Politika

Vuković: Svetosavski eksperti napraviše od države porodičnu zadrugu

Aleksandra Vuković, FOTO: Skupština

Nema Crne Gore s ovakvom Vladom, zapamtite. Ovo je privremena iluzija svih koji su mislili da će smjenom DPS-a nastupiti sloboda. Na djelu je razgradnja države i usp ostavljanje namjesništva… Umjesto modernosti, dobili smo anahronizam u vidu ove vlasti, država nam je trenutno porodična zadruga, kaže u intervjuu Dnevnim novinama poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković.

Za samo mjesec i po dana rada, nova Vlada Crne Gore uspjela je da donese vrlo problematične odluke od tajnog zaduživanja do javne blamaže premijera čestitkom povodom neustavnog dana Republike Srpske… Kako će izgledati Crna Gora ako vlast apostola potraje?

VUKOVIĆ: Odgovoriću tako da učinim vidljivim ono što se vidi. Tajno djelovanje je posljedica straha ove Vlade da se suoči sa sudom javnosti. Oni su bleferi, birani po principu posedovanja “provjerenih” stranih diploma koji je trebalo da ukaže na nepouzdanost domaćih, a jasno je da pod njima caruje zvučna praznina i opaka namjera devastiranja domaćeg blaga koje je oličeno u crnogorskoj državnoj, kulturnoj i duhovnoj baštini. Ti su ministri kao strana tijela ugrađena u crnogorski institucionalni organizam, uvezeni da ga raštimaju, obezvrijede i onemoće. Na djelu je razgradnja države i uspostavljanje namjesništva. Mladi i u inostranstvu školovani kadar apostolata nije nas zavarao. Na brzinu sastavljeni, djeluju kuso. Umjesto modernosti, dobili smo anahronizam u vidu ove vlasti, država nam je trenutno porodična zadruga.

Svjedoci smo da je stotine zaposlenih u javnoj upravi smijenjeno bez objašnjenja. Njihova mjesta popunjava rodbina funkcionera tri koalicije, kao i članovi partija iz nove većine. Čudi li Vas da ovakav brutalni revanšizam ne nailazi ni na kakvu reakciju međunarodnih partnera?

VUKOVIĆ: Ne zaboravimo, u našoj moralnoj paradigmi duboki su korijeni osvetničke politike. Sadašnji osvetnici, moderno nazvani revanšistima, žele dokazati svoju moć time što će ljudima oduzeti njihove poslove, učiniti ih nesigurnima i zavisnim od svoje volje. Slabići vazda imaju potrebu da pokazuju moć nad nekim, usljed urođene nemoći. Otuda je sadašnji revanšizam očekivana posljedica nedovršenih biografija kreatora javnih politika.

Moraćemo se boriti sa njihovom frustracijom, koja je vidljiva i u djelovanju njihovih mimera, nikovića i kojekakvovića, likova koji svoje groteskne pojave skrivaju iza navodnih duhovitosti koje računaju na površnog korisnika, sklonog banalnostima. Ta tiranija trivijalnosti i “dritanizacije” proći će kao svaka diktatura otrcanosti na marginama društvene zbilje.

Crna Gora je bila prepoznata kao antifašistička, građanska država, koja je služila za primjer okruženju. Međutim, brojni ugledni analitičari iz regiona upozoravaju da CG postaje faktor nestabilnosti. Kome je u interesu da provocira nestabilnost u CG? Da li će i to mirno i relaksirano da posmatra međunarodna zajednica?

