kasarne. Očekujemo da u kapitalnom budžetu za 2019. godine budu opredjeljena sredstva kako bi krenuli sa valorizacijom samog prostora”, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima stambena problematika je jedan od ključnih izazova, a danas je razgovarano o mogućnosti zajedničke valorizacije nekih prostora.

“Krenuli smo u izradu elaborata za lokalitet Zagoriča prema željezničkoj pruzi i već tokom 2019. godine treba da počnu prvi radovi kada je upitanju nova stambena zdrada za potrebe Vojske i ministarstva. To nijesu jedini lokaliteti koji su interesantni. Dosta je zajedničkih tema, a nadamo se da vojska nikad neće biti iskorišćema za zaštitu državnih granica od agresije bilo koga, već da može biti korisna za građane u rješavanju značajnih komunalnih izazova koji postoje u gradu”, naveo je Bošković.

A.Gajević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Биљана
Gost
Биљана

Шта ће бити ако Херцеговци затраже Стару Херцеговину?! Хоћете ли онда бити пола филџана држава , бедници?!

Биљана
Gost
Биљана

Шта је усташе?! Не одговара вам ништа србско. Сви вам преци бејаху Срби, а шта сте ви?! Постали сте црногорци 1945. По директиви. Свега нормалног се одричете ,усташе. И језика и писма. Сад се католичите, рђо измећарска. Пичкетине!!!

Bane
Gost
Bane

Tu bandu treba prebit . Bolje da čuvaju Srbiju no sto se petljaju u ono sto im ne pripada.

Strijelac
Gost
Strijelac

Mora im se odlučno suprotstaviti, pa što košta da košta, kako ne bi ubuduće ni pomišljali na tako nešto.

LSCG
Gost
LSCG

Nikad necu zaboraviti rijeci Slavka Perovica u Skupstini CG, citiram; DOK SU NASI PRECI SLAVNO BRANILI CAST I SLOBODU I GINULI NA BRANIKU OTADZBINE NEKI SUSJEDNI NARODI SU NARASLI NA DESET MILIONA PA SAD MALTRETIRAJU SVE OKOLNE NARODE. Naravno, mislio je na Mojkovacku bitku i sramno bježanje vojske koja je sve ratove izgubila.

Zeta Slavna
Gost
Zeta Slavna

Pomenu li taj vas umni Slavko kad su svabe zauzele Lovcen a kad je bila Mojkovacka bitka ?….Koliki je prostor od Mojkovca do granice Bugarske da ta vojska nema kuda ostupit za Grcku no je mi na Mojkovac spasismo…Ja licno mislim dasu Srbijanci malo pre vise uvelicali Mojkovacku bitku…Gusle cuda cine i kamenjar dokonih recitatora

CiNick
Gost
CiNick

Neće učestvovat!? Valjda treba zabranit sprdanje s državom?

Lira
Gost
Lira

Varvarske brljotine srbistanskih Karadjordjevica su ostale vjecna i neizbrisiva sjenka nad idejom Jugoslovenstva.

Jar
Gost
Jar

Nacin na koji su Karadjordjevici odradili jednu plemenitu ideju ujedinjenja juznih slovena, ne samo u CG, izvrgao je tu ideju ruglu i pretvorio je u svoju suprotnost. Umjesto da zblize oni su nas jos vise podijelili svojim nasiljem. Tek je sa Titom ta ideja dobila neki pozitivan smisao.

Marko
Gost
Marko

Čuješ ti Rijecnika jednog gradonačelnika !? Ovo samo moze u ovu sprdnju odje

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Da ima drzave ne bi nidje smjelo

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Da ima drza

vampirizam
Gost
vampirizam

sve okupacije su proklete, provjerite

Prc
Gost
Prc

Nije ovo mrconegro no je velje Srpsko legloooooooooooo 👊👊👊👊🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Ojhaaaaaa
Gost
Ojhaaaaaa

🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️🔴🔵⚪️

rajan
Gost
rajan

no coment

Gaeta
Gost
Gaeta

Kakav nam je ovaj drveni lutak od gradonačelnika.

Cudo nevidjeno
Gost
Cudo nevidjeno

Da li je perverzija psihopatolpski poremecaj nagona?

Strijelac
Gost
Strijelac

Jeste, kako nije.Ako se više voli, komšija od brata; ako se više voli druga Država od svoje; ako se ne ponosiš istorijom tuđinca, više nego svojom;ako više voliš tuđu(Okupatorsku)crkvu, od svoje; ako posjeduješ kompleks inferiornosti i nesiguran si u sebe; ako…….Naravno da je to-psihopatološki poremećaj i nezapamćeno Čudo, kod drugih naroda, osim crnogorskih posrbica.

