Politika

Vuksanović: Hrvati u Crnoj Gori svjesni značaja Milanovićeve dužnosti

Adrijan Vuksanović

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović danas je u ime HGI, jedine stranke Hrvata u Crnoj Gori, i u svoje lično, uputio Zoranu Milanoviću čestitke povodom stupanja na dužnost predsjednika Hrvatske, uz želju i uvjerenje da će on na pravi način odgovoriti na sve izazove koji stoje pred njim.

<<<Milanović položio zakletvu i postao peti predsjednik Hrvatske<<<

“U trenutku kada Hrvatska predsjedava Savjetom Evropske unije, ostalo je zapaženo kako ste Vi i dosadašnja predsjednica  Kolinda Grabar Kitarović demonstrirali visok stepen civilizovanosti u izbornoj trci i nakon nje, čime ste pokazali da Hrvatska živi evropske vrijednosti, kao i demokratsku zrelost hrvatskog društva”, naveo je Vuksanović.

Kako je istakao, Hrvati u Crnoj Gori dodatno daju na kvalitetu dobrih odnosa Zagreba i Podgorice, a ponosni su zbog svesrdne podrške Hrvatske Crnoj Gori u evropskim integracijama.

“Raduje Vaše opredjeljenje za politiku proširenja i Vaša percepcija procesa na prostoru Jugoistočne Europe, a u kojima Hrvatska daje konstruktivan doprinos miru i stabilnosti. Crna Gora danas snažno teži da bude dio prozapadnog civilizacijskog kruga, upravo gdje je njena državnost i počela, a u tome ima podršku i Hrvata koji žive u njoj, kao i same Hrvatske. Uvjereni smo da će Vaš mandat predstavljati kontinuitet takvog odnosa prema Crnoj Gori i njenim nastojanjima”, poručio je lider HGI.

Dodao je da su Hrvati u Crnoj Gori svjesni značaja i digniteta dužnosti koju Milanović obavlja, a koja za njih ima, između ostalog, i emocionalni značaj.

“Radovaćemo se svakom Vašem uspjehu, jer to je i naš uspjeh. Još jednom, primite najiskrenije čestitke”, zaključio je Vuksanović u čestitki.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GNK
Gost
GNK

ти гласаш два пута

Lipovo
Gost
Lipovo

ADMINE, da li ste čitali knjigu Nova Vujoševića ,,kako prepoznati poltrona,, Proširi ,,književni vidik, manje ćeš komentara brisati!

Kasnoo
Gost
Kasnoo

Neka vam sad ta prica, zna se da ste htjeli Kolindi

petar
Gost
petar

Bogami vi ste Kolindu Haidi podržavali i to javno, a ovaj je osvjetoljubiv neće vam lako to zaboravit.

🔴🔵⚪
Gost
🔴🔵⚪

Veli “hrvat” Vuksanović

Send this to a friend