VUKOVIĆ: DPS je uložila mnogo napora da evropeizuje Crnu Goru, da bi ikada i u kome mogla viđeti svoga saveznika, do u evropskim partnerima. Antizapadne sentimente prepuštamo prorocima nove vlasti, koji deklarativno podržavaju politiku EU, a svaki potez im je antievropski i to međunarodna zajednica vidi, kao i intelektualci u regionu. Sramoćenje Crne Gore u vidu čestitke RS ili glasanja u Skupštini povodom Rezolucije o Srebrenici su crveni alarm za naše evropske partnere, sigurna sam da to ne može ostati nekažnjeno. To nijesu stvari lokalnog karaktera, već pitanje suštinske prirode ovdašnje vlasti, duboko klerikalne i nacionalističke, koj a služi interesima drugih država, sa paternalističkim tendencijama.

U interesu je tih država da potru i satru multinacionalni, multivjerski i multikulturalni karakter Crne Gore, da je učine još jednom balkanskom jazbinom u kojoj će cvjetati nacionalizam i vjerski fanatizam i u kojoj neće biti moguć ekonomski i kulturni progres. Mi smo izgradili most s Evropom i Crnu Goru uputili na neprestani dijalog sa njom, dok su sadašnji akteri vlasti palili NATO zastavu, izrugivali američku ambasadu i ponižavali briselske zvaničnike u Skupštini Crne Gore. Sada je naša odgovornost veća, na ispitu je naš evropski kapacitet. Moramo biti uporni u tome da objasnimo međunarodnoj zajednici što se dešava u državi koja je služila kao subjekat stabilnosti u regionu.

Vrlo je iznenađujuće i začuđujuće da naši inostrani partneri, prije svega ambasade SAD, Velike Britanije. nijesu reagovale na činjenicu da smo dobili jednonacionalnu, jednovjersku vladu, kao ni na apel Albanaca i Bošnjačke stranke koje upozoravaju na drastičan primjer kršenja ljudskih i manjinskih prava.

VUKOVIĆ: Dajmo im vremena! Demokratske prakse podrazumijevaju smjenjivost vlasti. I to jeste zdravo za društveni i politički progres. Nije lako razumjeti prilike na Balkanu. DPS nikada neće iznevjeriti Ustav u čijem kreiranju je radio. Ovo nije narodna država i nijedan narod u njoj ne treba da se oseća superiornim. Suživot u Crnoj Gori, nacionalni i vjerski sklad koji smo ostvarili u periodu svoje vladavine trebalo bi da bude evropski san. Nema Crne Gore s ovakvom Vladom, zapamtite. Ovo je privremena iluzija svih koji su mislili da će smjenom DPS-a nastupiti sloboda. Danas su diskriminisani Crnogorci, Albanci, Muslimani, Bošnjaci, Hrvati, Romi, njih nema u institucijama građanske države. Neodrživ eksperiment svetosavske laboratorije, koji neće podržati naši evropski partneri, čim mu spoznaju ciljeve.

Opoziv ambasadora za koje ministar vanjskih poslova (koji inače lajkuje tvit da je “Darko Pajović šišmiš”) tvrdi da su radili protiv interesa Crne Gore i dalje izaziva brojna reagovanja. Kakve posljedice po imidž države može da ima javna diskreditacija ambasadora, o kojima zemlje u kojima su predstavljali CG imaju samo komplimente?

VUKOVIĆ: Trebalo bi uputiti ministra vanjskih poslova na literaturu o diplomatiji i diplomatskim praksama, i to najboljim. Dosadašnja vanjska politika Crne Gore omogućila joj je obnovu nezavisnoti i članstvo u NATO savezu. Mi nemamo pravo na diletantizam u ovoj oblasti i tviteraško uneozbiljavanje vanjske politike. Ministar treba da misli o tome da obezbijedi autoritet, prvo u zemlji, pa u inostranstvu. To ne može bahatim ponašanjem i ucjenom, nego dijalogom s ambasadorima, van prostora Tvitera, bez obzira na svoju potrebu za “standing ovations”. Aplauzi ne traju dugo, a ni vlast koja živi od njih i za njih.