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

Nece nikad C.G. biti vas srbistan nikad!

Džogaz i Lukić
Gost
Džogaz i Lukić

Poslednji pozdrav!

hm...
Gost
hm...

Hahahhahahah

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

Koliko gadova,kojima je spc isprala mozak
Slavili bi nestanak svoje drzave

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Sekula i ti si 1918. bio pobornik ujedinjenja, a posle kad nisi dobio ministarsko mjesto okrenuo ćurak naopako.

VALTER
Gost
VALTER

PERVERZIJA TI JE PROSLAVA A NIJE
PERVERZIJA SPOMENIK TITU ?!

Hoon
Gost
Hoon

E sram vas bilo, gnjide. Crna Gora je bila pobjednica, ali vi patite za Austrougarskom i fašistima. Ljige jedne.

Perovan
Gost
Perovan

Hoon, istoričari lažu! Ne daj se!

Mućak
Gost
Mućak

A Vukovicu oli mi odgovorit oces li glasat “ZA” da Belgija udje u NATO pakt ili vas nece nista ni pitat kao sto vas nisu pitali ni za Crnu Goru. Ali prvo za Belgiju odgovori molim te. Hahaha

Radosav72
Gost
Radosav72

Belgija je jedan od osnivaca NATO-a , Mucku.

Joksim73
Gost
Joksim73

Ti to znaš, Radosave72, a Vuković ne zna, iako to predaje studentima!

radosav72
Gost
radosav72

u pravu si Joksime, nijesam znao da se komentar odnosi na gresku ili neznanje gradonacelnikovo

Rijecka nahija
Gost
Rijecka nahija

Podgorica se prikljucuje no vi izdajnici iz DPS nemojte taman jer vas ocima vidjet ne mozemo.

Sale1983
Gost
Sale1983

U arhiv gospodo svi na Cetinje pa uzmite godisnjake iz 1850. godine pa navise i samo prelistajte. Pogledajte sta pise i sve ce vam biti jasno. Toliko.

Pjer
Gost
Pjer

Gospodski recnik

Tesna koža
Gost
Tesna koža

Pročitaj još jedanput, ali polako, mesje!

Lapsus
Gost
Lapsus

1916.

Morao je...
Gost
Morao je...

Da se, pod hitno, poništi sramna kapitulacija 1816. i bjekstvo kralja Nikole sa zlatom i porodicom! Eviva kralj Nikola!

Биљана
Gost
Биљана

Хахаха!

Aziz Keljmendi
Gost
Aziz Keljmendi

Crnogorska vojska na pravoj strani…cek,cek Vukoviću Srbine iz Pive ka’ striko što ti je….hoćeš reći možda da je onda Oslobodilačka Srpska vojsja bila tada na krivoj strani.Ako je Srpska vojska bila na krivoj…onda je i Francuska,Britanska,Ruska Američka…sve su one onda na krivoj…ali ti nema veze,bitno je da ste ti i striko ti “prelomili u glavu” ka’ onaj zećanin Mašan 2006… Više »

Radosav72
Gost
Radosav72

Srpske vojske ne bi bilo na nijednoj strani da je Crnogorci nijesu spasili. A kad se vratila iz izbjeglistva bila je okupator Crne Gore, sto znaci da je bila na krivoj strani i za TEBE, naravno ako si stanovnik CG, odnosno ako nijesi za potrebe propagande uvezen iz zemalja okruzenja.

Marko
Gost
Marko

Spasili su je Srbi iz CG a ne dukljani. Iš

Radosav72
Gost
Radosav72

Haha, ali ako su ih spasili “Srbi” , i ti “Srbi ” koji zive u CG su potomci Dukljana. A prozvali su se Srbima poslije 1918, tako da su vas na Mojkovcu spasili Dukljani svidjalo ti se ili ne.

Srbin
Gost
Srbin

Ne lupaj Radoslave. Dosli iz Hercegovine 90% redom svi.. Herceg Novi – Herceg Stjepan – Hercegovac 14. vijek.

Virus
Gost
Virus

Belgija se pridružuje proslavi, dok ne uđe u NATO

-Muljavi-
Gost
-Muljavi-

Ovo je jako vaźno,ko je skim i protiv koga ratovao i šta je bilo prije 100godina,uuhh.
Kako vas pale ovi skretničari,kao na dugme.
A to što živimo i radimo za 300-350eura a imamo europske cene dje god mrdnemo,za to ćemo lako.Pa jesmo li Afrika ili nismo u sred europe,jesmo! I treba da vas pale i vozaju kad mozga nema.

