Politika

Vuksanović Stanković o Rezoluciji: Ovo je pečat na istinu, a to je genocid

Draginja Vuksanović Stanković

Predsjednica Kluba SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, izjavila je za Radiosarajevo.ba da večerašnje usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici doživljava kao veliki civilizacijski iskorak za Crnu Goru.

“Ovo je pečat na istinu. A istina je da je u Srebrenici izvršen genocid! Sav civilizacijski svijet mora se suočiti sa tom istinom. I upravo ovo glasanje je pečat toj istini”, kazala je Vuksanović Stanković

Ona smatra da “samo sa ovakvim glasanjem CG može i mora ići naprijed”.

Takođe, uputila je poruku, kako je kazala, narodu Bosne i Hercegovine.

“Čitav crnogorski narod koji baštini građanske, multietničke, evropske, civilizacijske vrijednosti uvijek je bio i biće i uz narod Bosne i Hercegovine i Majke Srebrenice”, dodala je Vuksanović Stanković.

Komentirajući odnose na crnogorskoj političkoj sceni prije i nakon usvajanja Rezolucije, naglasila je da od dolaska nove vlasti postoji jedna vrlo neprirodna situacija, koja se nikada nije desila u političkoj historiji.

“A to je da Vlada Crne Gore koju je izglasala vladajuća većina ne podržava tu vladu i konstantno je ucjenjuje sa raznim zakonima. Noćas smo se suočili sa činjenicom da je nakon glasanja za smjenu gospodina Vladimira Leposovića (dosadašnji ministar pravde i ljudskim prava Crne Gore) koji relativizovao genocid u Srebrenici, što je zgrozilo cijeli civilizacijski svijet, Demokratski front rekao da će bojktovati parlament. Dakle, mi i dalje imamo podjelu u Crnoj Gori”, zaključila je Vuksanović Stanković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Damir
Gost
Damir

Draginja je kao lutka prava dama

Pješivac
Gost
Pješivac

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪…

Kila
Gost
Kila

Udaj se za mene

Marko
Gost
Marko

Genocid naravno

Goga
Gost
Goga

Kad’ Draginja kaže,to je tako….😂

dr.B
Gost
dr.B

Volimo te Draginja!!! Ti si naš ponos.

Bar
Gost
Bar

Samo jedna rijec za ovu damu
KRALJICA

Send this to a friend