Kampanja protiv predsjednika CG ne prestaje, kako od najvećeg dijela nove većine, tako i od medija u Srbiji i Crnoj Gori, na čelu sa In4S i medijskim koncernom Vijesti. Podsjetiću na jedan podatak Vijesti su za dvije godine objavile čak 4.000 negativnih informacija o Đukanoviću. I nikom ništa…

VUKOVIĆ: Ta kampanja, spolja i iznutra, zaista liči na gebelsovske propagandističke prakse. Rijetko je neki balkanski političar bio izložen tome stepenu vulgarizacije i satanizacije kao on. Možda upravo zato što je sprovodio antibalkansku politiku na Zapadnom Balkanu. Đukanović je za sve nacionalističke centre personifikacija suverene Crne Gore i osvješćivanja crnogorske nacionalne svijesti i to mu nikada neće oprostiti. Znali su i znaju ko je najjača karika u odbrani crnogorskog suverenizma, zato je vještim, neprestanim i dijaboličnim medijskim spinom trebalo slabiti. Kako je jačala podrška građana Milu Đukanoviću, tako se medijska histerija usmjerena na njega intenzivirala. U tim medijima neprestano čitamo naslove o njegovom nezaustavljivom padu. Koga ubjeđuju u to? Sebe ili nas?

Kako tumačite savezništvo srpskih i dijela crnogorskih medija?

VUKOVIĆ: To savezništvo srpskih i pojedinih crnogorskih medija u difamaciji predśednika Đukanovića liči na dvojni pakt sedme sile osovine, koji proizvodnjom mraka i straha želi stvoriti negativnu sliku o čovjeku koji predstavlja prijetnju njihovim političkim i biznis interesima. Smatram da će plaćenici platiti ceh svoje medijske neodgovornosti. Najzad, IN4S i nije medij, samo tabla za oglašavanje vulgarnog nacionalizma i zvanični sajt nezdrave Zdravkove vlade. Śetite se što su o tim Augijevim štalama oglašavanja kazali naši američki partneri.

DNP najavljuje da će pripremiti predlog izmjena Zakona o predsjedniku, da će mu “ukinuti nepotrebna tijela”, da će oni procijeniti koliko mu treba obezbjeđenja, a ako predsjednik Đukanović hoće još, da “plati iz svog džepa”… Što je pozadina?

VUKOVIĆ: Sadašnja vlast je relikt srednjovjekovlja, pa je i logično da državu i njene institucije doživljava kao feud. Ipak, oni nijesu feudalci, no vazali, pa žele i jedinu crnogorsku i slobodnu instituciju, a to je institucija predśednika, da dovedu u vazalni položaj i time potpuno ukinu državni suverenitet. Zamislite kad jedna politička grupacija počne da procjenjuje bezbjednost predsednika države i prijeti ukidanjem njegovog obezbjeđenja! Nezamislivo vam je? Naviknite se na vladavinu neprava i nepravde, na svemogućje kao način vladanja. Ne tražimo pozadinu, to je pozadinska politika koja želi unazaditi Crnu Goru i staviti je pod žezlo Srbije i Rusije, svojih vlasnica. Predsednik države im je za to nedjelo visoka brana. Zato bi oni rado vidjeli obezvlaštenog predsednika države. Kohabitacija im teško pada, jer onemogućava efikasnu predaju svoje države onima kojima duguju sadašnje pozicije.

Vi ste Nikšićanka, a u toj opštini ćemo uskoro imate lokalne izbore. Kakva je atmosfera u gradu pod Trebjesom? U javnosti se spekuliše da je SPC ušla u svaku kuću, da se dijele velike sume novca. Šta se može očekivati do izbora?

VUKOVIĆ: Episkop Joanikije Mićović, porijeklom Nikšićanin, okuplja političke snage u Nikšiću prema matrici kojom se SPC aktivno uključila u parlamentarni izborni proces. SPC je sada vodeći politički subjekat, čija je glavna ispostava Vlada Crne Gore. Sve crkvene i Vladine resurse uložiće u izbore u Nikšiću. Formirani su i portali specijalne namjene, koji su u stvari Sedmi bataljon novih tehnologija, jednako podlački i opasni mehanizmi obračuna sa političkim protivnicima kakvi su bili oni prije 20 godina pod direktivom Miloševića.