Stefan
Gost
Stefan

Ovo je onaj Vukovic, profesor politickih nauka koji izjavi da Belgija nije clanica NATO ? Od takvih strucnjaka treba svasta ocekivati. A sada, malo o 1918 godini, za neznavene, polupismene i nekrstene Crnogorce – Kraljevina SHS stvorene je odlukom velikih sila a ne Srbije, prije svega Francuske, Engleske, Rusije, na razvalinama Austo-Ugarske monarhije. Crnoj Gori je takvom odlukom – voljom… Više »

Gaeta
Gost
Gaeta

Bravo, istina ali ko nema u glavi džabe mu istorijske činjenice .

Bezimeno
Gost
Bezimeno

I sto cemo sad sa tim? To ne mijenja cinjenicu da ne treba da slavimo sramnu Podgoricku Skupstinu pa ko god da je komponovao

Ljuba-Beranac
Gost
Ljuba-Beranac

Kakav vokabular vojnog ministra ,,perverzija” još da urade orgije sa Mandićem i kraj pa da se uljuljaju jos jedan mandat !

Doktor Šiško
Gost
Doktor Šiško

Još kad bi mu neko objasnio da je perverzija: izopačenost, pokvarenost, protivprirodnost (polna), anomalija u seksualnom životu čovjeka koji se sastoji u odstupanju od normalnog seksualnog cilja. (lat.)

4 nahije
Gost
4 nahije

“Veliki svjetski događaji dali su narodu da svaki odredi pravac svoga budućeg državnog života; taj isti cilj ima da provede Velika Narodna Skupština u Podgorici. Djelo je istorijskog događana i u toliko više značajnije, jer od njega zavisiće cijela budućnost naroda, čiji ste vi predstavnici. Imajući ovo u vidu, te kal duhovni poglavar molim Boga, da vam dade snage i… Više »

Radosav72
Gost
Radosav72

Ovo samo govori o “moranju” odnosno sili na osnovu koje je CG i njena crkva ukinuti. Mislis li da bi jedan autokefalni mitropolit ukinuo svoju crkvu, i radio protiv svoje drzave i dinastije pod kojom mu je bilo mnogo bolje, nego pod sljedecom okupatorskom, da nije bio prinudjen na to?

Биљана
Gost
Биљана

Мало подсећања не смета

Virus
Gost
Virus

CDM ne objavljuje komentare i šteluje lajkove. Sramota.

nemamime
Gost
nemamime

dobro jutro, kolombo

vjecna da je
Gost
vjecna da je

to samo mogu olosi da rade moj gradonacelnice …njima je lakse da se savijaju nego da rade i da se bore za svoj grad i svoju zemlju…strah mitomanija i neznanje priklanjanju ih beogradu moskvi …

Virus
Gost
Virus

O savijanju priča bot koji radi za sendvič. Šou.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

pristajam da ako sam bot i radim za sendvic tako nek mi bog da zdravlje….iz srca i bez koristi cijeli zivot samo jedan narod i jedna zemlja ….zivio brate

Cudo ne videno
Gost
Cudo ne videno

Sa nekima i “stare Podgorice”nema razgovora. Gospodine koji si se potpisao sa “Istina” i sve obrazlozio uzalud. Ovo Serbi su u najmanju ruku cudan narod. Cijeli svijet je svjesan da su sve ratove sa s. Mlosevicem izgubili a sad i sa izvodjacem radova Vucicem za Kosovom oni ne priznaju a zamsilite da su savrememici svega toga i nista. Kako onda… Više »

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Kaže se, Čudo nevidjeno, da se ne može obrazlagati istorija gledajući sa svoga prozora!

Srbin
Gost
Srbin

I beogradski pašaluk je veći od Crne Gore 😂😂😂

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

VI STE BIJEDE ,SAMO BI TUĐE KO VAŠA SPC

Virus
Gost
Virus

Uzmi ti knjigu u ruke, neka ti politika. Vidiš li da si nepismen

daka
Gost
daka

ljudi slave protjerivanje kralja crne gore i asimilaciju u drugu drzavu. nek vam je bog u pomoc

Virus
Gost
Virus

Asimilacija u drugu državu ??? Kakve sve gluposti ne može čovjek ovdje da pročita

Srbin
Gost
Srbin

Protjerivanje, a kraljone abdicirao i utekao?