Nikšić je danas tema broj jedan beogradskih medija i glavna meta Sešeljevih opservacija na šte Pink i Happy srca. Sve to se odvija pred budnim okom URA-e, koja je sve nade položila na oltar SPC i njenoga učinka na izborima 14. marta. Sreća je što su Nikšićani nakon 30. avgusta svjedočili da je nastupila smutna jesen građanske i sekularne Crne Gore i da joj se sprema završni udarac baš u našem gradu. Ne sumnjam u ubjedljivu pobjedu DPS-a i saveznika u očuvanju zdravoga duha Nikšića. Razboritost Nikšićana i Nikšićanki nadjačaće kakofoniju političkih nazadnjaka i uzaludnjaka. Pobijediće Nikšić Šćepana Mijuškovića, Ljuba Čupića, Vita Nikolića, Mila Đukanovića.

Približava se vanredni Kongres DPS. Šta očekujete?

VUKOVIĆ: Vanredni Kongres je prilika da DPS preispita svoj kadar, stil ponašanja, percepciju koju je o sebi stvorio, s obzirom na opomenu koju je dobio na posljednjim parlamentarnim izborima. Kao najjači partijski subjekat u državi, moramo se suočiti sa svojim greškama i učiniti ih prošlošću partije.

DPS u svome temelju ima superiornu politiku, nema tu što da se mijenja. Usljed dugoga trajanja neki su pogrešno razumjeli državne funkcije. Državi se kroz vjekove poklanjao život. Njoj se daju najbolje godine i sve znanje.

Politici čistih ruku i plemenitih namjera moramo širom otvoriti vrata. Promjene su poželjne i neminovne i u redovnim okolnostima, kamoli u vanrednim po našu partiju i državu. Samo sposobni za snažne unutrašnje promjene mogu biti kadri mijenjati društvo nabolje. Postoji jedna ironična misao, prigodna trenutku: Nije neophodno mijenjati se. Opstanak nije obavezan. Mi, kao državotvorna partija, ne smijemo biti relaksirani u vezi sa tim, jer od našeg opstanka zavisi opstanak vrijednosti koje su naša zasluga građanska i sekularna Crna Gora.

Svjedoci smo da se vodi kampanja uklanjanja Njegoševog mauzoleja i podizanja nekadašnje kapele Karađorđevića, te da se aktivno uključila i Srbija. Vjerujete li da će neko zaista pokušati da podigne srpski simbol na vrhu Lovćena ili je riječ o provokaciji?

VUKOVIĆ: Uvjeravam vas, nema od toga ništa! Ti lovci u mutnom danas imaju posla s osviještenom i obrazovanom generacijom čuvara crnogorskih nacionalnih interesa. Mi smo nepokorni znalci “prkosnih strofa”.

Namjera SPC, koja traje od kada ta crkva postoji, jeste da ona bude krov nad glavom crnogorskoga pjesnika i vladara Petra II Petrovića  Njegoša. Nacionalni i dinastički interesi Karađorđevića, koji su podigli novu kapelu, podudarali su se s interesima SPC, cilj je bio da se ostvari premoć Karađorđevića nad Petrovićima, Srbije nad Crnom Gorom. Ako Njegoš počiva u kapeli dinastije koja je ukinula državu Crnu Goru i autokefalnu Crnogorsku crkvu, taj cilj se ostvaruje.

Zato SPC nije dozvolila da se obnovi originalna Njegoševa kapela, posvećena Njegoševom stricu Svetom Petru Cetinjskom, već sagradi nova, posvećena Sv. Đorđu. Aleksandar Karađorđević je jasno saopštio simboliku tako podignute kapele: “Nad grobom Njegoševim, danas je kamen sa Venčaca, na domaku Karađorđeve Topole i pod njime će lako ležati vladika Rade”. Nad grobom Njegoševim nekakav kamen velikosrpske hegemonije! Njegoš je vrh Crne Gore. To znaju i današnji “obnovitelji” kapele, pa žele da Meštrovićev mauzolej snižu sa njegove visine i vrate kapelu koja je simbolizovala slom crnogorske nezavisnosti i detronizaciju dinastije Petrović. Mauzolej je bio i ostaće simbol obnovljene crnogorske nezavisnosti, a današnji “obnovitelji” kapele su nasljednici onih koje je Veselin Đuranović, a povodom događaja u vezi s izgradnjom mauzoleja i sukoba države Crne Gore sa SPC ‘70-ih godina XX vijeka nazvao “velikosrpskim šovinistima”.

Današnju vlast u Crnoj Gori uspostavila je SPC. Zato u gradovima Crne Gore imamo bilborde sa najavom obnove navodne Njegoševe kapele. Provokacija i zađevica apostola i njihovih medijskih hajkača, iako znaju da je to nemoguća misija. Grešku kao što je prećutna dozvola izdradnje crkve na Rumiji Crna Gora više nikada ne smije dozvoliti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KadGoj
Gost
KadGoj

I uvedeose obicaj rukoljuba i podoljuba, plivanja za krst, kletvi i ko zna kakvih paganskih obicaja da zalude ljude sto vise. Nista od toga nema u Bibliji i ako nije u Bibliji onda to nije hriscanstvo!

cuc
Gost
cuc

Crna Gora bi bila srećnija kad bi ti prešla u opoziciju da se smijemo kako te “uvalismo “njima:)))))))

borislav zekovi
Gost
borislav zekovi

Pošetaj po Nikšiću i viđi koliko te vole Nikšićani a da ne pominjem tvoju partiju aaa baš si ti kompetentna da braniš Crnu Goru!

...
Gost
...

mogu ti reći da je Nikšićani obožavaju a ti prosipaj neistine onima koji kopaju jamu ovoj zemlji.

tihi
Gost
tihi

Pogrešni potezi pogrešni potezi…nikako DPS da upotrijebi kvalitetan kadar nego samo ove pozere;(((((

nisam srbin
Gost
nisam srbin

Ti ,Simović i Nikolić ako budete branili Nikšić kao do sad Srbi će zauzet ne Nikšić no po Crne Gore.

Mitar
Gost
Mitar

Promijeni sesir

karanfil
Gost
karanfil

Blago Nikšićanima Crnogorcima ako ih ti braniš na ovaj način:)))))

Marko
Gost
Marko

Koliko si ti iz tvoje porodice zaposlila

Dzek
Gost
Dzek

Sve ste u pravo.a onaj Becic glumi gradansku opciju.a nema manastira SPC u Crnu goru da nje obisao za savijete.Samo jos da obide pravoslavne manastire u Turskoj.

fratar
Gost
fratar

Odlična glumica!

...
Gost
...

vratar, nju je bog za sve dao a neke ne ni da joj cipele dodaju, ali, što ćeš…

boba NK
Gost
boba NK

Crnogorki pravih u Nikšiću ima mnogo .ne karakterišite sve na osnovu ove sa šeširom koja samo pozira i glumi.

peki brzi
Gost
peki brzi

E kukala nam je majka kad se ovako brani Crna Gora,može slobodno ova sa šeširom da napravi crtani film 🙂

Dujo
Gost
Dujo

Auuuu,aooooo ova ni sama sebe ne razumije,neka mi je zdravo i veselo ,kako će ova njena priča čudo napravit ,aoooooo:))))))

cetinje
Gost
cetinje

Nikad nisam razumio o čemu tačnio priča ova gospođa sa šeširom,kako je razumiju u njenu partiju eh eh …neka smo zdravo ako će nas ovako braniti od Srba.

gradjanin n
Gost
gradjanin n

Kao pojava može se reći fina ali kao političar odlična da se izgube politički poeni jer ko bi slušao tvoje dramske tekstove i glasao za tebe ?