Englez
Gost
Englez

A, đe tvoj bio?Kupao se u grčkom moru.

razocarani
Gost
razocarani

E moj Vukovicu,Mozda si TI Veliki clan DPS,ali si ocigledno neobrazovan.
Ne mogu se PROSTACKE rijeci upotrebljavat za neki ISORIJSKI dogadjaj,bio on POZITIVAN ili Negativan.
Ocigledno,da ti hvali KULTURA izrazavanja,ili te jis drzi EUFORIJA izbora za Gradonacelnika Podgorice.

Djole
Gost
Djole

Mozda mu HVALI KULTURE ali mu ni malo ne fali kulture

xyz
Gost
xyz

Ne samo da mu fali kulture, nego i znanja. On kao docent na fakultetu, iako mu je to uža struka, ne zna da je Belgija u NATO savezu!

Ratko
Gost
Ratko

Ne kaže se hvali nego fali. Nauči srpski jezik.

Komunista
Gost
Komunista

Zelenaši su bili ravnopravni učesnici Podgoričke skupštine, ali su bili malobrojni.

Radosav72
Gost
Radosav72

Pg skupstina je jednoglasno “usvojila” tu odluku, pa prema tome nije tamo bilo zelenasa

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zar ne bi logično bilo da se proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine proslavi u Podgorici?! Pa da je bila Budvanska skupština svatio bi ili da je bila Cetinjska ili Novska. Ali Podgorička, a da Podgoričani ne slave nema smisla.

Rankovic
Gost
Rankovic

U Budvi se ne slavi Podgoricka skupstina, nego 100 godina od Velikog rata i oslobodjenja Boke od Austrougara !!!

SASA
Gost
SASA

E blago ti u pamet srbijanac

pendrek
Gost
pendrek

Neće biti nikakvog slavlja.

Animus
Gost
Animus

Slavis oslobodjenje od strane Srbije, koja nas je okupirala, jer je vecina crnogorske vojske izginula, cuvajuci junackim Srbima bjekstvo sa ratista i skrivanje na Krfu.

nemamime
Gost
nemamime

Niko ne slavi nikakvu Podgoričku Skupštinu. To samo teškim budalama kao što su članovi DPS-a može pasti na pamet da se slavi skupština, jer su oni takvog mentalitetskog sklopa da slave institucije kao što su skupštine, predsjednici itd. Slavi se oslobođenje i pobjeda kao u cijeloj civilizovanoj Evropi koja je na strani pobjednika u I svjetskom ratu.

lajavi krelac
Gost
lajavi krelac

a je li vam na proslavi bio i hrvatski vojni ataše ?

nemamime
Gost
nemamime

Zato što učestvujete u perverzijama Svetozara Marovića! To vam je u DPS svima specijalnost.

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

“Kulminacija nedjelje komemoracija je u nedjelju, 11. novembra, kada će minut ćutanja simbolično biti održan u 11 časova – u vreme kada je primirje potpisano.Takođe, na ceremoniji 11. novembra i otvaranju Pariskog mirovnog foruma očekuje se prisustvo više desetina predsednika država i vlada, među kojima su i predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp.”

Animus
Gost
Animus

Do kad ce da traje ovo prepucavanje za narodne mase? Da li zakonom nije jasno definisana drzava, pojam drzave i njenih simbola, da li je krivicno djelo nepostovanje gore navedenog? Proci ce cijela godina dok cetnici budu ke*ali po drzavi i dok se vlast bude iscudjavala i primjecivala da to “nije u redu”. Ovo je sve Milova igra, da bi… Više »

Gost
Gost
Gost

Није требо да каже перверзија него неку другу примјеренију ријеч. Свашта од проф. Др Вуковића.

freeMNE
Gost
freeMNE

Перверзија је, са психопатолошке тачке гледишта, свака настраност, изопаченост или девијација у односу на моралне и социјалне норме које друштво жигоше и санкционише.

Doktor
Gost
Doktor

To ti je dijagnoza freeMNE?

Englez
Gost
Englez

Onda je pogodio u “sridu”!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Kakva saoptenja.bruka i sramota..Nemoj CG da branis Podgorice…

CT-CPC
Gost
CT-CPC

Tako je Vukovicu ziv nam bio.Mi potomci zelenasa smo bili za zajednicku drzavu sa Austriancima,krvavo se za to borili,davali smo nase Zelenaske pare pod kamatom,nasoj Zelenaskoj braci da bi opstala Austrougarska na ovim prostorima.Danas hrlimo ka EU uniji a da smo 1918 prisjedinjeni italiji ili Austriji sve bi bilo lakse.

BG-PG
Gost
BG-PG

Niko vas nije ni zvao…!!!!