Iva
Gost
Iva

Ma dosta je mraka Crnoj Gori hoće svjetlost.

milica n.
Gost
milica n.

Zbog takvih kao ti što sa 8 sprata posmatraju kompletnu situaciju nažalost je izgubila Crna Gora i pravi njeni građani.

miro
Gost
miro

Fino bi bilo gospođice da se odrekneš plate od oko 3 hiljade eura ,skineš šešir i pođeš da vidiš kako žive obični ljudi.Lako je držat govore ovako prepisano od raznih autora i tekstova tuđih!

Support
Gost
Support

Vila. Nije joj mjesto u politici, ali je isto lijepo gledati u Skupštini.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

a šta je DPS napravio?

lorena
Gost
lorena

Samo se vi nemojte izjasnjavati i pricati o radu nove vlade. Vii to pravo nemate!

CGCGCG
Gost
CGCGCG

Svaka cast Aleksandra

Profesorica
Gost
Profesorica

Lijepa,obrazovana djevojka!

Milica
Gost
Milica

Imali ste 30 godina da pokazete kako se vodi drzava a odveli ste je u propast…sad cutite i pustite druge da rade

Tanja
Gost
Tanja

Vukovicka , lepota i pamet crnogorska. Uz to i stil. Ako ne predsednica, onda fantastična ministarka kulture. Svaka joj vredi zlata. Da bog da da bude sve kako ona predvidja. Bice. Mora biti.

petar
Gost
petar

E ovo ti je tscno

Istina
Gost
Istina

Vukovicka je kralj

Animus
Gost
Animus

Prije je bila Milova zadruga, sta se promjenilo? Narod ce se i dalje sisati, a politicari puniti svoje dzepove….drzavni dug se vraca novim kreditima, dje je ta ekspertska Vlada???? Sad trebamo drzavu da branimo od cetnika i opet glasamo Mila i SDP, manje zlo??? Kakav narod – takva Vlast/Opozicija, stagod…

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Do sada je bila porodicna zadruga. Sad se moze, eventualno, nazvati “apostolskom ili crkvenom zadrugom”. Do sada je bila zadruga pod kontrolom jedne porodice i njihovih prijatelja, kumova, rodjaka i saradnika.

PatriJota
Gost
PatriJota

Vidi joj sesira 🤣🥰

Lola
Gost
Lola

A da mi je vidjet na što ti ličiš

Drn
Gost
Drn

A sto vi izgubiste izbore kad ste bili tako posteni I dobri za narod

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Bravo Aleksandra!!

Merlin
Gost
Merlin

Pricom o Srbima prikviate svoju nesposobnost. Koliko ste vakcina obezbedili, fabrika otvorili, km autoputeva sagradili, itd,?

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Ne nego ti treba sa tim stajlingom da uđeš u Zadrugu. Jedino ti to priliči. Mogla bi i da učestvuješ na takmičenju recitatora patriotske poezije, a da te iz publike bodri Nikolić.

NašAleksa
Gost
NašAleksa

Ova žena je carica, sve u brk 🇲🇪

VrhLovćenaa
Gost
VrhLovćenaa

Bgmi vi ste tu zadrugu napravili i prije ove vlade. I to svi znaju.

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Napraviše feud SPC!

Milica
Gost
Milica

Aleksandra lijepa dama.Nadamo se da ce poslije kongresa krenuti u jacu kampanju da se skidaju ovi izdajnici.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Nema Crne Gore bez DPS-a. Važi.

Komovi CG
Gost
Komovi CG

Najljepša Crnogorka u politici .
Svaka čast tekst, sve iistina od slova do slova.Buduća preśednica Crne Gore !!

Festadjun
Gost
Festadjun

Sve tačno, svaka cast

KPJU
Gost
KPJU

Sta ste vi radili

KPJ
Gost
KPJ

Reci ti nama nesto
O ovim Aerodromima
O Avionskoj kompaniji
Sta bi ovo u Ulcinj
O ovim bolovanjima
Itd itd

Hajduk
Gost
Hajduk

A sta da kaze… Ne treba da nas interesuje sta ima da kaze

Antique
Gost
Antique

Sinovi dps.a su je privatizovali.
Ovi gledaju na budžet da prilegnu.
Za normalnoga ništa ostat neće.

Bot32
Gost
Bot32

Ovakvi nastupi se mogu svrstati pod govor mržnje i izazivanje podjela sa ratnim ishodom. Država bi trebala procesuirati takve osobe.

Danilo
Gost
Danilo

“NAPRAVIŠE OD DRŽAVE PORODIČNU ZADRUGU” imali su od koga da nauče.

Ja sam
Gost
Ja sam

Ništa priča. Mi smo više za hapšenja. I pozicije i opozicije.

Хелм
Gost
Хелм

Demokratska Vlada ima mali problem i nedostatak što naspram sebe ima opoziciju u kojoj se ističu razni cirkusanti i klovnovi kojima se smije većinska Crna Gora :))))

JedemPosnoPrase
Gost
JedemPosnoPrase

Eh da nisi tako lepa , da od tebe lepša ima

Bob rock
Gost
Bob rock

E neka ih samo da se ti vise ne pitas

SASA.NK.ME
Gost
SASA.NK.ME

Bravo Aleksandra samo nastavi srbocetnici o jadu zabavise sa ceradama,lazima,mrznjom i posrbljavanjem a da ne pominjem porodicna partijska zaposljavanja…

stilista
Gost
stilista

Nema pameti sa takvom kapom na glavu, zapamtite.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I pametna i lijepa i nije IZDAJNIK !!!
Drugo se sve prašta pri vama divljima
Boli istina neke, ali što ćemo

Posrbice
Gost
Posrbice

Koja je tvoja kapa, cije obiljezje ima ,tisina
sram te bilo !!!!

Duklja_MN
Gost
Duklja_MN

Za sbetosabce si sve u pravu. Samo treba malo i po nama da udaris. Nijesmo ni mi mnogo bolji kad psetosavcima predadosmo Crnu Goru

21 maj 2006
Gost
21 maj 2006

Pa dje su dicni Crnogorci??? Sve ce nas u jedan tor spratit kako su krenuli, a ti sa kapicom samo filozofiras.

Mrgud
Gost
Mrgud

Opa, nema plivanja za “časni krst” u Moraču.

Kažu zbog epidemioloških razloga ušto sumnjam jer je ta egzibicija sasvim izvodljiva.

Razlog je očigkedno u odlazaku Rista a i Morača je nešto zaladila.

Koja pokvarenost SPC u obrazloženju.

Njima je stvarno do zdravlja gradjana, a gje st bili čitavu prošlu godinu licemjeri svetosavski.

Art
Gost
Art

Drzava nam je postala kombinacija irana,rusije,bjelorusije i sjeverne koreje.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Jednostavno i objašnjivo svi ciljevi Nove vlade nijesu ni privredni razvoj ni turizam ni saobraćaj ni zdrastvo ni svi ministarski resori. Nova vlada se usmjerila samo prema “Srpskom svetu “ tu obavezu je preuzela od srpske pravislavne crkve i Srbije a ovi od Rusije. To je očigledno na svakom koraku izbjejegavajući “litije” koje su postigle cilj a sada svoj posao… Više »

VrhovniAstrolog
Gost
VrhovniAstrolog

Kad bi svi u CG bili kao ova izbio bi rat prije dovece !

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Onda da smo svi ka nilevićka i čigoja ?
To je vaš domet svega !

Dula
Gost
Dula

Tako je.

Send this to a friend