Historik
Gost
Historik

Prosto je nevjerovatno da jedan dogadjaj koji se obilježava u čitavoj Evropi, kod nas poprima ovu konotaciju! Crna Gora je, nažalost, poražena u I svjetskom ratu, kapitulirala je i njena teritorija je pripojena Austrougarskoj! Ministar odbrane ne zna činjenice, a još gori je gradonačelnik koji to što obilježava čitava Evropa naziva perverzijama!

Istina
Gost
Istina

Ako se tako gleda ista stvar ili čak grdja sa Srbijom, čija je vojska bukvalno pobjegla iz rodne zemlje( nema sličnog primjera), ostavila žene i djecu na milost i nemilost austrijancima i zahvaljujući Francuzima spašena, nahranjena i naoružana u Grčkoj. Crnogorci su bar ostali na svojim imanjima da sačuvaju bar svoje porodice i dizali komitske ustanke. Ko je kada zahvalio… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

To što ti pričaš, to je lokalna prdnjava!

Đoko Peśov
Gost
Đoko Peśov

Laž je da je Francuska spasila Srbe.Spasio ih je Ruski car zaprijetivš da ce sklopiti pakt sa Turskom…I nemojte viš lagati I švercovati istoriju…Francuzi su im ili nam,kako hocete,poslali topove sa neodgovarajucom municijom,a Englezi su bili protiv bilo kalvog slanja pomoci Srbima,to jest nama…Zasto lazete o istroijskim cinjenicama ja ne znam…

razocarani
Gost
razocarani

ISTINO NEISTINO. Tako si se ,danad IZBLAMIRAO,da bih dao ne znam sta, da ti znam IME,ako ga imas. Nesretnjice,necu te uputiti na Srpsku istorijografijujer znam da neces vjerovati SVOJEME NARODU. Upucujem te na Saveznike,posebno Francuze i Engleze,koji su Srpsku Vojsku i Srbiju proglasili HEROJIMA VELIKOG RATA,A Kolubarsku iCersku Bitku,izucavaju sve Svetske Vojne Akademij ( Izuzetak je Crnogorsla,jer jr Boskovic nije… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@Istina,činjenica je da je Kralj Nikola, nažalost naredio da se potpiše kapitulacija i zbog toga su saveznici 1918. stali na stranu Karađorđevića.Srbijanski Kralj Petar nije htio da potpiše kapitulaciju, već se sa vojskom i dijelom naroda povukao za Grčku. Prilikom prelaska preko Albanije stradalo je preko 200.000 civila i vojnika. Za tvoju informaciju i belgijska vojska je isto kao i… Više »

istoričar
Gost
istoričar

Kada Srbi pišu o broju stradalih, tada obavezno sklonite jednu nulu i tek tada ćete možda biti blizu realnoj brojci.

Gornja Morača
Gost
Gornja Morača

To je ništa kako piše Stara Podgorica, on prida po dvije ili tri nule, kako bi ostavio jači utisak.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

@istoričar, u pravu si, nije 200.000 nego 20.000, moja greška.

Lipa
Gost
Lipa

Što se onda ne boriše, no pobjegoše ka’ zadnje kukavice, a naši izginuše braneći im odstupnicu: “Pomagajte braćo Crnogorci, još ovaj put i odužili ste se srpstvu”, a Opreme-stari manipulatoru.Izgubismo Državu zbog vas, izginusmo, a vi, iz zahvalnosti okupiraste nas.

Radosav72
Gost
Radosav72

E dobro ti znas cinjenice, sto je tebi cinjenica ” da citava Evropa slavi ” i onda to ubacas u isti kos sa proslavom ovih koji slave nestanak crnogorske drzave. Ma vi ste Srbi ( mislim na vas Crnogorce koji ste postali Srbi poslije 1918)strasno uporni da dokazete nesto nedokazivo u sto ni vi bas ne vjerujete itd.. zato i… Više »

Učitelj
Gost
Učitelj

Po komentaru, ti mora da si onaj Radosav iz Djekne…!?

Rankovic
Gost
Rankovic

Ni mi necemo ucestvovati u perverzijama mijenjanja identiteta jednog naroda !

markoč
Gost
markoč

U pravu si! Nikad više 1918. !!!

BudoMNE
Gost
BudoMNE

A posebno ne kapitulacija 1916.

Radosav72
Gost
Radosav72

Tako je Rankovicu. Jedino sto mi imamo problem sto je od1918 do 1929 na silu, i od 1989 do 1995godine zbog propagande oko 30 % Crnogoraca promijenilo identitet, odnosno promijenilo naciju.

Send this to a friend